POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Galatasaray Rize karşısında gol oldu yağdı!
Galatasaray Rize karşısında gol oldu yağdı!
Narin mesajı: Kimileri cenaze üzerinden siyaset yapıyor!
Narin mesajı: Kimileri cenaze üzerinden siyaset yapıyor!
Eygi'nin cenazesinde gerginlik: Kurtulmuş'a tepki
Eygi'nin cenazesinde gerginlik: Kurtulmuş'a tepki
Galatasaray ikna edemedi, kadro dışı kaldı!
Galatasaray ikna edemedi, kadro dışı kaldı!
31 Ağustos 2024 Cumartesi - 18:00

Tugay, İmamoğlu’nu ağırladı: İş birliği mesajları!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, 93’üncü İEF’nin açılış resepsiyonuna katılmak için kente gelen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu makamında ağırladı. İmamoğlu hem yeni dönem hem 93. İEF için Başkan Tugay’a başarılar dilerken, Başkan Tugay da İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile iş birliği içinde çalışmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Tugay, İmamoğlu’nu ağırladı: İş birliği mesajları!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, 93’üncü İzmir Enternasyonal Fuarı’nın (İEF) onur konuğu kenti İstanbul’u temsilen İzmir'e gelen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu Egemenlik Evi’ndeki makamında ağırladı. Görüşmede Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclisi (PM) Üyesi Baki Aydöner, CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan, CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, Bayraklı Belediye Başkanı İrfan Önal, Narlıdere Belediye Başkanı Erman Uzun, Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, Tire Belediye Başkanı Hayati Okuroğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi bürokratları, CHP İzmir İl yöneticileri yer aldı.

“Merhaba ve hayırlı olsun”
Yeni dönem için İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tugay’a başarılar dileyen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Merhaba ve hayırlı olsun. Yeni seçilen tüm belediye başkanlarımıza İzmir’imizde başarılar diliyorum. İzmir Fuarı da 93’üncü yılında ve asırlık bir çınar olmak üzere. 100 yıllık cumhuriyetin en önemli eserlerinden biri. İlk kez 11-12 yaşımdayken fuara gelmiştim. Doğduğum şehirden ilk defa bu kadar uzağa gelmek gibi bir çocukluk anım var. Hentbol şampiyonamız vardı. Bizi tek yenen İzmir’den Şemikler’de bir takım vardı. Onlar da Türkiye şampiyonu oldular zaten. Bugün burada tarihi bir buluşma anı. Başarılı bir fuar geçirmenizi diliyorum” dedi.

“Bundan sonra da iş birliklerimiz devam edecek”
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tugay da, “Bizi şereflendirdiniz. Teşekkür ediyoruz. Varlığınız bize güç veriyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden arkadaşlar da her yardım istediğimizde derhal yardımcı oluyorlar. Bundan sonra da iş birliklerimiz devam edecek. Sizin deneyimlerinizden faydalanacağız. 93’üncü fuarımız. Atatürk tarafından Cumhuriyet’in ilanından önce İktisat Kongresi'nde fuarın yapılması kararı veriliyor Türkiye’nin ilk fuarı. Uluslararası kimlik kazanmış. İkinci Dünya Savaşı’nda dahi yapılmış. Soğuk ve sıcak savaş dönemlerinde düşman ülkeler fuarda yer almış. Böyle ilginç de bir özelliği var. Fuarımızın her geçen gen daha da güçlenmesi için çalışıyoruz” Önümüzdeki yıllarda da sizleri bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

İmamoğlu'ndan İZTO ziyareti

İzmir Enternasyonal Fuarı'nın onur konuğu kenti İstanbul'u temsilen İzmir'e gelen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay ile birlikte İzmir Ticaret Odası Başkanı Mahmut Özgener'i ziyaret etti. İmamoğlu, "İzmir'de olmak, insanın yüzünü gülümsetiyor. Bu şehir ayrı bir enerjiye sahip. İzmir'in bu dönemde de çok önemi var. Ticari, kültürel ve pek çok konuda kadim geçmişe sahip olan İzmir'den memleketimizin daha etkin faydalanması lazım" dedi.

Bu yıl 93.'sü düzenlenen İzmir Enternasyonal Fuarı'nın (İEF) onur konuğu kenti İstanbul'u temsil etmek üzere İzmir'e gelen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay ile birlikte İzmir Ticaret Odası Başkanı Mahmut Özgener'i ziyaret etti. Ziyarette,  CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan, Buca Belediye Başkanı Görkem Duman, Narlıdere Belediye Başkanı Erman Uzun, Urla Belediye Başkanı Selçuk Balkan, Ege Bölgesi Sanayi Odası Başkanı (EBSO) Ender Yorgancılar da yer aldı. Mahmut Özgener, "İzmir'e hoş geldiniz. Bizi ziyaret ettiğiniz için çok mutlu oldum" dedi.

“İzmir'de olmak insanın yüzünü gülümsetiyor"
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da sözlerine, Özgener'e başarılar dileyerek başladı. İmamoğlu, “İzmir'de olmak, insanın yüzünü gülümsetiyor. Bu şehir ayrı bir enerjiye sahip. Bunu hep yaşadık, yaşıyoruz. Ülkemizin farklı bir boyutu. Bugün de Cumhuriyetimizin çok özel simgesi olan İzmir Enternasyonal Fuarı'nın açılışında olmak hem de İstanbul'un onur konuğu şeklinde tariflenmesi bizi çok onurlandırdı. Sağ olsun Cemil Başkanımızın daveti ile de açılışta bir arada olacağız. Gelmişken İzmir'in ticaretinin kalbi olan İzmir Ticaret Odası'nı ve sizi ziyaret etmek istedim" dedi.

“İzmir'in bu dönemde de çok büyük önemi var"
İzmir'in ticarette bu toprakların önemli bir kapısı olduğunu söyleyen İmamoğlu, “Hem ulusal hem de uluslararası boyutu ile binlerce yıldır ticaretin odağında bir şehir. Cumhuriyet dönemi ve Osmanlı döneminde de ayrı bir önemi olan bir kent. Ticaretin denize açılan, uluslararası seviyede ilişkisi olan, bir kısım ticari ürünlerin borsası gibi bir şehir. İzmir'in bu dönemde de çok önemi var. Umarım ülkemiz açısından İzmir'in konumunun daha da güçlendiği bir dönemi yerelde başta güçlenerek, hep birlikte, ülkemiz genelinde de yaşar ve yaşatırız. Bu bağlamda İzmir'in hem ticareti olan kültürel geçmişi, hem farklı konulardaki kadim geçmişinden memleketimizin daha etkin faydalanması lazım. Ülke olarak söylüyorum. Bu yönü ile biz de İstanbul-İzmir ilişkileri başta olmak üzere, Türkiye Belediyeler Birliği üzerinden bütün Türkiye'nin yerel yönetimlerinin İzmir ile olan diyaloğu ve ilişkisi kapsamında daha etkili buluşmaları, çalışmaları hep birlikte yaparız" diye konuştu.

İzmir fuarı ile ilgili anısını paylaştı
İzmir'de olmaktan dolayı mutlu olduğunu belirten İmamoğlu, İEF ile ilgili anısını da paylaşarak, şunları söyledi: "Hentbol müsabakaları için ilk okul 5. sınıfta geldiğimizde, müdürümüz bize İzmir Fuarı'nı gezdirip, orada bir gece konaklatıp, Aydın'a götürmüştü. İzmir Fuarı benim de gözümde, Karadeniz'den gelmiş bir çocuk olarak 11 yaşında dünya çapında bir alan. Çok güzel duygular uyandırdı. Hala o duyguyu kıpır kıpır yaşıyorum. Trabzon'dan buraya otobüsle gelip, fuarı gezip bugün de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olup, bu şehrin fuarının açılışında bir İstanbul Belediye Başkanı olarak konuşmam, olsa olsa Atatürk'ün cumhuriyetinde olur. Başka bir yerde olmaz. O gurur ve onurla buradayım. Hepimize başarılar diliyorum."

 
AB mesajı: Tercih yapmak mecburiyetinde değiliz!
 
NATO'dan 30 Ağustos kutlaması: Paylaştı, sildi, değiştirdi!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Denizli: Zaferimizin 102. yılını büyük bir gururla kutladık
30 Ağustos Zaferi’nin 102. Yıldönümü Çeşme’de büyük bir coşkuyla kutlandı. ...
Karabağlar 30 Ağustos'ta bayraklarla donatıldı
Karabağlar Belediyesi, 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle ilçeyi Türk ...
Bergama’da zafer coşkusu
30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 102. yıl dönümü kutlamaları kapsamında Bergama’da ...
 
Gaziemir’de 30 Ağustos Zafer Bayramı’na coşkulu kutlama
30 Ağustos Zafer Bayramı kutlama etkinliklerinde konuşan Gaziemir Belediye ...
İEF'ten 2. merhaba: İmamoğlu ve Yılmaz da katılacak!
İzmir Fuarı’nın CHP Lideri Özgür Özel’le gerçekleştirilen açılış töreninin ...
93. İEF’de Konak rüzgarı
Konak Belediyesi, bu yıl 93. kez kapılarını açan İzmir Enternasyonal Fuarı’nda ...
 
Fuarın gözdesi Bayraklı Belediyesi
Bu yıl kapılarını 93'üncü kez açan İzmir Enternasyonal Fuarı'na katılan ...
Karşıyaka 93. İEF’de farkındalık yaratacak
Karşıyaka Belediyesi, coşku dolu bir törenle 93’üncü kez kapılarını açan ...
Balçova’da muhteşem Zafer Bayramı kutlaması
Büyük Taarruz ve 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 102. Yılı Balçova’da düzenlenen ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Başkanların 150 günü
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri