POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Şimşek: Fiyatlar artıyor ama daha yavaş!
Şimşek: Fiyatlar artıyor ama daha yavaş!
Sıla bebek açıklaması: Anne delilleri karartmaya çalışıyor!
Sıla bebek açıklaması: Anne delilleri karartmaya çalışıyor!
AK Partili Çelik: Sivil anayasaya ihtiyaç var!
AK Partili Çelik: Sivil anayasaya ihtiyaç var!
17 yaşındaki Beyza’dan iki gündür haber alınamıyor
17 yaşındaki Beyza’dan iki gündür haber alınamıyor
31 Temmuz 2024 Çarşamba - 08:50

Tugay'dan Basmane turu ve restorasyon mesajı!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, İzmir’in tarihi semti Basmane’yi gezerek bölgedeki tarihi evleri, yürütülen restorasyon projelerini inceledi, yapılacak çalışmalara ilişkin görüş alışverişinde bulundu.

Tugay dan Basmane turu ve restorasyon mesajı!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, İzmir’in tarihi semti Basmane’yi gezerek bölgedeki tarihi evleri, yürütülen restorasyon projelerini inceledi, yapılacak çalışmalara ilişkin görüş alışverişinde bulundu. Yaklaşık 2.5 saat süren turun ardından değerlendirme yapan Başkan Tugay, “Burada sahip çıkmamız gereken bir hazine var. Kentin kültürel ve tarihi zenginliğini oluşturan eski yapıların korunması, gelecek kuşaklara aktarılması ve bu bölgenin nitelikli bir yaşam alanına dönüştürülmesi için elimizdeki kaynakları en verimli şekilde kullanacağız” dedi. 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, kentin önemli tarihi aksları içinde bulunan Basmane’de incelemelerde bulundu. Basmane girişinde bulunan Çorakkapı Camii’nden hareket ederek Konak –Kadifekale aksında İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan çalışmaları, Oteller Sokağı’nı, eski İzmir evlerini, tarihe ışık tutan yapıları, İzmir’de doğup büyümüş ünlü isimlerin evlerini gezen Başkan Tugay’a, Basmane’nin tarihi üzerine çok sayıda yazısı ve kitabı bulunan araştırmacı-yazar Orhan Beşikçi eşlik etti. Basmane’de yaşayan yurttaşlar ve Tarihi Basmane Hamamı bölgesindeki esnafla da sohbet eden Başkan Tugay, yürütecekleri çalışmalarla bölgeyi ayağa kaldıracaklarını söyledi. 



Tarihi çeşmeler yeniden hizmete alınacak
Yaklaşık 2.5 saat süren turda Fettah Camii, Kumrulu Mescit, Abdullah Efendi Camii, Bayraktar Camii gibi eski yapılarla ilgili Beşikçi’den bilgi alan Tugay, eski İzmir evi olarak adlandırılan büyük bahçeli bir evi de inceledi. Basmane’deki tarihi çeşmelerin onarılarak kentlilerin hizmetine yeniden açılması hakkında Beşikçi ile görüş alışverişinde bulunan Başkan Tugay, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilen Carfi Konağı’nı ve Sakin Mekân Agora’yı da ziyaret ederek bilgi aldı. 



Tugay: Bölgesel restorasyonlar planlayacağız
Basmane’nin İzmir’in kültür ve tarih hazinesi olduğunu belirten İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, “Burada sahip çıkmamız gereken bir hazine var. Bölgesel restorasyonlar planlamamız gerekiyor. Restorasyon ve yeniden fonksiyon kazandırma konusunda çalışacak güçlü bir ekip oluşturmamız gerektiğini düşünüyorum. Kentin kültürel ve tarihi zenginliğini oluşturan eski yapıların korunması, gelecek kuşaklara aktarılması ve bu bölgenin nitelikli bir yaşam alanı haline getirilmesi için elimizdeki kaynakları en verimli şekilde kullanacağız. Sevgili Orhan Beşikçi gibi büyüklerimizin, kentimize sahip çıkan insanlarımızın da katkısını isteyeceğiz. Benim için her zaman hatırlayacağım çok özel bir gün oldu” diye konuştu. 

Beşikçi: Basmane’ye can suyu olacak projeler var
Araştırmacı-yazar Orhan Beşikçi ise“Basmane; Antik, Helenistik, Roma, Bizans, Beylik Osmanlı ve Cumhuriyet dönemi eserlerine ev sahipliği yapan ve muazzam bir kültürel birikimi olan semtimiz. Çok önemli mahalleleri var, Başkanımızla dolaştık.  Daha önce başlatılmış, Basmane’ye can suyu olacak projeler var. Bıçakçı Han, Yıldız Sineması, Emniyet Oteli, Carfi Konağı karşımıza çıktı. Bunları en iyi şekilde değerlendireceğiz. İyi bir planlamayla Anafartalar Caddesi’ni eski muhteşem günlerine inşallah beraber kavuşturacağız” dedi. 

 
Dışişleri Bakanlığı: Alçakça suikastı lanetliyoruz
 
İzmir'in 'sağlıklı parkları'nda hem spor hem eğitim!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karabağlar'daki parkın çehresi değişti!
Karabağlar Belediyesi, Yeşilyurt Karafatma Parkı içinde bulunan sosyal ...
Balçovalı kadınların sertifika gururu
Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP),  Sabancı Vakfı ve Anne Çocuk ...
Kemalpaşa'da 'Ecevit mi, Yıldırım mı?' sorusu yanıt bulacak!
Kemalpaşa Belediye meclisinde geçtiğimiz birleşimde gündeme gelen ve tartışmaya ...
 
Karşıyaka Belediyesi soruyor: Belediyemizden beklentileriniz nelerdir?
Yönetim politikalarına halkla birlikte yön veren Karşıyaka Belediyesi, ...
Efes Selçuk'ta moloz temizliği
Efes Selçuk Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde ...
Kentte tartışmaya yol açmıştı: 2 hastane meclis gündeminde!
İzmir’de Bayraklı Şehir Hastanesi’nin inşası sonrası tamamen kapatılacağı-yıkılacağı ...
 
Konak Belediyesi'nden 'elektrik faciası' sonrası önemli hamle!
Konak Belediyesi İzmir'de yaşanan elektrik faciası sonrası GDZ Elektrik ...
Konak'ta önce spor sonra tarama!
Konak Belediyesi, açık havada spor etkinliği düzenlediği parklarda Konaklıların ...
Kemalpaşa'ya 2 yeni yaşam alanı
Kemalpaşa Belediyesi Armutlu ve Aşağıkızılca Mahallelerinde yapımı planlanan ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Başkanların 150 günü
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri