POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Fatih Ürek'e havalimanında saldırı
Fatih Ürek'e havalimanında saldırı
Evinin önünde, silahlı saldırıda öldürüldü
Evinin önünde, silahlı saldırıda öldürüldü
Antik limandaki sondaj çalışmasını engellediler
Antik limandaki sondaj çalışmasını engellediler
Kahramanmaraş'ta peş peşe iki deprem!
Kahramanmaraş'ta peş peşe iki deprem!
24 Temmuz 2024 Çarşamba - 14:28

Tugay'dan 'Kılıçdaroğlu ziyareti' ve 'Soyer' mesajları!

Büyükşehir Belediye Başkanı Tugay, önceki dönem CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun ziyareti ve Soyer dönemine ait bazı projelerle ilgili yeni dönemde atılan adımlarla ilgili konuştu.  Tugay, "İktidar olmak için bize en çok gereken şey birlik beraberliktir. Bugünkü ziyaretten çok mutlu oldum” dedi. Tugay, “  Hiçbir zaman daha önceki belediye başkanımızın yaptıklarını yok etmeyi amaçlayan bir tavır içerisinde çalışma içerisinde olmadık” mesajı verdi.

Tugay dan  Kılıçdaroğlu ziyareti  ve  Soyer  mesajları!

GERÇEKİZMİR - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, 7. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ziyaretinin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Tugay Kılıçdaroğlu’nun ziyareti ve önceki dönem Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in bazı projelerine yönelik yeni dönemde verilen iptal, durdurma ve devam etmeme kararlarıyla ilgili konuştu.

"ZİYARETTEN ÇOK MUTLU OLDUM"

“Sayın Kemal Kılıçdaroğlu bugün belediyemizi ziyaret etti, ziyaretiyle bizleri onurlandırdı” diyen Tugay, şöyle devam etti;

“Hepimizin takdirindedir ve müteşekkiriz kendisine. Özellikle toplumun çok farklı kesimleriyle kurduğu bağlar sonucunda oluşmuş siyasal zemin aslında hem bu geçen yerel seçimde genel başkanımız Özgür Özel'in adını verdiği Türkiye ittifakı adını verdiği toplumsal uzlaşmanın zeminlerini oluşturmuştur. Hem de muhtemelen önümüzdeki genel seçimde partimiz için iktidar yolunu açan çalışmalardan biri olacaktır. O nedenle Kemal Kılıçdaroğlu'na önceki dönem genel başkanımıza çok teşekkür ederiz, bugüne kadarki çalışmaları ve katkıları için. Bugün de aktif olarak ziyaret etmesi, yanımızda olması bize güç veriyor. Öyle bir dönemdeyiz ki yani Türkiye'nin sıkıntılarının çok büyük olduğu bir dönemdeyiz. Hepimiz sıkıntıların atlatıldığı bir iktidarı hayal ediyoruz. Bizim gözümüzde bu iktidar Cumhuriyet Halk Partisi iktidarıdır. Bu iktidar için bize en çok gereken şey birlik beraberliktir. O yüzden eski genel başkan, yeni genel başkanımız, milletvekillerimiz, parti örgütümüz, belediye başkanlarımız hepimiz birliktelik içerisinde olmalıyız. Bir ortak ruhla hareket etmeliyiz. Bunun için ihtiyaç duyduğumuz her şeyi aslında partimizde var. Yani Türkiye'nin en demokrat partisi Cumhuriyet Halk Partisi… İçerisinde  fikir olarak  farklı düşüncelere sahip insanlar olsa da onlar bu farklılıkları ayrışmalara dönüştürmüyorlar. Bunlar olması gereken yerlerde dile getiriliyor. Çağrımız herkes iktidar olmaya odaklanmalı. Bunun için üzerine düşeni yapmalıyız.  Tüm değerlerimize sahip çıkmalıyız. Cumhuriyet Halk Partisi'nde tüm değerleriyle iktidar olacağına inanıyoruz. Ben bugünkü ziyaretten çok mutlu oldum. Kendisine tekrar teşekkür ediyorum.”

“ÖNCEKİ DÖNEM BAŞKANIMIZIN YAPTIKLARINI YOK ETMEYİ AMAÇLAYAN BİR TAVIR İÇİNDE OLMADIK”

Soyer dönemine ait projelerle ilgili yeni dönemde verilen kararların sorulması üzerine Tugay, şehir tiyatrolarıyla ilgili attıkları adımı da örnek göstererek şunları söyledi;

“Konularda farklı düşünüp farklı uygulamalar için de olabiliriz ama genel olarak sosyal demokrat halkçı bir belediyenin yapması gerekenleri Tunç Başkan da yapmaya çalıştı. Ben de yapmaya çalışıyorum. Benden sonraki arkadaşlarımız da aynı şeyi yapacak. Burada önceki dönemde de var olan sorunlar vardı. Bu sorunların çözümü için bizler farklı bir şeyler yaparken bazen yanlış anlaşmalara sebep olabiliyor. Ama neticede hiçbir zaman daha önceki belediye başkanımızın yaptıklarını yok etmeyi amaçlayan bir tavır içerisinde çalışma içerisinde olmadık. Böyle bir şey olmaz. Bazı şeyler yanlış anlaşılıyor.  Mesela şehir tiyatroları konusunda söyleyeyim ben size. Şehir tiyatrolarıyla ilgili danışma kurulunu kaldırdıkları zaman yönetmelik değişikliği olmuş. Mevcut genel sanat yönetmeninin tercihi bu yönde olmuş. Demiş ki ‘yönetim kurulu belirlesin genel sanat yönetmenini, yönetim kurulunu da ben belirleyeyim.’ Yani bu durumda biraz kendisinin bireysel olarak tercih ettiği genel sanat yönetmenine doğru gitmiş iş. En çarpıcı olan şey şu; ocaktan önce, aralıkta danışma kurulunun üyeleri toplantı yaptığında Tunç Başkan da bunun yanlış olduğunu ve genel sanat yönetiminin bu tavrından rahatsız olduğunu kendisi de söylemiş. Yani buna şahit olan danışma kurulu üyeleri var o dönemki. Ya bunlar konuşulmuyor. Bizim buradaki rahatsızlığımız oradaki demokratik yapının kalkmış olması ilgili ve bugün bir danışma kurulu oluşturuldu. Gerçekten çok nitelikli. Ben karar vermeyeceğim, danışma kurulumuz karar verecek. Amacımız şehir tiyatrolarının en kaliteli, en düzgün iş yapacak bir programa performansa sahip olduğu bir yola gitmek. Bunu bir örnek olarak söyledim. Bunun gibi her konuda açıklayabileceğiniz şeyler var. Geçmiş dönemde yapılanların üzerine yeni şeyler koyuyoruz. Geçmiş dönemde yapılanların bitmesi için, onların tamamlanması için aynı zamanda çaba gösteriyoruz. Dediğim gibi bazı konularda fikir ayrılıklarımız olabilir. Bu da gayet doğaldır. Ama asla önceki yapılanları görmüyor değiliz. Ya da onlara yönelik bir şeyimiz yok. Yani Kemal Kılıçdaroğlu'nun söylediği gibi bu devamlılık olacak. Ve doğru politikaları aynı şekilde biz de uygulamaya devam edeceğiz.”

 
Fenerbahçe En-Nesyri'yi KAP'a bildirdi
 
Tugay'dan 'TİS' krizi açıklaması: Ben Genel Merkez'e gidin demedim!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Belediye üretiyor, Karşıyaka güzelleşiyor
Daha yaşanabilir bir Karşıyaka için fiziki hizmetlerine hız veren Karşıyaka ...
Konak'ta '100 gün' raporu: Vaatler peş peşe yerine getirildi!
Konak’ta ilk 100 günlük hizmet süresini dolduran Konak Belediye Başkanı ...
Önal Bayraklı’yı sokak sokak geziyor
Bayraklı Belediye Başkanı İrfan Önal’ın mahalle ziyaretleri kapsamındaki ...
 
Menemen Belediyesi'nden 5 günlük ihale: 1,4 milyar TL’lik dev satış!
Sık sık arazi satışları ile gündeme gelen Menemen Belediyesi bünyesindeki ...
CHP Balçova örgütünden Anıtkabir çıkarması
Balçova Belediye Başkanı Onur Yiğit, CHP Balçova İlçe Örgütü ile birlikte ...
Zeybek’ten Bornova’ya ziyaret… 21 proje sunumu
CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek, Bornova’daki projeleri yerinde ...
 
Başkan Duman: Lozan bir zafer anıtı
Buca Belediye Başkanı Görkem Duman, Lozan Barış Antlaşması’nın 101. yılı ...
Selçuk'ta 'titiz' denetim
Efes Selçuk Belediyesi zabıta ekipleri, yaz döneminde artan hava sıcaklığı ...
Meslek Fabrikası’ndan mezun olan kadın kaynakçılar işbaşı yaptı
İzmir Büyükşehir Belediyesi Meslek Fabrikası Şube Müdürlüğü tarafından ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Başkanların 150 günü
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri