POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
İsrail savaş uçakları Hizbullah hedeflerini vurdu
İsrail savaş uçakları Hizbullah hedeflerini vurdu
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
Kılıçdaroğlu Dervişoğlu'nu ziyaret etti
Kılıçdaroğlu Dervişoğlu'nu ziyaret etti
Metroda doğan bebek ömür boyu bedava seyahat edecek
Metroda doğan bebek ömür boyu bedava seyahat edecek
19 Temmuz 2023 Çarşamba - 13:48

Tarihe saygı, geleceğe miras: Yukarıköy

Narlıdere’nin ilk yerleşim yeri Tarihi Yukarıköy, şimdiden İzmir’in günübirlik turizmdeki yeni rotası olmaya başardı. Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, gerçekleştirdikleri restorasyon çalışmasıyla 300 yıl öncesinden kalan mirası gelecek kuşaklara aktaracaklarını ifade ederek, “Geçmişin izlerini geleceğe taşıdığımız, bölgeyi yeniden canlandırdığımız Yukarıköy Projesi’ni artık Narlıdereli ve İzmirli hemşehrilerimize emanet ediyoruz” diye konuştu.

Tarihe saygı, geleceğe miras: Yukarıköy

Narlıdere Belediyesi’nin İzmir Valiliğinin katkılarıyla kente miras bıraktığı Tarihi Yukarıköy, daha şimdiden kentin yeni uğrak noktası olmayı başardı. 8 Temmuz 2023 tarihinde il protokolünün katılımı ile açılışı gerçekleştirilen Yukarıköy, İzmir’in günübirlik turizmdeki yeni rotası olarak kente hizmet veriyor. Yemyeşil Çatalkaya Dağı’nın ve masmavi İzmir Körfezi’nin arasında yer alan tarihi bölge; 300 yıllık tarihi hissetmek ve bölgenin kültürel mirasını keşfetmek isteyen ziyaretçilerini ağırlıyor. İzmir’in yaşayan müzesi Yukarıköy hem geçmişten gelen mirası geleceğe taşıyor hem de yerel halka ekonomik değer yaratıyor. 



KÜLTÜR VE SANATIN MERKEZİ OLACAK
Narlıdere’nin ayakta kalan eski binası olan, Tahtacı Türkmenlerin gelenek ve göreneklerinin tanıtıldığı Narlıdere Kültürevi’nin de yer aldığı bölge, yıl boyunca kültür-sanat etkinliklerine de ev sahipliği yapacak. 

İZMİR’İN YENİ GASTRONOMİ DURAĞI
Tarihi Yukarıköy’ün yeme-içme kültürü ile gastronomi merkezi olarak da büyük talep görmesi bekleniyor. Dünyanın en büyük gıda hareketi olan ve tüketicileri iyi, temiz, adil gıda ile buluşturan Slow Food’a üye Narlıdere, Yukarıköy’de de yerel üreticilerin desteklendiği çalışmalara imza atıyor. Sürdürülebilirlik ve toplumsal katılım anlayışıyla hayata geçen dev proje ile yöre halkının ekonomik özgürlüğe kavuşması hedefleniyor. Bölgede ayrıca Narlıdere Üretici Kadın Kooperatifi ile kadınlara istihdam da sağlanıyor. 



“BOLLUK, BEREKET GETİRECEK”
Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, Yukarıköy’ün bundan sonra ‘yaşayan müze’ olarak hizmet vereceğini ifade ederek, “Yaklaşık 300 yıl öncesinden bizlere miras kalan bu kıymetli değeri gelecek kuşaklara aktarmak ve İzmir’imize turizmde yeni bir rota kazandırmak için çıktığımız bu yolda en büyük desteği yöre halkından gördük. Şimdi onların da büyük çabalarıyla hayata geçirdiğimiz bu eseri, yine onlar için ekonomik değere dönüştüreceğiz. Nar bizim kültürümüzde bolluk ve bereket demektir. İnanıyoruz ki Narlı Mahallemiz sınırları içinde yer alan Yukarıköy de ilçemize bolluk ve bereket getirecek. Geçmişin izlerini geleceğe taşıdığımız, bölgeyi yeniden canlandırdığımız Yukarıköy Projesi’ni artık Narlıdereli ve İzmirli hemşehrilerimize emanet ediyoruz. Büyük bir gururla kentimize hediye ettiğimiz Yukarıköy, ülkemize ve İzmir’imize hayırlı olsun” diye konuştu.



YUKARIKÖY HAKKINDA
Narlı Mahallesi Yukarıköy Sokak Sağlıklaştırma ve Kentsel Tasarım Projesi, 10 bin 646 metrekarelik kentsel sit alanı ilan edilen bölgede gerçekleştirildi. Proje kapsamında, 9 adedi tescilli olmak üzere toplamda 122 bina mukdes ekleriyle birlikte aslına uygun olarak restore edildi. Tarihi alanın altyapısı baştan aşağıya yenilendi, peyzaj ve aydınlatma çalışmaları gerçekleştirildi. Ayrıca, bölgeye bütünleşmiş şekilde yaya yolu ve dinlenme alanı kazandırıldı.

(Bu bir advertoriyal haber çalışmasıdır) 

 
Altınordu'da U19'dan 11 takviye!
 
İzmir'de genç müzisyenin ölümüne neden olan sürücüye 'tehdit' davasında 7 ay 15 gün hapis!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bayraklı’da can dostu kampanya!
Bayraklı Belediyesi, aşırı sıcaklar nedeniyle yiyecek ve içecek bulmakta ...
Bornova’da uluslararası eğitim
Bornova Belediyesi, Global Hope Network International ile Toplumsal Dönüşüm ...
Karşıyaka'da tam gaz asfalt harekatı!
2019 yılından bu yana altyapı çalışmalarına aralıksız devam eden ve kaynaklarını ...
 
Gaziemir'de yaz sporla geçiyor!
Gaziemir Belediyesi’nin 10 farklı branşta düzenlediği yaz spor kurslarına ...
Büyükşehir'den 'Yaşayan Körfez Harekatı' raporu!
Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, titiz bir bilimsel planlamayla ...
Büyükşehir'den gençlere tercih süreci desteği
Büyükşehir Belediyesi, Başkan Tunç Soyer’in eğitimde fırsat eşitliği ilkesi ...
 
Menemen'de ikinci çömlek festivali heyecanı!
Menemen Belediyesi, geçtiğimiz yıl ilki gerçekleştirilen Uluslararası ...
Dikili'de yaza festivaller damga vuracak!
Yaz dönemini sosyal ve kültürel etkinliklerle dolu dolu geçirmeyi hedefleyen ...
"Belediyelerin eli kolu bağlanıyor"
ÖTV zamları ve kamuda tasarruf genelgesiyle ilgili açıklama yapan Kıyı ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Başkanların 150 günü
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri