POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Yumurtada 'son kullanma tarihi' kalkıyor
Yumurtada 'son kullanma tarihi' kalkıyor
Mansur Yavaş'tan sitem dolu 'istifa' yanıtı
Mansur Yavaş'tan sitem dolu 'istifa' yanıtı
Tacizci başhekime indirimli hapis cezası!
Tacizci başhekime indirimli hapis cezası!
Şampiyonlar Ligi'nde gecenin sonuçlar
Şampiyonlar Ligi'nde gecenin sonuçlar
29 Ağustos 2024 Perşembe - 14:39

Tepki çekmişti: Bakan'dan 'Iraklılara vize' soruları!

CHP'li Murat Bakan Türkiye ve Irak arasında askeri ve güvenlik iş birliğiyle terörle mücadeleye dair mutabakat kapsamında, 15 yaş altı ve 50 yaş üstü Iraklılar için vize serbestisine ilişkin 'Sorunlu ülkelere vize serbestisi getirmeyi nasıl açıklıyorsunuz?' diye sordu.

Tepki çekmişti: Bakan dan  Iraklılara vize  soruları!

CHP İçişleri Bakanlığından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Murat Bakanvize serbestisi ile ilgili yaptığı açıklamada, “İstikrarsız, çatışmalı, terörün ve istihbarat ajanlarının kol gezdiği ülkelere verilen bu imtiyazların bilinçli bir tercih olduğu açık. Verilen bu imtiyazlardaki yaş kriterlerinin neye göre belirlendiği de bu tercihlerin hedefi de açıklanmalı” dedi.

“Tüm dünya göç konusunda ciddi adımlar atarken, kendi vatandaşın göç politikana karşı büyük bir kaygı ve öfke duyarken, bu sorunlu ülkelere vize serbestisi getirmeyi nasıl açıklıyorsunuz?” diye soran Bakan şöyle devam etti: “Sıfır kriterli göç politikası başta olmak üzere ülkemizde yabancıları öncelikli hale getirmek ve kendi vatandaşına ‘kendi ülkesinde yabancı’ hissettirmekle övünen bir iktidar… Bir yandan vatandaşlarımızın dünyaya açılma yollarını kapatırken; diğer yandan Orta Doğu ve Afrika ülkeleriyle vize muafiyeti anlaşmaları yaparak bu ülke vatandaşlarına Türkiye’yi daha erişilebilir hale getiriyorlar. Buna ‘dur!’ diyeceğiz.”

Konuyu TBMM gündemine taşıyarak yazılı soru önergesi de veren CHP’li Bakan’ın açıklaması şu şekilde:

“Taliban’ın bile vize uyguladığı Irak’a kapılarınızı resmen açtınız. Sınırları üzerinde egemenliğini kuramamış, istikrarsız ve güvenlik sorunları olan bir ülkenin vatandaşlarına ‘kim olduğunu bilmeme gerek yok, buyur gel’ diyorsunuz. Son 44 yılı savaşlarla geçmiş yani nüfusunun neredeyse tamamı savaş görmüş bir ülkenin, savaş ve çatışma ortamında yetişmiş halkını ülkemize davet ediyorsunuz. Evlilik yaşını 9'a indiren, çok eşliliğin önünü açan, kadınların eğitim hakkını engellemek isteyen kanun teklifi Meclis’ine sunulabilen bir ülkeye vize uygulamaya gerek görmüyorsunuz artık. Birleşik Krallık, ABD ve AB ülkeleri üzerinde Irak vizesi olan pasaporta bile vize vermezken biz ne kadar terörizmin kol gezdiği ülke varsa hepsini sorgusuz sualsiz ülkeye alıyoruz. Bu nasıl dış politika, bu nasıl iç politika ve güvenlik stratejisi? Sadece Irak da değil; Libya’ya ve Cezayir’e de vize serbestisi var. İstikrarsız, çatışmalı, terörün ve istihbarat ajanlarının kol gezdiği ülkelere verilen bu imtiyazların bilinçli bir tercih olduğu açık. Verilen bu imtiyazlardaki yaş kriterlerinin neye göre belirlendiği de bu tercihlerin hedefi de açıklanmalı.

''NASIL AÇIKLIYORSUNUZ?''

Bilinçli olarak sınır güvenliğini sağlanmadınız, milyonlarca göçmen kaçak olarak ülkemize girdi; baş edemediniz alabildiğiniz kadarını kayıt altına aldınız, sonra kayıt altına aldıklarınızı da evlerinde bulamadınız. Şimdi de ‘sınır güvenliğiyle de uğraştırmayın bizi gelin istediğiniz gibi girin çıkın ülkeye’ diyorsunuz. Tüm dünya göç konusunda ciddi adımlar atarken, kendi vatandaşın göç politikana karşı büyük bir kaygı ve öfke duyarken, bu sorunlu ülkelere vize serbestisi getirmeyi nasıl açıklıyorsunuz?

''KENDİ ÜLKESİNDE YABANCI’ HISSETTİRMEKLE ÖVÜNEN BİR İKTİDAR''

Alınan şuursuz kararlar ve izlenen ‘garip’ politikalar nedeniyle kendi pasaportumuz dünyada yok hükmünde olma yolunda ilerlerken, vatandaşlarımız bırakın vizeyi, vize randevusu dahi alamazken, bu rencide edici durumu düzeltmek yerine ne kadar sorunlu ülke varsa vatandaşlarına sorgusuz sualsiz kapılarımızı açıyorlar. Vatandaş ülkeye 30 Euro üzeri ürün sokamaz ama kim olduklarını kaç kişi olduklarını bilmediğimiz kimseler ülkeye rahatça girebilir. Sıfır kriterli göç politikası başta olmak üzere ülkemizde yabancıları öncelikli hale getirmek ve kendi vatandaşına ‘kendi ülkesinde yabancı’ hissettirmekle övünen bir iktidar… Bir yandan vatandaşlarımızın dünyaya açılma yollarını kapatırken; diğer yandan Orta Doğu ve Afrika ülkeleriyle vize muafiyeti anlaşmaları yaparak bu ülke vatandaşlarına Türkiye’yi daha erişilebilir hale getiriyorlar. Buna ‘dur!’ diyeceğiz.”

 
Balçova 30 Ağustos’a hazır
 
CHP'li Nalbantoğlu: Mali müşavirler sizin babanızın uşağı mı?
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kınama cezası alan Özcan'dan ilk açıklama!
CHP Yüksek Disiplin Kurulu'ndan önceki Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na ...
İzmir'de 'Kılıçdaroğlu' tepkisi: Cesedimi çiğnemeniz lazım!
CHP'nin önceki Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na açılan davaya tepki ...
AK Partili Saygılı’dan Zafer Bayramı mesajı
AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı
 
CHP Lideri Özel’den Dilruba’ya ziyaret: İktidara 'despot' çıkışı!
CHP Genel Başkanı Özgür Özel İzmir’de verdiği bir sokak röportajı sonrası ...
Ankara'ya beş yıl aradan sonra AB daveti
Avrupa Birliği'ne (AB) üye ülkelerin dışişleri bakanları, bugün Brüksel'de ...
Özel açıkladı: CHP İzmir'den Suavi'ye tam kadro destek çıkarması!
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Balıkesir programının ardından İzmir’in ...
 
Başkanların 150 günü
*********************************
Özel’den '31 Mart' mesajı: Birileri İzmir’de rezalet beklerken…
38. Dikili Kültür, Demokrasi ve Emek Festivali’nin açılışında konuşan ...
Kılıçdaroğlu'na dava: Siyasi yasak talep edildi
Eski CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu hakkında dava açıldı. 3,5 yıla kadar ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Başkanların 150 günü
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri