POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Cumhurbaşkanlığı açıklaması: Aday ben değilim!
Cumhurbaşkanlığı açıklaması: Aday ben değilim!
İstanbul'un göbeğinde taciz dehşeti: Tutuklandılar!
İstanbul'un göbeğinde taciz dehşeti: Tutuklandılar!
Doktor ve savcı konuştu: Mezardan neden 'poşet' çıktı?
Doktor ve savcı konuştu: Mezardan neden 'poşet' çıktı?
2 kadını öldürdü, birinin kafasını kesip aşağı attı!
2 kadını öldürdü, birinin kafasını kesip aşağı attı!
1 Kasım 2023 Çarşamba - 09:19

Tugay'dan çarpıcı kurultay mesajları: Değişim olmama ihtimalini görmüyorum!

Karşıyaka Belediye Başkanı Tugay, Bir TV'de Kafe Siyaset programına konuk oldu. Tugay, “Kurultayda değişim olmama ihtimalini görmüyorum” derken, İzmir sandığı ile ilgili de “2’de kalmaz… İzmir’den Özgür Özel’e oy verecek delege daha fazla olacaktır” dedi. Tugay kurultay sonrası kendi siyasi yol haritasıyla ilgili “Bu benim kişisel mücadelem değil. Özel bir planım yok” dedi.

Tugay dan çarpıcı kurultay mesajları: Değişim olmama ihtimalini görmüyorum!

GERÇEKİZMİR - Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, Bir TV’de gazeteci Sercan Avcı’nın hazırlayıp sunduğu Kafe Siyaset programına konuk oldu.

Kafe Siyaset'in ana gündemi Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) 4-5 Kasım’da gerçekleşecek olan 38.Olağan Kurultayı ve Karşıyaka Belediye Başkanı Tugay’ın değişimden yana tavır koyması oldu. 

Başkan Tugay’ın öne çıkan mesajları şöyle şekillendi:  

“TOPLUM SİYASETE BU YAPILIŞ ŞEKLİYLE, BU KADROLARLA ‘GÜVENMİYORUZ’ MESAJI VERİYOR”

“Son yapılan anketlerde CHP’nin oyu da düşüyor. AK Parti’nin de… Aradan bazı partiler oy kazanıyor ancak toplumun çoğunluğunu temsile edecek noktaya gelemiyorlar. Yüzde 40’a varan kararsız var.

Toplum siyasete, bu yapılış şekliyle bu kadrolarla ‘güvenmiyoruz’ mesajı veriyor.

CHP’ye ait olan alanda da verilen mesaj var.

Toplum tercihini demokrasiden yana, Cumhuriyet’ten yana, adaletten yana, doğru ahlaklı iyi bir siyasetten yana koyuyor. Beklentisini de dile getiriyor. Bu noktada en çok beklentide olunan parti CHP…

Toplumun yalnızlaştırıldığı bir dönemde, vatandaşına ülkesine halkına sahip çıkan, tarihinden bugüne kadar süreçte yaşanmış bütün sorunlarla ilgili etkili mücadele etme kararlılığı gösteren bir siyaset ve parti beklentisi var.

Bu yükü taşımada en hazır parti CHP… Sadece ve sadece yönetim anlayışının değişmesi ve yönetim anlayışını partimize taşıyan kadroların değişmesi gerekiyor.

Herkes tüzük değişikliğinden bahsediyor ama tüzükte var olan ama uygulanmayan bir çok şey var. Önseçim tüzükte var ancak uygulanmıyor.

İktidara gelmek için yeni genel başkan ve yeni oluşacak Parti Meclisi eğer gerçekten örgütlerle beraber doğru ideolojiyle yönetmeyi hedefliyorsa böyle insanlardan oluşuyorsa bence yeterlidir. Yakın zamanda göreceğiz. Değişim olduktan sonra yeni kadroların nasıl bir anlayışla yönettiğini eylemlerin söylemlerin nasıl değiştiğini örgütle ilişkilerin nasıl değiştiğini göreceğiz.”

“DEĞİŞİM KADROLARININ VAATLERİ SAMİMİ”

“Ben bugün değişim tarafındaysam değişim kadrolarının bu konudaki vaatlerin samimi olduğuna yüzde yüz emin olduğum için bu taraftayım.”

“ÖZGÜR ÖZEL CESÜR YÜREK”

“Özgür Özel partide bir şey yanlış gittiği zaman onunla ilgili doğruyu savunabilen cesur yürek bir insan. Kişisel olarak böyle tanıdım kendisini…”

“DEĞİŞİM OLMAMA İHTİMALİNİ GÖRMÜYORUM”

“Kurultayda değişim olmama ihtimalini görmüyorum.”

“Genel Başkan’dan istediğimiz halkın ve örgütün beklediği kararları almasıydı. Gerçek bir değişim sürecini başlatması ve en doğrusu da kendisinin yerine bir başkasına bırakmasıydı. Aylar içinde şu duruma gelindi ‘Genel Başkan vazgeçmeyecek’…”

“ ‘Güvenli liman’ dediğinde ben o gün genel başkanın partiyi kendi uygun gördüğü bir zamanda bırakacağını anladım. Bu kurultayda bırakma ile ilgili bir karar vereceğini ummuştum ancak anlıyoruz ki aklında olan yerel seçimlerden sonra bırakmakmış.”

“TALİHSİZ BULDUĞUMUZ AÇIKLAMALAR VAR”
“Talihsiz bulduğumuz açıklamalar var. Yerine geçecek kişiyi kendisinin seçeceğini işaret edeceği... Belediye başkanları toplantısında da basına yansıdı. Temiz, sosyal demokrat, partinin tarihi bilen birini bulun ona devredeyim demişti. Şimdi öyle biri var ama görünür değil diyor. Partiyi birine devretme kararı verip de kurultay delegelerine bunu seçin diyecekse kurultay delegeleri de tamam seçelim diyecekse yüzleşmememiz gereken şey var. Partide bir tür vesayeti kabul ediyoruz demektir. Birinden birine devri kabul ediyoruz demektir. Biz partide demokrasi istiyoruz liyakat üzerinden özgürce bir seçim üzerinden seçim yapılsın istiyoruz. “

“KİŞİSEL MÜCADELE DEĞİL… BİR TALEBİM YOK!”
“Bu benim kişisel mücadelem değil. Özel bir planım yok 6 Kasım sonrası için. Şu konuda heyecanlıyım. 6 Kasım günü parti yeni bir kadroyla yeni yol haritası çizme süreci başlattığı zaman önümüzde yerel seçim var o yerel seçimde CHP’nin en az yüzde 30 oy alması mevcut belediye sayısına artı yüz koyması bizim net hedefimiz olmalı. Bu kadro bu değişimci grup bunu başarabilecek insanlardan oluşuyor. Burada bana isterse kenardan yarım et ister danışmanlık yap gez dolaş rapor hazırla derlerse yapmaya hazırım. Yeter ki Türkiye’yi içinde bulunduğu çıkmaz tablodan çıkaralım. Bunun küçük de bir parçası olmak benim için yeterli. Ben illa burada şurada olayım demiyorum. Bir talep içinde değilim.”

“2’DE KALMAZ… İZMİR’DEN ÖZGÜR ÖZEL’E OY VERECEK DELEGE DAHA FAZLA OLACAKTIR”
“Tüm İzmir delegeleriyle görüşemedim. Görüştüklerim oldu. Duygularını düşüncelerini merak ettim. Şu çelişkide olanlar vardı. Bize kahvaltı masasında kağıt uzatıldı imza alındı. Biz daha karar vermemiştik. Düşünüyorduk. Acaba halkın sesini dinleyip değişim talebine kulak verip  örgütün bizden istediği değişimi düşünüp ona göre mi davransaydık yoksa Sayın Kılıçdaroğlu’nu önümüzdeki dönemde bizi başarıdan başarıya koşturacak bir genel başkana adayı olarak destekleyeme devam mı etseydik. Arasında bir tercih yapsaydık. Düşünme fırsatı verilmeliydi. O nedenle  eylemi rahatsız edici buldum. O günkü kahvaltının duyurusunda imza toplayacağız mı dediler. Hayır. Birden kağıt çıktı. Büyükşehir Belediye Başkanı İl Başkanı imza atıyor önce. Sonra kurultay delegeleri de atmak zorunda kaldı. Sayı veremem ama hatırı sayılır derecede insan rahatsız oldu. Son kararları ne olur bilemem. Konuştuklarımla merak ettiğim için konuştum. Aynı partiden insanlarız. Partinin iyiliği için istişare ediyoruz. Kimse kimsenin kararına ipotek koyamaz. Bazı delegelerle görüşemedim. Neden? Çünkü katı bir şekilde gözlerini kulaklarını kapadıklarını belli aidiyetle karar verdikleri gördüm. Konuşmamın hiçbir faydası olmadığını gördüm. Benim dışımda Hacer Taş açıkladı. Asla 2 de kalacağını düşünmüyorum. İzmir’den Özgür Özel’e oy verecek delege daha fazla olacaktır.”

"BUYURUN BİR DE KARŞIYAKA ÖRGÜTÜN'E, SEÇMENİNE SORUN!"
“İl Başkanı’nın Karşıyaka delegeleriyle toplantı yapması hepimizin terk etmek istediği, basit bir siyaset, algı çalışması. Nedir bu ‘Karşıyaka’da bir belediye başkanı var ama yalnız. Onun dışındakiler başka tarafta.’ İl başkanına aklı veren kişiye sormak isterim buyurun bir de Karşıyaka örgütüyle Karşıyaka seçmeniyle buluşsunlar. Bir bakın ne diyorlar. Bu tür şeylerle insanların içindeki gerçeği değiştiremezsiniz”

“İLK TUNÇ BAŞKAN’LA GÖRÜŞTÜM”
“Kararımı verdikten sonra ilk Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Başkan’la görüştüm. Biraz da canının sıkıldığını belli etti. ‘Ben seninle aynı düşünmüyorum’ dedi. Sonra konuştuk fikirlerimizi karşılaştırdık. Kendi kararında ısrar etti. Ben de kendi kararımda ısrar ettim.” 

 
Bakan Yerlikaya duyurdu: İzmir'de 1257 personelle 'Kalkan' operasyonu!
 
Emlak ve araç ilanlarında yeni dönem başladı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İstanbul'da 185 delege 'Özel'dedi!
CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, "İstanbul'da 196 seçilmiş kurultay ...
12. Kalkınma Planı TBMM Genel Kurulunda kabul edildi
2024-2028 dönemini kapsayan 12. Kalkınma Planı TBMM Genel Kurulunda kabul edildi.
"İsrail tüm dünyanın gözleri önünde insanlık suçu işliyor"
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: "Avrupa ve Amerika'nın koşulsuz desteğini ...
 
'Kafe Siyaset' Başkan Tugay'ı ağırlıyor!
Bir TV ekranlarında yayınlanan ve Gazeteci Sercan Avcı'nın hazırlayıp ...
İmamoğlu'ndan 'seçim' mesajı: Rakibimi biliyorum!
Büyükçekmece'de konuşan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Yarışımızı yapalım. ...
'CHP'yi devralacak isim' Karlı mı? Açıklama geldi!
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun 'partiyi devredeceğim' diyerek kastettiği ...
 
Erdoğan'a 'Filistin' çıkışı: İktidarı bize devret, gör!
CHP lideri Kılıçdaroğlu, Kurultay öncesi partisinin son grup toplantısında ...
Bahçeli'den Celal Adan'a destek açıklaması!
Bahçeli konuşmasında, geçen hafta TBMM’de yaşanan “hakaret” gerilimine ...
İYİ Parti'de Özlale'den flaş istifa kararı!
İYİ Partili Özlale 2024 yerel seçimleri için İzmir'e yoğunlaşmak istemesi ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Ne kongreymiş ama!
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri