GERÇEKİZMİR - CHP’de Kemal Kılıçdaroğlu’nun genel başkanlığı Özgür Özel’e devrettiği 38. kurultay ile ilgili iddialar gündemdeki yerini koruyor.
CHP İzmir kurultay delegesi Hatip Karaaslan Ankara 42’inci Asliye Ceza Mahkemesi’ne dava açarak tanık sıfatıyla ifade verdi. İzmir kurultay delegesi Karaaslan, Özgür Özel’i desteklemesi için kendisine para teklif edildiğini iddia etti.
Bugün İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay ve Şenol Aslanoğlu bir araya gelerek konuyu değerlendirirken akşam saatlerinde ise Aslanoğlu İzmir delegeleri ile buluştu. İddia sahibi Karaaslan toplantıya katılmadı.
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tugay, katıldığı bir canlı yayında konuya ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. Tugay, Karaaslan’ın, CHP İl Başkanı Aslanoğlu’na attığı mesajı açıklarken, Karaaslan’ın geçtiğimiz yerel seçimlerde Konak’ta CHP adayını değil AK Parti adayı Ceyda Bölünmez Çankırı’yı desteklediğini açıkladı.
“YALAN OLDUĞUNU BİZLER ÇOK İYİ BİLİYORUZ”
Tugay iddialar ve süreçle ilgili olarak, “Bir kişinin dün gazetelerle yayınlandığı iddiaları üzerine olaya dahil olduk. Normalde kurultayda ilgili hiçbir tartışmanın parçası değildik olmamızda ihtimal dahilinde değildi ne yazık ki İzmir’den bir kurultay delegesi kendisine para teklif edildiğini ve benim de buna aracılık ettiğim gibi iddiayı ortaya attı. Dün gazetelerde okuduğumuz ifadesinde diyor ki, “İzmir’den kimi zaman 6, kimi zaman 7 delegeye para verilerek onların oy tercihleri değiştirildi diyor. Ben bahsediyor, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden bahsediyor, YDK üyemizden bahsediyor bizlerin bu işin içinde olduğunu söylüyor. Bunların tamamen yalan olduğunu bizler çok iyi biliyoruz. Benim ya da suçlananların konuşması yetmez diğer kurultay delegelerin bununla ilgili şahitlikleri de değerli. Onların içinden 6 ya da 7 kişinin para aldığı gibi iddia ortaya atılmış. Bunları konuşmak üzere il başkanımız toplantıya çağırdı. Herkes böyle bir şeyin imkansız olduğunu, olsa duyulacağını, bizler gibi insanların bu tür şeylerin içinde olmayacağını çok iyi bildiklerini söylediler. Gelen bütün delegeler bunu söyledi. Orada bizim hiç şüphemiz tabi ki yok. İzmir’in ve dahil olan bütün delegelerin davranışlarında oylarını satacak bir şey yok” dedi.
Tugay bugün gerçekleşen delege toplantısı ile ilgili soruya yanıt verirken Karaaslan’ın Aslanoğlu’na attığı mesajı açıkladı.
KARAASLAN’DAN ASLANOĞLU’NA YENİ MESAJ!
Tugay, “İddia sahibi kişi gelmedi. İl başkanımız kendisini aramamış telefonuna cevap vermemiş. İl başkanımız bize bir mesaj gösterdi, daha sonra bir mesaj atmış ve “Ben İzmir il delegelerini kastetmedim demiş, onları suçlamadım, para aldıklarını iddia etmedim” demiş. Gerçekten dengesiz bir insan, kendisini hiç tanımıyorum söyledikleri dengesiz. İnsana sorarlar 16 ay geçmiş, madem böyle bir şey vardı neden seçimden hemen sonra konuşmadınız. Hemen itiraz edecektiniz. 16 ay sonra bunun yapılması gerçek dışı. Bizim kurultayımızda oylama iki tur yapıldı. Birinci turda 18 oy farkla, ikinci turda 200 oy farkla Özgür Özel genel başkan seçildi. Bu nasıl bir oy satın almadır ki birinci turda 18, ikinci turda 200 olabiliyor. Bunun hiçbir mantığı yok. 16 ay sonra saçma sapan iddiaları ortaya atıyorsunuz, utanmadan bir de suç duyurusunda bulunuyorsunuz. Bu partinin bir şekilde mahallelerinden gelen seçimlerle belli bir çevrenin akrabalık ilişkisinden dolayı aslında hiç kimsenin gerçekten partide emeği olmadığı halde çıkıp da delege yapılmış bir insan öyle ki arkadaşlarımızın hiç birisi tanımıyor. Tarif etiği şeyin gerçek olmadığı kurultayın üzerinden bu kadar süre geçtikten sonra yapmasından üstelik tutarsız şeyler yapmasından ifadesinde 6,7 kişi para aldığı diyor il başkanımıza mesaj atıyor, “Böyle bir iddiada bulunmadım diye mesaj atıyor, para aldılar demedim” diye mesaj atıyor” diye konuştu.
TUGAY AÇIKLADI: KONAK’TA AK PARTİ ADAYINI DESTEKLEMİŞ!
Tugay konuşmasının devamında Karaaslan’ın yerel seçimlerde AK Parti’nin Konak adayı Ceyda Bölünmez Çankırı’yı desteklediğini açıkladı. Tugay, “Adım geçince dondum kaldım. Bizi tanıyanlar bilir ki böyle ahlaksız şeylerin içinde olmayız İzmir bilir bunu. CHP hedef alındığı için endişe ediyoruz. CHP böyle kirli bir parti değil. Ben kişisel olarak kendisine iftira nedeniyle suç duyurusunda bulundum. Adı geçenler de yarın bulunacaklar. Bir manevi tazminat davası açtım. Şunu bilsin kendisi buradan duysun, “Geçmişte yaptığı her şeyi araştırıyoruz, takip edeceğiz. Kimlerle bağlantısı olduğunu inceleyeceğiz. Konak’ta AK Parti adayını desteklediğini öğrendik. Bizim kurultay delegemiz olduğu halde CHP adayına karşı AK Parti adayını desteklediğini öğrendik. Onun için çalıştığını öğrendik” dedi.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|||||
|
|
![]() Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır. Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım. |
|
|||||
|