POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Kılıçdaroğlu Dervişoğlu'nu ziyaret etti
Kılıçdaroğlu Dervişoğlu'nu ziyaret etti
Metroda doğan bebek ömür boyu bedava seyahat edecek
Metroda doğan bebek ömür boyu bedava seyahat edecek
CHP'den AYM'ye 'tasarruf tedbirleri' başvurusu
CHP'den AYM'ye 'tasarruf tedbirleri' başvurusu
İYİ Parti'den istifa eden başkan, CHP'ye katıldı
İYİ Parti'den istifa eden başkan, CHP'ye katıldı
16 Kasım 2017 Perşembe - 10:51

Torbalı'deki dev çevre projesinde 2.etap heyecanı

Türkiye’nin en büyük çevre yatırımı projelerinden biri olan 22 Km. uzunluğundaki Fetrek Çayı Sultanlar Vadisi Projesi'nde 2. etap koordinasyon toplantısı yapıldı.

Torbalı deki dev çevre projesinde 2.etap heyecanı

Yoğun kirlenme ve sanayileşme baskısıyla dere yataklarında büyük erozyonlar meydana gelen, şiddetli yağışlarda ise sel baskınlarına neden olan Fetrek çayında uygulanan ıslah projesinde 2. etaba geçildi.

DSİ 2. Bölge Müdürlüğü'nce 22 Km. uzunluğundaki Fetrek çayında başlatılan ıslah çalışmalarının 2. etap projesi için Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez’in makamında geniş katılımlı toplantı düzenlendi.

Toplantıya; DSİ 2. Bölge Müdürü  Ali Fuat Eker, Bölge Müdür Yardımcısı Cüneyt Çağlar,  21. Şube Müdürü Sedat Yüzügüldü, Proje İnşaat Şube Müdürü Dr. Serhat Doğan, Havza Yönetimi Şube Müdürü Tolga Aksakallı, Makine İmalat ve Donatım Şube Müdür Vekili Tayfun Küpçük, Jeoteknik ve YAS Şube Müdür Vekili Ünsal Ünlü katıldı.

Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez toplantı sonrası yaptığı açıklamada şunları söyledi; “Fetrek çayı üzerinde yer alan adacığa geçiş için Bakanımız Sayın Prof. Dr. Veysel EROĞLU'nun talimatları doğrultusunda yapılan biri 3 gözlü diğeri 2 gözlü iki adet köprünün projesiyle ilgili son detayları birlikte değerlendirdik.  Torbalı Özbey Mahallesi yolundaki Kaplancık Köprüsünü, Moskof ( Çevlik ) çayındaki kirlenmeyi, Moskof çayının Fetrek çayına birleştiği yerden itibaren menbaya doğru yaklaşık 7 km. Fetrek çayında yapıldığı gibi yeni bir çalışmanın başlaması hususlarını ele aldık” dedi.

ÇOK UZUN SOLUKLU BİR PROJE
Fetrek Çayı Sultanlar Vadisi Projesi’nin siyasi tartışmalarda heba edilmeyecek kadar önemli ve bölgenin en büyük çevre yatırımlarından birisi olduğunu,  toprağı, havayı, suyu ve çevreyi korumayı amaçladığını vurgulayarak konuşmasını şöyle sürdürdü; ”Bu projenin üç ana hedefi var; suyu, toprağı ve çevreyi korumak. Çaybaşı ve Karakuyu mahallelerimiz ile Fetrek çayının geçtiği bölgedeki tarımsal alanları taşkınlıklardan korumaktır.  Projenin 1. etabı olan dere yatağı ıslahının önemli bir kısmı yapıldı. Islah edilen devasal kayalarla, taşlarla tahkimatı yapılan bölgelerde önemli oranda rekreasyon alanları kazanıyoruz. Şimdiye kadar 200 bin metrekarelik alan değerlendirilebilecek duruma getirdik. Proje çalışmaları devam ediyor. Bir yandan, suyu, toprağı ve çevreyi korurken öte yandan bütün İzmir’e yetecek bölgenin en büyük sosyal yaşam alanını gelecek kuşaklara bırakıyoruz. Ayrıca bir de yapay ada oluşturuldu. Bu adada ise çok amaçlı tesisler yer alacak” şeklinde konuştu.

BAKAN EROĞLU’NA TEŞEKKÜR
Orman Ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’ na sorunu aktardıktan hemen sonra projeye başlanıldığını ve çalışmaların halen  aralıksız devam ettiğini belirten Başkan Görmez; “Küçük Menderes nehrini besleyen, Torbalı ovasını, bölgenin tarımsal üretim merkezi haline getiren Fetrek çayındaki yoğun kirlenmeyle bu önemli su kaynağı yok olma noktasına gelmişti... Orman ve Su İşleri Bakanımız Sayın  Prof. Dr. Veysel Eroğlu’na teşekkür ederiz. Burada sadece 100 yıllık temizlik yapılmadı. Tarımsal amaçlı temiz suyumuz, toprağımız ve çevremiz gelecek kuşaklara miras kalacak. Bölgede doğal yaşam çok yakında canlanacak” değerlendirmesinde bulundu.

 
Bornova'da 'diyabet' günü: Hayat kurtaran bilgiler
 
Karşıyaka'da Eski Başkan'dan çarpıcı açıklama: Ağabeylik yapmak istedim ama...
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Konak'ta Türkçe kurslarına yoğun ilgi
İzmir’de yaşayan yabancı uyruklu vatandaşlar Türkçe konuşmayı Konak Belediyesi’nin ...
İZSU'dan 7 ilçede seferberlik: 53.8 milyonluk 'hayati' yatırım
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, şimdi de Bornova, Buca, ...
Bostanlı'dan Kocaoğlu'na tramvay teşekkürü
Bostanlı Esnaf, Sanayici, İşadamları Derneği (BESİAD) yöneticileri İzmir ...
 
Bergama'ya can suyu olacak projeler!
İzmir Bergama’da inşaası süren projeleri denetleyen DSİ 2. Bölge Müdürü ...
Güzelbahçeliler depremi yaşadı!
Komşumuz Irak ve İran’da yaşanan 7.3’lük depremin ardından Güzelbahçe ...
Kocaoğlu'ndan başkanlar zirvesine damga vuran mesajlar: Vekil çıkışı, Genel Merkez eleştirisi
Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP’li belediye başkanlarının yemekli buluşmasına ...
 
Büyükşehir Meclisi’nde gündem otopark zammı!
2018 yılında devreye girecek yeni tarife oturumda gündeme geldi. AK Parti ...
Sürpriz buluşma: Başkan Kocaoğlu başkanları ağırladı
CHP’de sürpriz bir yemek organizasyonu yaşandı. İzmir Büyükşehir Belediye ...
Karabağlar'da yeni sınav sistemi zirvesi
Karabağlar Belediyesi tarafından ilçedeki öğrencilerin kaliteli ve ücretsiz ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Başkanların 150 günü
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri