POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
Kılıçdaroğlu Dervişoğlu'nu ziyaret etti
Kılıçdaroğlu Dervişoğlu'nu ziyaret etti
Metroda doğan bebek ömür boyu bedava seyahat edecek
Metroda doğan bebek ömür boyu bedava seyahat edecek
CHP'den AYM'ye 'tasarruf tedbirleri' başvurusu
CHP'den AYM'ye 'tasarruf tedbirleri' başvurusu
8 Ağustos 2024 Perşembe - 10:13

Tugay SGK ve vergi borçlarını açıkladı, facia soruşturması mesajı verdi!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tugay katıldığı canlı yayında Alsancak’ta meydana gelen elektrik faciası ve belediyenin SGK ve vergi borçlarına yönelik açıklamalarda bulundu.

Tugay SGK ve vergi borçlarını açıkladı, facia soruşturması mesajı verdi!

GERÇEKİZMİR - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay Ekol Tv yayınında sorulara yanıt verdi.

SGK VE VERGİ BORÇLARINI AÇIKLADI!

Belediyelerin SGK ve vergi borçları ile ilgili tartışmalar hakkında konuşan Başkan Tugay, “İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ve 2 tane bağlı kurumumuz ESHOT ve İZSU’nun herhangi bir vergi ve SGK borcu yok. Ancak diğer belediyelerin çoğunda olduğu gibi bizim de iştiraklerimiz var, iştiraklerimizin bir kısmında vergi ve SGK borcu var. Bu kuruluşların gelirleri yıllık 41 milyar civarında, toplam vergi borcu da 6 milyar 915 milyon bugün itibariyle. Bu bizim memnun olmadığımız bir rakam, geçmişten bugüne gelen bir rakam. İştiraklerimizin bütçesine baktığınızda da ödenmeyecek bir rakam değil. Zaten taksitlendirme için başvuruda bulunduk. Bu konu çok ayyuka çıkmadan SGK’dan bize bilgi gelmişti, arkadaşlarımız başvuruda bulundu. Şunu hatırlamak Türkiye yakın geçmişte normal zamanlar yaşamadı, halen de yaşamıyoruz. Pandemiyle başlayan süreç içerisinde ekonomik kriz, bizim yaşadığımız İzmir depremi, 6 Şubat dönemi önemli ekonomik sıkıntılar yarattı. Bu durumda da belediyelerin vergi ve SGK borçlarında birikmeler oldu. Bu şartlar altında bizim merkezi idareden beklentimiz, borçlarımızın yapılandırılması. Yapılandırma olduğu zaman bu ödeme yapılacaktır. Başvurumuzu yaptık ancak henüz başvurumuza olumlu bir yanıt gelmedi. Bu birçok belediyenin ortak sorunu, buna AK Partili belediyeler de dahil… Muhtemelen bir yapılandırma sürecine gidilecektir. Başka türlü belediyeler çok büyük sıkıntılar yaşar ve bunun kimseye faydası olacağını düşünmüyorum” yanıtını verdi.

“AVUKAT HANIMIN SİYASİ AMAÇLARI VAR”

Alsancak’ta yaşanan elektrik faciasına ilişkin konuşan Tugay, kendisinin de içinde bulunduğu 3 mevcut başkan ve 2 eski başkan hakkında suç duyurusunda bulunulmasına yönelik, “Şu anda bizi muhatap eden resmi suç duyurusu süreci yok. Bunun bir anlamı da yok. Gerçekten hepimizi çok üzen bu olaydan, bizim kurumumuzun suçlanabileceği tek alan mazgal çalışmasının yapılması ile ilgili süreç ve ben o zaman diliminde görevde değildim. Sanıyorum o suç duyurusunda bulunan avukat hanımın siyasi bazı amaçları var. Bu konuda hatalı ve yanlış şeyler yapmış insanlar için sorgulama, adil bir soruşturma süreci gerektiriyor ama suçsuz masum insanların sadece birilerinin ne olursa olsun ceza alsın diyerek suçlanması yanlış. Ocak ayında yapılmış çalışma ve ben görevde değildim, bu durumun İZSU’nun çalışmasıyla ilgili olduğu gibi bir kanaatimiz yok. Görüntüleri tekrar tekrar izlediğiniz zaman önce geçen beyefendinin suda yürürken çarpılmadığı ama ikinci geçen kişinin elektrik kaçak noktasına dokunduğunda çarpıldığını görüyoruz. Bir noktada elektrik kaçağı var ve onun su birikimiyle ilgisi yok. Su birikimi olmasa da yaşanacak bir durumdu. Elektrik kaçağı olduğu, bununla ilgili defalarca ihbarlar yapıldığı ama o konudan sorumlu olan kişi ve kurumların yeterince önlem almadığını görüyoruz. O nedenle yargılama kesinlikle olmalı, hepimiz soruşturulabiliriz sıkıntı yok. Ben üzülerek bu kayıtları dile getiriyorum. Buna sebep olanların İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne dahil olan kişiler olduğunu düşünmüyorum” diye konuştu.

 
Selçuk'ta vatandaş memnun: 19 litre damacana su 50 TL!
 
8 Ağustos Perşembe günü İzmir'de hangi ilçelerde su kesintisi yaşanacak?
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Selçuk'ta vatandaş memnun: 19 litre damacana su 50 TL!
Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, Çarşamba pazarında ...
Çiğlili kadın ve çocuklar denizle buluştu
Çiğli Belediyesi tarafından, kadın ve çocuklara yönelik başlatılan deniz ...
Adım adım Konak: Mutlu'dan sorunlara kalıcı çözüm vurgusu
Farklı bölgelerde gerçekleştirdiği mahalle ziyaretlerinde bürokratları, ...
 
İzmir'de gençler kampta buluşacak! İşte başvuru adresi!
İzmir Büyükşehir Belediyesi genç odaklı kent vizyonuyla gençlik kampları ...
İzmir yaşatmaktan yana: Köpekler için eylem planı zirvesi!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, sokak hayvanlarına yönelik eylem planı hazırlıklarını ...
Depreme ne kadar dayanıklı? Karşıyaka'nın röntgeni çekilecek!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kentin olası afetlerden en az hasarla ...
 
Aliağa'da yolcu iskelesi için start verildi
Aliağa Belediyesi ile İMEAK Deniz Ticaret Odası Aliağa Şubesi iş birliğinde ...
Bayraklı’ya ‘Hoş geldin bebek’
Bayraklı Belediye Başkanı İrfan Önal’ın sosyal belediyecilik vizyonuyla ...
Çiğlili çocuklar eğlence parkında buluşuyor
Çiğli Belediyesi, 10-11 Ağustos tarihlerinde düzenleyeceği etkinlikler ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Başkanların 150 günü
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri