POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
İsrail takımını reddetti: Kanlı para istemiyorum
İsrail takımını reddetti: Kanlı para istemiyorum
Özel'den Bahçeli'ye 'HÜDA PAR' tepkisi
Özel'den Bahçeli'ye 'HÜDA PAR' tepkisi
CHP'nin üç planı: 'Siyasi yasak gelirse...'
CHP'nin üç planı: 'Siyasi yasak gelirse...'
Hakkari'de yolcu uçağı pistten çıktı!
Hakkari'de yolcu uçağı pistten çıktı!
4 Ekim 2023 Çarşamba - 15:29

Tugay'dan 'belediye başkanlığı' sorusuna bomba yanıt: Sonu geldi!

Karşıyaka’daki ‘Yerel seçim öncesi Türkiye’de siyasi görünüm’ başlıklı toplantıda Eski Bergama Belediye Başkanı Gönenç ile birlikte çarpıcı mesajlar veren Karşıyaka Belediye Başkanı Tugay, Moderatör Şeyhoğlu’nun ‘Belediye başkanlığı nasıl gidiyor?’ sorusuna esprili şekilde ‘Sonu geldi’ diye yanıt verdi.

Tugay dan  belediye başkanlığı  sorusuna bomba yanıt: Sonu geldi!

Efe Can TAN/GERÇEKİZMİR - Karşıyaka Belediyesi tarafından Çarşı Kültür Merkezi'nde düzenlenen ‘Yerel seçim öncesi Türkiye’de siyasi görünüm’ toplantısı Başkan Cemil Tugay'ın ev sahipliğinde gerçekleştirildi. 

Modaratörlüğünü Yazar Recai Şeyhoğlu'nun yaptığı etkinliğe Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay'ın yanı sıra Eski Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç de konuşmacı olarak katıldı. Konuşmacı listesinde yer alan Eski Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya mazeret belirterek etkinliğe katılmadı.

"BERGAMA’NIN ARTIK BİR KİMLİĞİ VAR"
Toplantıda ilk sözü Eski Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç aldı. Gönenç başkanlık dönemine yönelik yaptığı konuşmada, “Bergama’da iki dönem başkanlık yaptım. Tabi herkes memleketini çok sever ama biz Bergamalılar biraz daha ayrıcalıklı bir yer olarak görürüz ilçemizi. Birbiri arında gelen uygarlıklar hep iz bırakmışlar. Bergama sıra dışı bir kent ama yeterince tarihi dokusunun tanıtılmadığından ve korunamadığından şikayetçiydik. UNESCO Dünya Mirası bir koruma projesi. Türkiye’nin 999. Dünya Miras alanı olarak listeye girdi Bergama. Bunun iyi ve güzel tarafı şu Bergama’nın vizyonu yerel yönetim de değişse bu kentin bir kimliği var. Burası artık UNESCO tarafından koruma altına alınmış bir kent. İyi ki yapmışız dediğimiz hikayenin baş unsurunun bu olduğunu düşünüyorum’’ ifadelerini kullandı.

TUGAY’DAN GÖNENÇ’E SORU: BERGAMA SİZDEN SONRA NE KAYBETTİ?
Başkan Tugay’ın ‘Sizin başkanlık dönemlerinizden sonra Bergama bir şeyler kaybetti mi?’ sorusuna yanıt veren Gönenç, “Bergama’nın bir şeyler kaybettiğini düşünüyorum tabi ki. Sağlam bir kadro bırakmıştık. Ne yazık ki mevcut başkanın ilk mücadele ettiği şey bu oldu. Kadro dağıtıldı. Diğer arkadaşlar başka belediyelere gitti. Başkanlar değişince kadrolaşmalar olabilir ama bazı alanların aslında bu sürecin dışında tutulması lazım. Bu iş teknik ve bilimsel bir iş. Dokunulmaması gereken bir alan fena dokunuldu. Şimdi maalesef Bergama Belediyesi kendi alan yönetimi planını hazırlayamıyor. Bunu ihale etti. İzmir de aslında biraz. Aynısını İzmir Büyükşehir Belediyesi de yapıyor ihale yoluyla bu işi yürütüyor. Bazı projeler ile didişildi, yarım bırakıldı’’ dedi.

GÖNENÇ: GERÇEKÇİ OLALIM, CHP’Lİ BELEDİYELERDE DE OLUYOR!
Moderatör Şeyhoğlu’nun Bergama’da satılan araziler ile ilgili sorusuna yanıt veren Gönenç, “Bu gündeme geliyor çok kez. Gerçekçi olalım CHP’li belediyelerde de oluyor. AKP’liler ile kıyaslandığında bizimkiler biraz daha insaflı olabilir. Yerel yönetimlerin gelirler ile ilgili sıkıntı var Merkezi yönetimden aktarılan paylar çok da nefes olamıyor. Merkezi hükümet de öz kaynaklarını artırmak yerine yeni vergiler onu yurttaştan tahsil etmenizi söylüyor size. Yerel yönetim reformunun da konuşulması gerekir. Öz kaynakların ne kadar yetersiz olduğu da konuşulmalı. AKP’liler biraz daha seviyorlar. 2 milyon 500 bin metrekare alan satıldı" diye konuştu.

TUGAY: BELEDİYE BAŞKANLIĞIMIN SONU GELDİ!
Toplantıda söz alan Tugay, Moderatör Şeyhoğlu’nun ‘Karşıyaka Belediye başkanlığı nasıl gidiyor?’ sorusuna esprili bir şekilde yanıt vererek Tugay “Sonu geldi’’ dedi.

Belediyelerin yaptığı satışlar hakkında konuşmasını sürdüren Tugay, “İzmir’de hiç satış yapmayan bir belediye olduk. İlkesel olarak tabi ki kamuya ait bir alanın satılması doğru görülemez. Mavişehir’deki 2 dönümlük hisse satış zorunlu bir satıştı. Bir şekilde belediyenin içinde bulunduğu şartlardan dolayı yapmayı düşündük. Milyon kere ispat edebilirim değerinin altında bir satış olmadı. Çok istismar edildi. Türkiye’de daha önce yapılmamış bir şeyi yaptık. TOKİ’den 8,5 dönümlük yer aldık. Biz almasaydık başkası alacaktı almasaydın diyenler de var. TOKİ’den başka arazi alan belediye yok. Malum hisse satış dışında küçük gayrimenkul satışlarımız oldu" dedi. 

"BİZİM PARTİLİLER DUT YEMİŞ BÜLBÜLE DÖNÜYOR"
Menemen Belediyesi’nin arazi satışlarını eleştiren Tugay, ‘’Kamu arazisini satıp sahneye çıkıp şov yapacaksınız diye o parayı orada kullanıyorsanız burada bir problem var. Bergama ve Menemen’de bu halen yaşanmaya devam ediyor. Bunu yaparken kimsenin gıkı çıkmadı. Bizim partililer zaten AKP, MHP’lileri eleştirirken hepsi dut yemiş bülbüle dönüyor’’ sözleriyle kendi partisine de eleştiri yöneltti.

"BANA TOMBALADAN ÇIKAN ADAM MUAMELESİ YAPANLAR VAR..."
Geride bıraktığı başkanlık dönemine dair konuşan Tugay, kendi siyasi kariyer hakkında da çarpıcı mesajlar verdi.

Tugay, “4,5 senede deneyim kazandım. Karşıyaka’nın bir vatandaşı, her yerde anısı olan biriyim. Doktorluk ile binlerce insanla bağ kurmuş birisi olarak. Bana halen tombaladan çıkan bir adam muamelesi yapanlar var. Bütün partililer bilir özellikle dezavantajlı mahallelerde. Tanınmıyordum çünkü reklam yapmadım. Siyasi hedefim yoktu o yüzden o şeylerden kaçtım. Gezi protestolarında günlerce sırtımda sırt çantası ile Alsancak’ın sokaklarındaydık. Ne kadar çok yaralıyı tedavi ettim. Tabip Odası’nda revir kurduk. Hastaneye götüremiyorduk insanları. Muayenehane hekimiydim. Kampanyalar ile tıbbi malzeme depoladık çok sayıda insana orada müdahale ettik. Dikişler attık. Bir fotoğrafın var mı deseler fotoğrafım yok! Benim burada yapmam gereken iş Karşıyaka ilçe sınırları içerisinde bize iletilen ve saptanan sorunları, belediyecilik hizmetleri ile ilgili şeyler kararlaştırmak ve bunu hayata geçirmek. 5’i 10 geçe belediyeye gelen telefon açılmıyordu biz buradan başladık. Hep eleştirildim şu konuda yeterince yaptıklarınızı anlatmadınız... TV’ye reklam, sosyal medyada coşkulu müziklerin olduğu reklam filmleri… Ben şuna inandım bir insan beni hiç görmeyebilir. Orada bir belediye başkanı olduğunu herkes biliyor tabi. Belediyeye bir konu ilettiğinde ona karşılık bir şey yapıldıysa bir problem giderildiyse orada zaten iş bitmiştir. Kamuoyu araştırmasında ‘insanlar seni tanımıyor’ dediler ama ‘senin için iyi adam diyorlar’ dediler bana. Bana verilen görev neyse onu yapmaya çalışıyorum’’ diye konuştu.

"YENİDEN BAŞKAN ADAYI OLMAYACAĞIM"
Toplantının devamında söz alan Gönenç, Şeyhoğlu’nun “Yeniden başkan olursanız neler yapardınız?’’ sorusuna, “Ben yeniden belediye başkanı adayı olmayı düşünmüyorum. Muhtemelen yeniden belediye başkanlığı yapmayacağım’’ dedi.

"CHP’Yİ TESLİM OLMUŞ GİBİ GÖRÜYORUM!"
Tugay yerel seçimler öncesi siyasi atmosferi yorumlarken, "Demokratları, kendi partimizi adeta teslim olmuş gibi görüyorum. Bu gerçekle eğer yüzleşmezsek felaketi yaşarız. Dost acı söyler. Ben ülkem adına bunları söylemek zorundayım. Bana ceza kesecek kişi varsa da bunu vicdanıyla ve ahlakı ile yapmasını bekliyorum" dedi. 

"ADAY GÖSTERİLEYİM DİYE DOĞRUMDAN VAZGEÇMEYE NİYETİM YOK"
Tugay konuşmasının devamında, "Aday gösterileyim diye doğrumdan, ilkemden vazgeçmeye niyetim yok. Bazıları cesaret olarak tanımlıyor ama bu olması gereken ilkeli davranış. Sağ siyaseti taklit etmeye çalışır bir hale geldiğimiz görüyorum bunun için üzülüyorum. Birisinin acı da olsa bu gerçekleri söylemesi gerektiği noktadayız. Önümüzdeki yerel seçimlerde CHP’de bir yeni yönetim anlayışı, sadece kişilerin değil herkesin beklediği sonuç mutlak bir yenildi. Burada başarısız sonuçlar alma ihtimalimiz var. Kral çıplak diyorum da diyebiliriz. Değişimi gerçekleştirmek kadro değişti diye değişimin gerçekleşeceğini beklememek lazım. Niye ön seçim yapmıyoruz belediye başkanını seçerken? Bizi tutanı söyler misiniz? Öğrencilere toplu ulaşım ücretsiz olsun diye bir seçeneğimiz yok mu? Toplu ulaşım ücretsiz olmalıdır hep söyledim. Biz iktidar olmalıyız. Kenarından köşesinden 3,5 tane belediye yöneterek olmaz bu iş. İttifak ortağı da aramayacaksın. Gerekirse ittifak yaparsın. Şehir Hastanesi adı altında bir kara delik yapan bir devlet ben o devlet değilim. Hasta olmasın insanlar. Pamuklara saralım insanlarımızı’’ diye konuştu.

"AYNI ŞEYLERİ YAPIP YAPIP YÜZDE 25’E GELİYORUZ"
Tugay şöyle devam etti: Yerel seçimlerde başarılı olmayı bekliyoruz. Sosyal belediyecilik yapacağız diyeceğiz, laikiz diyeceğiz… Bunu hep yapıyoruz zaten. Aynı şeyleri hep yapıp yüzde 25’e geliyoruz. Aynı belediyeler aynı oy oranı! Bir yerde vahim bir hata yaptığımız çok açık değil mi?

CHP’NİN BELEDİYELERİNE “KÜÇÜK İKTİDARCIKLAR” ÇIKIŞI!
Tugay konuşmasının sonunda, “Biz insanların dini ile uğraşıyoruz. Sonuçta küçük küçük iktidarcıklarımız oluyor belediyelerde. CHP’nin iktidar olacağına inanan bir Allah’ın kulu yok. Kim bu hale getirdi? Kim bu hatayı yapan ayağa kalksın! Bizim umudumuz değişime dair. CHP değişirse Türkiye’de değişecektir. Ben koltuğumu kaybederim diye bekleyerek değil, vatanını milletini severek… Ben ölene kadar CHP’liyim. Partinin başında kim olursa olsun. Hata yapanın da hata yaptığını söyleyeceğim’’ diye sert çıktı.

 
İzmirli akademisyene kahreden veda!
 
İYİ Parti İzmir'de adaylık istifaları: Kimler yola çıktı?
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Soyer'den 'Körfez' mesajı: Kokuyu söküp attık, şimdi sırada yüzmek var!
Başkan Soyer, Mordoğan'daki arıtma tesisi açılışında "Körfez’de koku sorunu ...
Çamdibi’nde 550 çocuk yüzme eğitimi alıyor
Bornova Belediyesi’nin 2022 yılının Ağustos ayında hizmete açtığı Çamdibi ...
Bayraklı'da yol yenileme teyakkuzu: Başkan da sahada!
Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, ilçe genelinde süren yol yenileme, ...
 
Soyer'den Çocuk Kongresi mesajları: İki elimiz yakınızda!
İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenen 4.Uluslararası ...
Bergama'da can dostu buluşma
Bergama Belediyesi 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü dolayısıyla ilkokul ...
4.5 yılını anlatan Batur'dan 'sahil şeridi' çıkışı, Kılıçdaroğlu mesajı ve adaylık sorularına yanıt!
Konak Belediye Başkanı Batur başkanlık süresince yapılan belediye hizmetleri ...
 
Büyükşehir Spor Kulübü'nde Egeli dönemi
İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Hüseyin Egeli ...
TEKNOFEST İzmir'e Menemen damgası!
Menemen Belediyesi, 27 Eylül 1 Ekim tarihleri arasında rekor ziyaretçi ...
Soyer Urla’nın kadın basketbolcularını ağırladı
Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Urla Belediyesi’nin kadın basketbol ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Başkanların 150 günü
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri