POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Alkol ve sigaraya yine zam geldi
Alkol ve sigaraya yine zam geldi
PKK'lı teröristler mühimmat depolarını havaya uçurdu
PKK'lı teröristler mühimmat depolarını havaya uçurdu
UEFA'dan Demiral’a ‘bozkurt’ soruşturması
UEFA'dan Demiral’a ‘bozkurt’ soruşturması
Bedelli askerlik ücreti belli oldu
Bedelli askerlik ücreti belli oldu
15 Mayıs 2024 Çarşamba - 19:40

Tugay’dan canlı yayın kararı: Meclis kişisel siyaset yapma alanı değil

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, dilek ve temenni (Gündem dışı konuşmalar) bölümünün İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal medya hesaplarından canlı yayınlanmayacağını açıkladı. AK Partili meclis üyelerinin karara karşı çıkması üzerine Tugay, “Meclisi'ni hiç kimsenin kişisel siyaset yapma alanı olarak kullanmasını doğru bulmuyorum” dedi.

Tugay’dan canlı yayın kararı: Meclis kişisel siyaset yapma alanı değil

GERÇEKİZMİR- İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi Mayıs ayı ikinci oturumunda, Başkan Tugay yönetiminde Torbalı'da Metropolis Antik Kenti’nde gerçekleştirildi.

Toplantıda İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, gündem dışı konuşmaların İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal medya hesaplarından yayınlanmayacağını söyledi.

MECLİSLER UZAYABİLİR

Bunun üzerine AK Parti Grup Başkanvekili Hakan Yıldız, Tugay’a karşı çıktı. Yıldız, “Gündem maddeleri mecliste tek tek okunmak zorunda. Geçmiş meclislerde bu tür tartışmaları yaşadık. Bu dönem bunları çok fazla arzu etmiyoruz. Ancak sizden öncelikli bir açıklama bekliyoruz. Çünkü kendi grubumuzda yaptığımız tartışmada da bu gündeme geldi. Ve bir meclis üyemizin böyle bir itirazını da geçtiğimiz pazartesi günkü meclisimizde canlı yayınlanmadığı biz bunu bir teknik hata olarak düşündük. Ancak bugün yaptığımız bazı görüşmelerde bunu sizin talebiniz olduğu ortaya çıktı. Doğru mudur, değil midir Bunu açıklarsanız. Çünkü eğer biz buna göre de başta grubumuzu bu konuda serbest bıraktık. Doğal olarak gündemde gelen maddelerin madde başlıkları topu koyduk. Oylanmaması noktasında AK Parti Grubu ve Milliyetçi Hareket Partisi grubu olarak grup üyelerimiz serbest hareket edeceklerdir. Bu durumda üstün belgeselden niyet veya ortaya koyduğu için maalesef meclisimiz bu anlamda daha da uzayabilir” açıklamasında bulundu.

“KİŞİSEL SİYASET YAPMA ALANI DEĞİL”

Tugay aldığı kararın gerekçesinin açıklayarak, “Geçen mecliste olduğu gibi bazı gündem maddeleriyle ilgili uzun uzun görüşmeler gerçekleştiriyoruz. Ben geçen yıl geçen dönemki meclis deneyimimizin de yola çıkarak ki grup başkan vekilleri ile de konuştuk, İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'ni hiç kimsenin kişisel siyaset yapma alanı olarak kullanmasını doğru bulmuyorum. Kentin gündemiyle ilgili zaten bir varsa önerge olarak verilebilir. Dolayısıyla gündemdeki bir madde olarak görüşülebilir. Ama ben maalesef bu dönem böyle bir şey olmadı ama geçen dönemdeki deneyimden dolayı sadece meclis canlı yayınlanıyor diye bazı arkadaşlarımız bazı konuları tamamen kişisel bakış açılarından. Üstelik başka meclis üyelerinin ve başkanları sıkıntıya sokacak şekilde sıkıntı derken eleştiri alanında söylemiyorum. Yani onları incitecek şekilde dile getirmelerini zor olmalı dolayısıyla gündemimiz naklen yayınlanacak. Gündem dışı konuşmalarda naklen yayınlanma ihtiyacı olduğunu düşünmüyorum. Diğer taraftan da şunu bilmek lazım. Herkes mutlaka kendi sosyal medya hesabından ya da çağırır basını yapacağı basın toplantısıyla her konudaki görüşünü açıkça dile getirebilir. Yani meclis gündeminde, daha doğrusu meclis toplantılarında meclis gündemidir esas olan. Bunun dışındaki konuşmalara saygımız sonsuz. Ama bunu bir siyasi yani daha doğrusu kişisel bir siyaset yapma yöntem olarak kullanılması doğru değil. O yüzden görüşümde ısrar ediyorum” dedi.

“KENTİN SORUNLARINI GÜNDEME GETİRDİK”

Konuyla ilgili yeniden söz alan AK Partili Yıldız, “Bahsettiğiniz meclisin canlı yayınlanması bir bütünlüğü arz eder. Biz meclisin dilek temeller hariç kısmını canlı yayınlayıp bir şey oylamadık. Biz, burada oynamamızı meclisin tamamı canlı yayınlansın diye oynadık. Son olarak meclisin gün ve saati belirlenmeden meclise kapanmış sayılmaz. Bir kere mevzuat bakımından bir problem yaşıyorsunuz. Biz dilek ve temennilerde Foça'daki bir meseleyi gündeme getirdik. Dilek temennide yine katlı otopark da geliyor meseleyi gündeme getirdik. İzmir'in kentiyle ilgili herkes kendi ilçesiyle ilgili bir soru gündeme getirdi. Yani bahsettiğiniz gibi bir kişiselleştirmeye kalkmış olsak ki çok doğru. Burada bir sürü basın mensubu arkadaşımız var. Birisi atanın meclis üyemizin o konuşmasını ve onu bahsettiğiniz gibi olsa yayınlar. Yani bunun pratikte bize kattığı bir şey olmadığı gibi böyle bir mistik atmosferde çok anlamsız bir tartışmanın içine doğru bir sürüklemekte” ifadelerini kullandı.

“ASLA İZİN VERMEYECEĞİM”

Tugay son olarak, “Gündem görüşmelerin naklen yayınlanması kararı aldık. Başından beri gündem dışı görüşmeler canlı yayınlanmıyor. Nasıl uygun görüyorsanız öyle devam ederiz. Bu meclisin kişisel siyaset alanı olarak kullanmasını uygun bulmuyorum. Bundan sonra asla izin vermeyeceğim” açıklamasında bulundu.

Meclisin gündem dışı görüşmeler bölümü İzmir Büyükşehir Belediyesi sosyal medya hesaplarından yayınlanmadı. 
 

 
İzmir'deki silahlı kavgayla ilgili yeni gelişme
 
Taksiciye kaldırım taşıyla saldırmıştı… Garip savunma!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Selçuk’un engelsiz yetenekleri beğeni topladı
Efes Selçuk Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezi, İzmir Büyükşehir Belediyesi ...
17. Kolordu Şehitleri’nin anısı yaşatılıyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi, 15 Mayıs 1919 günü, başta Albay Süleyman ...
Direnişin simgesi Hasan Tahsin unutulmadı
İzmir’in işgaline karşı ilk kurşunu atan gazeteci Hasan Tahsin, şehit ...
 
Konak’ta ‘Okuyan Bir Gelecek’ inşa ediliyor
Konak Belediyesi ve AÇEV iş birliğinde sürdürülen ‘Okuyan Bir Gelecek’ ...
Çiğli’de dolu dolu 19 Mayıs programı
Çiğli Belediyesi, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın ...
Karşıyaka’da yılın en renkli buluşmasına geri sayım başladı
Karşıyaka Belediyesi’nin en sevilen organizasyonlarından “Çiçek Festivali” ...
 
Gaziemir'e engelli merkezi müjdesi
Engelliler Haftası’nda engelli bireyler ve aileleriyle bir araya gelen ...
Deppo Efes yeni sezona hazır
Efes Selçuk Belediyesi’ne bağlı olarak faaliyet gösteren Deppo Efes, yeni ...
Menderes’te bozuk yol kalmayacak
Göreve gelir gelmez kolları sıvayıp icraatlere başlayan Menderes Belediye ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Cemil Tugay’la A’dan Z’ye siyaset… Çarpıcı mesajlar!
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri