POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Dilenci diye yakalandı, üzerinden servet çıktı
Dilenci diye yakalandı, üzerinden servet çıktı
Kurbanlarını dehşet verici şekilde öldüren arı!
Kurbanlarını dehşet verici şekilde öldüren arı!
Baraj göletinde ailesinin gözü önünde boğuldu
Baraj göletinde ailesinin gözü önünde boğuldu
Sakarya'daki patlama sonrası ilk anlar görüntülendi
Sakarya'daki patlama sonrası ilk anlar görüntülendi
5 Eylül 2024 Perşembe - 14:21

Tugay'dan 'Körfez' yanıtı: Bakan Kurum muhalefet partisi il başkanı gibi!

İzmir Körfezi’nde yaşanan balık ölümleri ve kötü koku sonrası Bakan Kurum İzmir’e gelerek incelemelerde bulundu. Yurt dışı seyahati nedeniyle kentte bulunmayan Tugay kendisine eleştiri yönelten Kurum’a yazılı yanıt verdi. Tugay, “İktidarın Çevre ve Şehircilikten sorumlu Sayın Bakanı, İzmir Körfezi’nin kıyısında bir muhalefet partisi il başkanı gibi basın toplantısı yaparak, yerel yönetimlerimizi hedef göstermektedir” dedi.

Tugay dan  Körfez  yanıtı: Bakan Kurum muhalefet partisi il başkanı gibi!

GERÇEKİZMİR - Sağlıklı Kentler Birliği toplantısı nedeniyle yurt dışında olan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay İzmir Körfezi’nde çeşitli incelemelerde bulunmak için gelen ve yerel yönetimleri eleştiren Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’a yanıt verdi.

Tugay kendisinin yurt dışında olması ve toplantıya katılamamasını eleştiren Kurum’a, “İktidarın Çevre ve Şehircilikten sorumlu Sayın Bakanı, İzmir Körfezi’nin kıyısında bir muhalefet partisi il başkanı gibi basın toplantısı yaparak, yerel yönetimlerimizi hedef göstermektedir. Yurtdışı gezimizin İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi kararıyla Sağlıklı Kentler Birliği toplantısında Türkiye’yi temsilen gerçekleştiği, aylar öncesinden bellidir. Eğer bundan haberi yoksa kendisini bilgilendirenlerin doğruluğunu sorgulamalıdır. Eğer biliyor da bu toplantıyı İzmir’i temsilen yurtdışında olduğum bir güne denk getiriyorsa bu da manidardır” dedi.

Tugay yazılı açıklamasının sonunda ise iş birliği çağrısında bulundu ve, "Bu ülke bizden hizmet, bu ülke bizden feraset, bu ülke bizden sonuç bekliyor. Haydi yapalım" dedi. 

TUGAY’IN AÇIKLAMASI ŞÖYLE:

Saygıdeğer İzmirliler ve tüm duyarlı yurttaşlarımızın bilgisine;

İzmir Körfezi’ndeki kirlilik hepimizin problemidir. Kolektif bir çalışma ile düzeltilebilir. Ancak 22 yıldır bütün kuvvet ve kudreti kendinde toplamış bir iktidarın Çevre ve Şehircilikten sorumlu Sayın Bakanı, İzmir Körfezi’nin kıyısında bir muhalefet partisi il başkanı gibi basın toplantısı yaparak, yerel yönetimlerimizi hedef göstermektedir.

Şehirlerin hayati sorunlarını çözmek için uğraşan Cumhuriyet Halk Partisi belediyelerine devlet bankalarından kuruş krediyi çok gören, uluslararası finans kurumlarından aldığımız kredileri onaylamayan iktidarı temsilen icradan sorumlu Çevre ve Şehircilik Bakanı Bakanımız, yaptığı basın toplantısıyla yurttaşlarımızı maalesef yanlış bilgilendirmektedir.

Her şeyi siyasetin ve kutuplaşmanın malzemesi haline getiren sayın bakanımız, İzmir Körfezi sahilinde basın toplantısı yaptığı gün neden İzmir’de olmadığımı gayet iyi bilmektedir. Yurtdışı gezimizin İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi kararıyla Sağlıklı Kentler Birliği toplantısında Türkiye’yi temsilen gerçekleştiği, aylar öncesinden bellidir. Eğer bundan haberi yoksa kendisini bilgilendirenlerin doğruluğunu sorgulamalıdır. Eğer biliyor da bu toplantıyı İzmir’i temsilen yurtdışında olduğum bir güne denk getiriyorsa bu da manidardır.

Sayın Bakanımızın Türkiye’nin ve belediyelerimizin küresel kurumsal itibarini önemsediğine yürekten inanıyorum. Bizim İzmir ve Türkiye’yi ne kadar önemsediğimizi de bütün hemşehrilerimiz gayet iyi bilmektedir. Öte yandan biz toplantıya başkan vekilimizle zaten iştirak ediyoruz ve İzmir’le ilgili her konunun bizzat içindeyiz.

Herkes şundan emin olsun, biz başta Körfez sorunu olmak üzere kentimizin bütün büyük sorunlarını çözmek için başta sayın bakanımız dahil olmak üzere ilgili tüm kurum ve kuruluşlarımızla ben ‘bu işe paydaşım’ diyen herkesle iş birliği yapmaya hazırız. Ne yapacağımızı ve nasıl yapacağımızı gayet iyi biliyoruz, yol haritamız ve planlarımız hazırdır. Yeter ki Sayın Cumhurbaşkanımız dahil olmak üzere Sayın Bakanımız ve ilgili kurumlar bize gerçekten yürekten destek versinler,  yeter ki bu meseleyi yalnızca İzmir’in değil aynı zamanda Türkiye’nin acil meselelerinden birisi olarak görsünler. Gelin birbirimizi suçlamaktan mağduriyetler üzerinden kutuplaşma siyaseti yapmaktan vazgeçelim.

Bu ülke bizden hizmet, bu ülke bizden feraset, bu ülke bizden sonuç bekliyor. Haydi yapalım.

 

 
Özgecan'ın erkek arkadaşı hakkında beraat kararı
 
Taciz skandalının yaşandığı işletme mühürlendi
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
kamil 6 Eylül 2024 Cuma 12:42

Açıklamadan anladığım Sayın başkan körfezle ilgili iddiaları kabul etmiş.Sadece eleştirenin akp izmir il başkanı olmamasına takılmış.

Yorumu oyla      0      0  
Çiğdem Nalcı 5 Eylül 2024 Perşembe 14:46

"Haydi yapalım " demiş başkanımız... Ama sen yoksun burada..

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Duman: 72 millete bir nazardan bakıyoruz!
Buca Belediye Başkanı Görkem Duman, hizmetlerini vatandaş ayrımı yapmadan ...
Narlıdere'de Başkan Uzun sözünü tuttu!
Narlıdere Belediyesi tarafından yoğun yaya ve araç trafiğinin olduğu Sema ...
Konak’ın projesi ilk 10'a girdi, hibe desteği aldı!
Konak Belediyesi’nin, Darağaç Kolektifi Derneği’yle birlikte hazırladığı ...
 
Bayraklı'nın parklarına yeni çehre!
Bayraklı Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, ilçe genelindeki ...
Kurtuluşun notaları Karşıyaka’da buluşuyor!
Karşıyaka Belediyesi, İzmir’in kurtuluşunun 102’nci yıl dönümünü coşku ...
Bornova’da spor okulları başlıyor
Bornova Belediyesi’nin her yaştan Bornovalıya spor yapma imkanı sunduğu ...
 
Konak standında istihdam köprüsü
Konak Belediyesi, bu yıl 93. kez kapılarını açan İzmir Enternasyonal Fuarı’ndaki ...
Yiğit’ten zabıtaya ek kadro sözü
Balçova Belediye Başkanı Onur Yiğit, zabıta memurlarıyla bir araya gelerek ...
Efes Selçuklular ‘Atatürk’ ile duygulandı
Efes Selçuk Belediyesi, Zafer Haftası etkinlikleri kapsamında İstasyon ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Başkanların 150 günü
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri