POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Narin cinayetinde adli tıp raporu tamamlandı
Narin cinayetinde adli tıp raporu tamamlandı
İsrail savaş uçakları Hizbullah hedeflerini vurdu
İsrail savaş uçakları Hizbullah hedeflerini vurdu
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
Kılıçdaroğlu Dervişoğlu'nu ziyaret etti
Kılıçdaroğlu Dervişoğlu'nu ziyaret etti
13 Ağustos 2024 Salı - 08:46

Teknedeki vahşette yeni ayrıntı: Tek tokatla gelen cinayet!

İzmir'in Karşıyaka ilçesinde, balıkçı barınağındaki bir teknenin buzluğunda cesedi bulunan Hilmiye Tuğba Esgin'in (26) ölümüyle ilgili gözaltına alınan ve çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderilen tekne sahibi Şenol Arslan ifadesinde, "Olay anında Esgin'e bir tokat attım, yere düştü ve kafasını çarptı. Kafasını çarptığı yer nedeniyle bir anda kanlar içinde kaldı. Tekneyi temizledim. Ancak tekne çalışmıyordu. Öldüğünü anlayınca cesedini buzdolabına koydum" dedi.

Teknedeki vahşette yeni ayrıntı: Tek tokatla gelen cinayet!

İzmir Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği'nde verdiği ifadesinde olayın 10 gün önce kıskançlık yüzünden yaşanan bir tartışma sonrası tek tokat attığını ve düşüp öldüğünü itiraf eden sevgili Şenol Arslan, Savcılıkta ve hakim karşısında verdiği ifadesini ve itirafını reddettiği ortaya çıktı.

Suçlamaları kabul etmeyen katil sevgilinin eşi ve tekne sahibi yakın arkadaşı olan Kudret Başar Özkan ile eşi Belgin Arslan adli kontrol yurt dışı yasağı ile serbest kaldığı olayda genç kızla sahilde yürüyüş esnasında tanıştıklarını anlatan Arslan, onu çok sevdiğini ve bir dakika içinde yaşadıkları tartışma sonrası bir anlık öfke ile tokat atıp yere düştükten sonra öldüğünü söylediği öğrenildi.

Öte yandan olay anında genç kızla katil zanlısı sevgili arasında kıskançlık krizi yüzünden çıkan tartışmanın görüntüleri, cinayet sonrası Arslan'ın tekneyi temizlediği cesedin kokmaması için kova kova buz taşıdığı anlar ile saniye saniye güvenlik kameralarına yansıdı.

DONDURUCUDA BULUNMUŞTU

Olay, Karşıyaka ilçesindeki Bostanlı İskelesi yakınlarındaki balıkçı barınağında meydana geldi. Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri tarafından 6 Ağustos akşamı; Bostanlı Balıkçı Barınağı'nda yapılan rutin denetimde özel eğitimli narkotik köpeği Zeytin'in tekneye tepki vermesi üzerine yapılan aramada, kamara kısmındaki buzdolabında kadın cesedi bulunmuştu. Yapılan detaylı inceleme ve araştırma sonrası buzdolabında bulunan kadın cesedinin Hilmiye Tuğba Esgin'e ait olduğu tespit edilmiş ve siyah poşetteki cesedin üzerine boya döküldüğü bu boyanın ve tinerinde cesedin hava sıçakları nedeniyle dışarı koku vermemesi yani kokmaması için dökülmüş olabileceği değerlendirilmişti.

Teknedeki aramada ayrıca, uyuşturucu madde metamfetamin kırıntıları ve uyuşturucu içmekte kullanılan bazı düzenekler de bulunmuştu. Nöbetçi Savcılık ve Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü ekiplerinin tekne içinde ve çevresinde yaptıkları incelemelerinin ardından Esgin'in cansız bedeni, İzmir Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Vücudunda herhangi bir kesici ve delici alet yarası bulunmayan Esgin'in ilk belirlemeye göre, elle boğularak öldürüldüğü tespit edildi. Ayrıca Esgin'in başının arkasında ve boynunda yara izi olduğu da belirlendi. Başındaki izin düşme ya da sert bir cisimle vurulması sonucu mu oluştuğu henüz belirlenemezken, boynundaki yara izinin ise boğulma sırasında oluştuğu üzerinde durulduğu kaydedildi.

240 SAATLİK GÖRÜNTÜ 20 TANIK

Karşıyaka Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde; Cinayet Büro Amirliği ve Analiz Büro Amirliği ekipleri, olayla ilgili görgüsü, bilgisi olabilecek 20'ye yakın kişinin ifadesini tek tek aldı, 240 saatlik güvenlik kamera görüntüsü izleyen cinayet bürosu dedektifleri olayla ilgili olarak tekne sahibi Şenol Arslan ile eşi Belgin Arslan ve teknenin bakım işlerini yapan Kudret Başar Özkan'ı gözaltına aldı.

Olayla ilgili gözaltına alınan şüpheliler tekne sahibi Şenol Arslan, eşi Belgin Arslan ve teknede tamir işleriyle uğraşan Kudret Başar Özkan ilk ifadelerinde haklarındaki suçlamaları kabul etmemişlerdi.

SUÇUNU KABUL ETTİ

Şüphelilerden Şenol Arslan polisin önüne koyduğu deliller ve kamera görüntüleri sonrası ifadesinde Esgin ile sevgili olduklarını kabul edip, "Onu çok seviyordum. Teknede bazı zamanlar birlikte kalıyorduk. Yine teknede kaldığımız bir gün tahminen 10 gün kadar önce kıskançlık yüzünden tartışmaya başladık. Kendisini ile sahilde yürüyüş sırasında tanışmıştık. Kısa sürede o tanışıklık arkadaşlığa ve aşka dönüştü. İlk etapta evli olduğumu bilmiyordu. Sonrasında evli olduğumu öğrenince de ayrılmak istedi. Onu ikna ettim. Onsuz yapamıyordum. Ancak eşimi de seviyor ve terk edemiyordum. Bu yüzden de sık sık tartışıyorduk. Olay anında Esgin'e bir tokat attım, yere düştü ve kafasını çarptı. Kafasını çarptığı yer nedeniyle bir anda kanlar içinde kaldı. Tekneyi temizledim. Ancak tekne çalışmıyordu. Öldüğünü anlayınca cesedini buzdolabına koydum.

Esgin'i denize atmayı planlıyordum. Ama tekne tamirini yapılmasını bekliyordum. Günlerdir yapılmadığı için de kokmaması için sürekli buz taşıyordum. Ayrıca boya döktüm ki kokmasın diye. O köpek ve polisler gelmeseydi kurtulacaktım. Ancak o narkotik köpeği kokuyu alıp her şeyi mahvetti' dedi. Tekne sahibi Arslan'ın eşi Belgin Arslan ise emniyetteki ifadesinde eşinin sevgilisinin olduğunu bildiğini ancak öldürdüğüne dair bir bilgisinin olmadığını ve diğer tekne sahibi de cinayetle ilgilisi olmadığını iddia ettiler.

ADLİYEDE İNKAR ETTİ

Karşıyaka Sahil Güvenlik ekiplerince bostanlı balıkçı barınağında zeytin isimli narkotik madde arama köpeği ile yapılan rutin kontrollerde köpeğin "Deniz Yıldızı 35" isimli kırmızı-beyaz renkli tekneye tepki vermesinin ardından ortaya çıkartılan korkunç cinayetti mahkemeye Şenol Arslan eşi ve tekne tamircisi ifadelerinin ardından sevk edildi. Nöbetçi mahkemede tekne sahibi eşi ile tekne tamircisi yurt dışı yasağı iki günde bir imza olmak üzere Adli Kontrol şartı ile serbest bırakıldılar. Ancak tekne sahibi emniyette verdiği tüm ifadeleri reddedip kabul etmesede eldeki delil ve görüntüler sonrası tutuklanarak cezaevine gönderildi.

ARANIRKEN YAKALANMIŞTI

Soruşturma kapsamında hunharca öldürülen Hilmiye Tuğba Esgin'in sevgilisi ve aynı zamanda cesedin bulunduğu teknenin sahibi olan Şenol Arslan'ın yakalanmasına yönelik çalışmalar yapıldığı sırada zanlı eşi Belgin Arslan ile tekneye doğru gelirken balıkçı barınağı girişinde polisler tarafından yakalanmışlardı.

Sahil Güvenlik Komutanlığı ekiplerince Bostanlı balıkçı barınağında 6 Ağustos akşamında "Zeytin" adlı narkotik dedektör köpeği ile yapılan rutin kontrollerde köpeğin tekneye tepki vermesi üzerine yapılan aramada bulunan cesedi, zanlıların gece hava kararmasının ardından denize açılıp bulunmaması için atacakları iddia edilmişti. (Yeni Asır)

 
Sandık, TİS düğümüne çare olmadı: Büyükşehir'de hangi birim ne oy kullandı?
 
'Kuyu-16' operasyonu: Suç örgütü çökertildi!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İZBAN'da gecikme!
İZBAN'ın resmi sosyal medya hesabından yapılan açıklamaya göre Gaziemir-Kemer ...
Maske ve çelik yelekli saldırgan 5 kişiyi yaraladı
Eskişehir'de yüzüne maske takıp hücum yeleği giyen 18 yaşındaki bir kişi, ...
Suriye'de deprem: Türkiye'den de hissedildi!
Hatay'ın Yayladağı ilçesinde 102 km mesafede Suriye'nin Hama şehrinde ...
 
İzmir'de sokak röportajında konuştu, tutuklandı!
Tüylü Mikrofon isimli Youtube kanalının yaptığı sokak röportajında konuşan ...
Şırnak'ta kömür madeninin servis aracına saldırı!
İçişleri Bakanlığı, bugün Şırnak'ın Silopi ilçesinde faaliyet gösteren ...
Köpek ölümlerine ilişkin yeni ayrıntı!
Altındağ Belediyesi'nce işkence yapılarak öldürüldüğü iddia edilen 11 ...
 
1 yaşındaki kızının tabutunu böyle taşıdı!
Manisa'dan düğünden dönerken kaza yapan ve 4 kişinin yaşamını yitirdiği ...
İzmir'de orman yangınına anında müdahale!
İzmir'in Aliağa ilçesinde Nemport Limanı yakınlarında orman yangını çıktı. ...
Yavru kedileri sopayla öldüren cani tutuklandı!
Manisa'da, yavru kedileri fırça sapıyla öldüren Muzaffer Şen, çıkartıldığı ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Başkanların 150 günü
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri