POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Dev derbinin VAR hakemi belli oldu!
Dev derbinin VAR hakemi belli oldu!
Narin Güran cinayetinde kritik gelişme: Katili itiraf etti!
Narin Güran cinayetinde kritik gelişme: Katili itiraf etti!
Sakaryaspor Başkanı Gökhan İn'e tokat!
Sakaryaspor Başkanı Gökhan İn'e tokat!
140 gün boyunca arandı... İş insanı vahşet kurbanı!
140 gün boyunca arandı... İş insanı vahşet kurbanı!
21 Eylül 2024 Cumartesi - 08:49

Tugay’dan çarpıcı ‘Yücel-Bakan’, ‘genç başkanlar’ ve ‘İmamoğlu’ mesajları

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, CHP İzmir’in 2 MYK Üyesi 'Deniz Yücel-Murat Bakan', ‘genç belediye başkanları’ ve ‘Ekrem İmamoğlu’ özelinde sorulara çarpıcı mesajlarla yanıt verdi.

Tugay’dan çarpıcı ‘Yücel-Bakan’, ‘genç başkanlar’ ve ‘İmamoğlu’ mesajları

GERÇEKİZMİR - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Cemil Tugay, basın turu kapsamında Gerçekizmir’e yaptığı ziyarette soruları yanıtladı.



“ÖZEL BİR SORUNUMUZ YOK AMA İZMİR GÜNDEMİYLE İLGİLİ ÇOK SESSİZ DURUYORLAR”
Tugay, CHP İzmir’in 2 MYK üyesi, İzmir Milletvekilleri Murat Bakan ve Deniz Yücel’le arasında mesafe olduğu iddialarıyla ilgili soruya şu yanıtı verdi;

“Beni savunmama durumu değil de İzmir'in gündemiyle ilgili çok sessiz duruyorlar. Biraz daha kent gündemiyle ilgili aktif olurlarsa ben de mutlu olurum. Benim bildiğim çok özel bir sorunumuz yok. Ben normalde işimi yapıyorum. Onların da işini yaptığını/yapacağını düşünüyorum. Çok sık görüştüğümüz, böyle bir şeyler paylaştığımız yok. Benden de kaynaklanan bir eksiklik olabilir. Önümüzdeki günlerde aslında 6 ayı doldurduktan sonra milletvekillerini davet edeceğim bir toplantı düzenleyeceğim. Ne yaptık 6 ayda onlara da ayrı bir sunum yapacağım sorularını da cevaplayacağım.”



“BAZI ARKADAŞLAR BAZEN KENDİ SINIRLARINI AŞIYOR”
Kadın kolları ve gençlik kolları kongresi sürecinde birlikte hareket eden genç belediye başkanlarıyla ilgili bir ayrışma/rahatsızlık yaşayıp yaşamadığıyla ilgili soruya ise Tugay şu ifadelerle yanıt verdi;

 “Büyük bir rahatsızlığım yok, gerçekten yok. Bazı arkadaşlarımızın bazen kendi sınırlarını aştığını görüyorum. Ondan belki hafif rahatsızlık duyduğumu söyleyebilirim ama büyük bir problem olarak görmüyorum. Önemli olan önümüzde bir adaptasyon uyum süreci olacak. O sürecin sonunda biz iyi bir işbirliğiyle insanlara hizmet edebilirsek amacına ulaşmış olacak. Geçen gün bir araya gelip yemek yediğimizde de bu yönde şeyler konuştuk. Sıkıntıda oldukları her zaman yardımcı olmaya hazırım. Pek çok defa oldum. Bende ilçe belediye başkanlığından geldim. O ilişkideki sorunları, ilçe belediye başkanı olarak yaşadım ve o nedenle başka insanların yaşamasını istemem. Her zaman yapıcı bir tutum içerisinde olacağım ama disiplinsizlik boyutuna gelen bir sorun olursa ben de tepkimi gösteririm. Şu anda böyle bir sorun yok ama.” 



“EKREM BAŞKAN’LA YAKINLIĞIMIZ ARTARAK DEVAM EDECEK”
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na cumhurbaşkanlığı adaylığı için destek açıklaması yapması özelinde parti kamuoyunda ‘İmamoğlu’na yakınlaşması yönünde değerlendirmeler’ olduğunun hatırlaması üzerine Tugay şunları söyledi;

“Geçen dönem Karşıyaka Belediye Başkanı iken İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile gelişen bir yakınlığımız oldu. Bu belki çok fark edilmedi ama kurultay sürecimizde, kendi aday adaylığım sürecinde o ilişki devam etti. Aslında Ekrem Başkan ile her zaman iyi olduk, iyi anlaştık. Genel Başkanımız Özgür Özel'de çok iyi biliyor. Yani yakından bildiği bir durum.

Bu yakınlığın bugünkü boyutunda şöyle bir şey var; İstanbul'da bazı konularda çok başarılı olmuş ekipler var. İstanbul miras ekibi var mesela. Mahir Polat genel sekreter yardımcısı ve ekibi, daire başkanları…  Çok başarılı işler yaptılar. Onlarla mesela bir yakınlaşmamız, iş birliğimiz var. Kentsel dönüşüm konusunda KİPTAŞ’ın yaptığı, beğendiğimiz işler var. Arkadaşlarımız onlarla konuşuyorlar. İZPARK işbirliği anlaşması yapıldı. Siyasi olarak da ben Ekrem Başkan'ın duruşunu beğeniyorum, onaylıyorum. Kendisi güçlü bir muhalefet ediyor. Çok başarılı bir belediye başkanı. Genel Başkanımız Özgür Özel'le de çok uyumlu görüyorum. Aralarında bir sorun yok ve bir noktada ben cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda Ekrem Başkan’a daha sıcak baktığımı söyledim. Bu benim şuanda da devam eden görüşüm. Bu kararı ben değil bir parti verecek. Partinin vereceği kararı da hepimiz uyacağız. Bu dönem de İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin deneyiminden yararlanmak istiyorum. O yüzden yakın olmaya devam edeceğim.

Bizim yakın zamanda başlayan genel sekreter yardımcımız Ramazan Bey nasıl olduysa ‘İstanbul'dan geldi’ denildi ama İstanbul ayağından daha çok Ankara ayağı olan bir arkadaşımızdı. Hazine bürokratı, aynı zamanda partiyle de seçim döneminde doğrudan çalışması olan biriydi. Başarılı bulduğum için istedim. Yani bana biri özel olarak göndermedi. İstanbul'dan gelmedi, o yorum doğru değil. Ama bizim yakınlığımız muhtemelen artarak devam edecek. Bunu da söylemek isterim.”

“HER TÜRLÜ HESABI BIRAKIP İKTİDARA ODAKLANMAMIZ GEREK”
Parti içi yarış süreçlerinde tavrının ‘uzlaşı’dan yana olacağını altını çizen Büyükşehir Belediye Başkanı Tugay, “ Ben bunu danışma kurulunda da söyledim. Her türlü hesabı bırakıp hepimizin iktidara olmaya odaklanmamız lazım. Parti iktidarı olsun, sonradan da ülkeyi yönetme konusunda başarılı işler yapsın. Gerekirse hepimiz bir kenarda duralım. Partinin mutlaka iktidar olması lazım. Türkiye'nin buna ihtiyacı var” dedi.

 
'Daltonlar'a İzmir operasyonu!
 
21 Eylül Cumartesi günü İzmir'de hangi ilçelerde su kesintisi yaşanacak?
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Parti'de 3 il başkanlığına yeni isimler!
AK Parti Nevşehir, Ağrı ve Çanakkale il başkanlıklarında görev değişimi yapıldı.
CHP Kadın Kolları’ndan ‘Narin’ soruları
Diyarbakır’ın Bağlar ilçesi Tavşantepe köyümde öldürülen be katili hala ...
CHP'nin üç planı: 'Siyasi yasak gelirse...'
CHP'li Gökhan Günaydın, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na siyasi yasak gelirse ...
 
CHP İzmir’de il kongresi öncesi kritik gelişme!
CHP İzmir’de 28 Eylül’deki İl Gençlik Kolları Kongresi öncesi kritik bir ...
CHP'li Arslan'dan hükümete 'enerji' çıkışı!
CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan, enerji sektöründe sübvansiyon söylemlerini ...
Kılıçdaroğlu Dervişoğlu'nu ziyaret etti
İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, eski CHP Genel Başkanı Kemal ...
 
CHP'den AYM'ye 'tasarruf tedbirleri' başvurusu
CHP, 7521 sayılı Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik ...
İYİ Parti'den istifa eden başkan, CHP'ye katıldı
Edirne'de temmuz ayında İYİ Parti'den istifa eden Uzunköprü Belediye Başkanı ...
MHP lideri Bahçeli'den Anayasa tepkisi!
Partisinin, Merkez Yönetim Kurulu ve Merkez Disiplin Kurulu toplantılarına ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Başkanların 150 günü
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri