POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Şimşek: Fiyatlar artıyor ama daha yavaş!
Şimşek: Fiyatlar artıyor ama daha yavaş!
Sıla bebek açıklaması: Anne delilleri karartmaya çalışıyor!
Sıla bebek açıklaması: Anne delilleri karartmaya çalışıyor!
AK Partili Çelik: Sivil anayasaya ihtiyaç var!
AK Partili Çelik: Sivil anayasaya ihtiyaç var!
17 yaşındaki Beyza’dan iki gündür haber alınamıyor
17 yaşındaki Beyza’dan iki gündür haber alınamıyor
9 Eylül 2024 Pazartesi - 08:38

Tugay'ın ev sahipliğinde '9 Eylül' resepsiyonu!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay ile eşi Öznur Tugay'ın ev sahipliğinde 9 Eylül Resepsiyonu düzenlendi. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını anarak 9 Eylül'ün önemine vurgu yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, “Onur günümüz 9 Eylül’ü yaratanları sevgiyle, rahmetle, bağlılıkla anıyorum. Biz varsak, Türkiye Cumhuriyeti sonsuza dek var olacak. Çünkü bu İzmir’in sözüdür. Biz sözümüzden asla geri dönmedik, dönmeyeceğiz” diye konuştu.

Tugay ın ev sahipliğinde  9 Eylül  resepsiyonu!

İzmir'de kurtuluşun 102'nci yıl dönümü coşkusu başladı. Kutlamalar kapsamında İzmir Büyükşehir Belediyesi 9 Eylül Resepsiyonu düzenledi. Tarihi Havagazı Fabrikası'nda İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay ile eşi Öznur Tugay ev sahipliğinde yapılan resepsiyona; İzmir Valisi Dr. Süleyman Elban, Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Orgeneral İrfan Özsert, milletvekilleri, büyükelçiler, konsoloslar, siyasi parti temsilcileri, ilçe belediye başkanları, meclis üyeleri, basın mensupları, bürokratlar ve birçok davetli katıldı. Resepsiyon saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Gecede İzmir Büyükşehir Belediyesi Pop Orkestrası sahne aldı.

“Ne kadar övünsek az”
9 Eylül İzmir'in kurtuluşunun önemine vurgu yaparak sözlerine başlayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, “Güzel Türkiye’mizin güzel İzmir’i, Güzel İzmir’in 'Ben Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün askeriyim, Ben Zübeyde Annenin evladıyım, Ben Türkiye Cumhuriyetinin ta kendisiyim' diyen güzel insanları, değerli hemşehrilerim, 9 Eylül İzmir’imizin kurtuluşunun 102. yılı hepimize kutlu olsun! Her kentin özel, güzel, değerli günleri vardır. Bu günlerin en güzelleri, Türkiye Cumhuriyeti'nin tarihine yazılmış özel günlerdir. Hepsi değerli, hepsi önemli, hepsi saygın ve onurludur. Ama bir kent ve tarih vardır ki, tarihe işgaliyle kurtuluş ateşini yakan, kurtuluşu ile yepyeni bir ülkenin önsözünü yazan kent olarak yazılmıştır. İşte bu ayrıcalık, bu onur, bu gurur yeryüzünde yalnızca İzmir’e aittir ve İzmir onun bu değerini en yüksek düzeyde yaşayanların, yaşatanların, dosta düşmana anımsatanların memleketidir. Kendimizle, kentimizle, eşsiz ayrıcalığımızla ne kadar övünsek azdır” dedi.

“'Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti’
Mustafa Kemal Atatürk'ün sözlerinden örnekler veren Başkan Tugay, “Biz 9 Eylül’leri bitmeyen düşmanlık, tükenmeyen kin, boş hamaset, kof böbürlenmeyle anmayız. Biz emperyalizme ve maşalarına unutulmaz bir ders verdikten sonra, tüm dünyaya 'bir daha asla, denemesi bedava' çağrısı yapanların çocuklarıyız. 'Yurtta Barış, Dünyada Barış' sözüyle yeryüzünün bir kardeşlik sofrasına dönmesini öngören Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yurttaşlarıyız. Biz önüne serilen düşman bayrağını görünce, 'Kaldırın hemen! Bir ulusun bayrağı çiğnenemez' diyen bir centilmenin bu sözüne ev sahipliği yapmış bir kentiz. Şimdi, 9 Eylül’ün 102. yılını kutladığımız bu günde, başöğretmenimizin sözleriyle yeryüzüne İzmir’den seslenelim. Gelin birlikte tekrarlayalım: Özgürlük!... Bağımsızlık!... Çağdaşlık!... Demokrasi!...Laiklik!... Adalet!... Eşitlik!... Kadına saygı!... Çocuğa saygı!... Yaşlıya saygı!... Doğaya saygı!... Emeğe saygı!...Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti!” dedi. 

“Kimsenin kuşkusu olmasın”
29 Ekim’de Türkiye Cumhuriyeti’nin 101. yılının kutlanacağını hatırlatan Tugay, “Kutlamak, anlamaktan geçer. Anlayıp sahiplenmekten başlar. Bu uzun ve asla bitmeyecek yolculuğun yoldaşı olmaktan geçer. İşte bunu içselleştirdiğimiz anda, gündelik sorunlar sıkıntılar yok olur, yerine büyük ve çok değerli sorumluluklar alır. Bizi bu bilinçten, kararlılıktan, duruştan ve çalışmaktan hiç kimse alıkoyamaz. Biz nice olmazı olur yapanların çocuklarıyız, 'Hangi çılgın bana zincir vuracakmış' diyerek ayağa kalkıp toprağını ülkeye dönüştürenlerin mirasçısıyız. Şimdi tam da bu bilinci anımsamanın, tazelemenin zamanıdır. İşte o zaman 9 Eylüller bize, biz Türkiye Cumhuriyetine ve gelecek güzel günlere daha çok yakışırız. Bugün çocuklarımız gözlerimize bakıyor. Yarın 'Peki siz ne yaptınız?' diye mutlaka soracaklar. Bu soruya gönül ferahlığıyla yanıt vereceklerin başında İzmirliler gelecektir, bundan kimsenin kuşkusu, başka beklentisi olmasın. Herkes çok iyi bilsin ki, İzmir, Türkiye Cumhuriyetini var eden ve yaşatan tüm değerlerin kalesidir. Dünyanın neresinde, böylesine değerlerle bezenmiş bir şehir var? Yeryüzünün neresinde böylesine güzel bir İzmir var?” dedi. 

Başkan Tugay, İzmirli sanatçı Haluk Işık'ın şu dizeleriyle konuşmasına devam etti: 

Sen 9 Eylül dersin iki kelime
Ben değişen yazgı anlarım Özgürlük anlarım, bağımsızlık,
Sen İzmir dersin iki hece. Ben sevinçten ağlarım
Tarihin başı mı dönmüş,
Şimşek hızı geldiklerinde?
Şaşırmış mı toprak? Ayakları yere değmeyen atlar geçerken?
Önce deniz mi görmüş? Kavruk yüzlü neferleri?
Bugün 9 Eylül
Tam sırasıdır canlandırmanın hatıraları
Sen 9 Eylül dersin iki kelime
Ben onurlu bir halk anlarım
Rüzgârın çevirdiği sayfa anlarım
Sen İzmir dersin iki hece
Ben saygıyla ayağa kalkarım.

“Biz sözümüzden asla geri dönmedik, dönmeyeceğiz”
Başkan Tugay konuşmasını, “Böylesi şiirleri yazdıran İzmir’e, önderimiz, başkomutanımız, başöğretmenimiz, hemşerimiz ve ebedi Cumhurbaşkanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e, bizi bugüne taşıyan atalarımıza ve yaşamın her alanındaki değerlerimize, sonsuz saygılarımı ve minnetlerimi sunuyorum. Onur günümüz 9 Eylül’ü yaratanları sevgiyle, rahmetle, bağlılıkla anıyorum. Biz varsak, Türkiye Cumhuriyeti sonsuza dek var olacak. Çünkü bu İzmir’in sözüdür. Biz sözümüzden asla geri dönmedik, dönmeyeceğiz” diyerek sonlandırdı.
Resepsiyonda İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Süvari Birliği'ne hediye verdi. Süvari Birlikleri de günün anısına Başkan Tugay'a hediye takdiminde bulundu.  Gece, Türk bayrakları eşliğinde İzmir Marşı ile sona erdi.

Tugay, İzmir'in Türkiye Cumhuriyeti'ni var eden ve yaşatan tüm değerlerin kalesi olduğunu vurguladı.

Konuşmasının ardından Tugay'a gaziler tarafından çiçek verildi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Pop Orkestrası'nın konser verdiği resepsiyon, söylenen "İzmir Marşı" ile sona erdi.

 
Tunceli Ovacık'ta askeri araç kazasında 4 asker şehit oldu
 
9 Eylül İzmir’in kurtuluşu: Bir ulusun kurtuluşunun kıvılcımı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Selçuk’ta 'kurtuluş günü' meclisi
Belediye Meclisi Eylül Ayı Toplantısı’nın ikinci oturumu Efes Selçuk’un kurtuluş gününde düzenlendi.
İEF’te Girişimci Köyü’ne büyük ilgi
"Teknoloji" teması ve "Zamanın Ötesine Geçiyoruz" sloganıyla düzenlenen ...
Create in İzmir Yaratıcı Kent Teknolojileri temalı Ideathon yapıldı
93. İzmir Enternasyonal Fuarı, İzmir Ekonomi Üniversitesi'nin yürüttüğü ...
 
Sengel: Efes Selçuk 'tek sevdamız Atatürk' diyenlerindir…
Efes Selçuk’un düşman işgalinden kurtuluşunun 102. yıl dönümü kutlama ...
Karşıyaka can dostlara yeni yuva için düğmeye bastı!
Karşıyaka Belediyesi, yangın felaketi nedeniyle tahliye edilen Celal Üner ...
EFEST’te unutulmaz gece
EFEST 2024 coşkulu bir başlangıcın ardından lezzet sunan atölyeleri, her ...
 
Başkan Eşki’den 9 Eylül kutlamalarına davet
Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki Bornovalıları, 9 Eylül 1922 sabahı ...
Tugay'dan 9 Eylül mesajı: Söz verdi!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, İzmir’in kurtuluşunun ...
İzmirli sporcular madalyalarla döndü
Türkiye Ümitler Tekvando Şampiyonası’nda mücadele eden İzmir Büyükşehir ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Başkanların 150 günü
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri