POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Erdoğan ve Özel, aynı tarihlerde New York'ta
Erdoğan ve Özel, aynı tarihlerde New York'ta
6 ve 9 yaşındaki 2 kız çocuğuna cinsel istismar
6 ve 9 yaşındaki 2 kız çocuğuna cinsel istismar
AFAD duyurdu... Akdeniz'de deprem!
AFAD duyurdu... Akdeniz'de deprem!
Karar Resmi Gazete'de: 16 ilin valisi değişti
Karar Resmi Gazete'de: 16 ilin valisi değişti
19 Ağustos 2024 Pazartesi - 09:15

Tugay'dan yangınlarla mücadele için 'yetki' çağrısı, 'AFAD' çıkışı!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, yangında zarar gören yurttaşlara destek vereceklerini açıkladı. Tugay, yangınlarla daha etkin mücadele için yeni düzenlemelere ihtiyaç olduğunu söyledi. Tugay, "Hızlı hareket etmek için yerel yönetimlere biraz daha fazla yetki verilmesi, imkân sağlanması gerektiğini düşünüyorum. AFAD yapılanması, yerel yönetimlerin gücünü kırmış olabilir" dedi.

Tugay dan yangınlarla mücadele için  yetki  çağrısı,  AFAD  çıkışı!

İzmir’de son dört günde 27 ilçede küçüklü büyüklü 240 yangın çıktı. Yangınlar şimdilik kontrol altına alınsa da yangınların günlük hayat üzerindeki etkileşimleri devam ediyor.

Yangınlarla ilgili gelişmeleri değerlendiren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, ev ve işyerleri zarar gören yurttaşlara destek vereceklerini açıkladı. Bazı noktalardaki yangınlara müdahalede geç kalındığını anlatan Tugay, “Daha etkili ve daha yoğun hava müdahalesi olsaydı muhtemelen yangın daha önce söndürülebilirdi. Bu bugüne özel bir sorun değil. Hızlı hareket etmek için yerel yönetimlere biraz daha fazla yetki verilmesi, imkân sağlanması gerektiğini düşünüyorum. AFAD yapılanması, yerel yönetimlerin gücünü kırmış olabilir. Sahanın geneline hâkimiyet açısından belediyelerin daha etkin olması gerektiğini düşünüyorum” dedi.

Cumhuriyet'ten Mehmet Şakir Örs'ün haberine göre Yangın sırasında Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’yı telefonla aradığını ama ilk anda ulaşamadığını aktaran Tugay, “Genel başkanımız beni arayıp bilgi aldığında, havadan çalışmayı yetersiz gördüğümü söyledim. Başkanımız da bakanı aramamı istedi. Aradım, ulaşamadım, bakan uçaktaymış. Sonra yardımcısı açtı, müsait olmadığını belirtti. Bakan dönüş yaptığında görüşme sağladık” bilgisini paylaştı.

Yangınlara acil müdahale için çalışmaları hızlandırdıklarını söyleyen Tugay, kentteki 29 arama kurtarma derneğiyle protokol imzaladıklarını ve itfaiye çalışanlarının özellikle yaz aylarında bazı alanlarda nöbet tutmaya başladığını anlattı. Yangında etkilenen ormanlık alanların rehabilitasyonu için de Haccettepe Üniversitesi ile çalışma yürüttüklerini söyleyen Tugay, “Ormanlık alanların ağaçlandırılması, rehabilitasyonu Orman Genel Müdürlüğü’nün sorumluluğunda. Ancak büyükşehire tahsisli alanlar olabiliyor. Kent içinde öncelikle zarar gören bölgede yeni ağaçlandırma alanı tahsis edilip yörenin dokusuna uygun bitki ve ağaç türlerinin dikim çalışmalarına başlamak üzere bir çalışma yapacağız” dedi.

‘NORM KADRO VERİLMELİ’

İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi’nin norm kadro ihtiyacı bulunduğunu bildiren Tugay, Çevre Şehircilik ve İlkim Değişikliği Bakanlığı’ndan 120 personel talebinde bulunduklarını ancak 50 kadro verildiğini açıkladı. Tugay, “Önümüzdeki günlerde yine kadro talebimiz olacak. Bu talebimizin olumlu bir şekilde karşılanmasını ve onaylanmasını rica ediyoruz. İtfaiye teşkilatının ekipmanının güçlendirilmesi için devletimizin, İller Bankası’nın konuyu önceliklendirmesini ve belediyelerimize kredi desteği vermesinin önemini belirtmek isterim” diye konuştu.

 
Kafe Siyaset'in bu haftaki konuğu Kamil Okyay Sındır
 
Kolombiya, İsrail'e kömür ihracatını durdurdu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Haftanın hava durumu: İzmir'de sıcaklıklar 4 derece birden artıyor!
İzmir’de yeni haftada sıcaklıklar 4 derece birden artacak.
81 ilde 'Çember-21' baskını: Firariler yakalandı!
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 81 ilde 'Aranan şahıslara yönelik' düzenlenen ...
İZSU'dan açıklama: Tekrar devreye alındı... İzmir'e kesintisiz su verilecek
Menderes Bölgesinde Elektrik Hatlarından kaynaklanan orman yangını sonucunda ...
 
Orman yangınlarına ilişkin provokatif paylaşım yapan 20 hesap hakkında işlem başlatıldı
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, başta İzmir olmak üzere ülke genelinde ...
Menderes'teki yangına havadan ve karadan müdahale sürüyor
İzmir'in Menderes ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangına ekiplerin havadan ...
Ödemiş'te gözaltına alınan 2 çocuk serbest
Ödemiş ilçesinde önceki gün çıkan orman yangını ile ilgili gözaltına alınan ...
 
İtfaiyeyi eleştiren İnan'a 'özür dile' çağrısı
AK Parti Gençlik Kolları Başkanı ve AK Parti  İzmir Milletvekili Eyyüp ...
Bakan Kurum'dan Karşıyaka'daki yangının 'hasar tespit' raporu
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, orman yangınlarından ...
Eylem hazırlığındaki 4 terörist yakalandı
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, paramotor kullanarak eylem hazırlığı yapan ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Başkanların 150 günü
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri