POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Sıla bebek açıklaması: Anne delilleri karartmaya çalışıyor!
Sıla bebek açıklaması: Anne delilleri karartmaya çalışıyor!
AK Partili Çelik: Sivil anayasaya ihtiyaç var!
AK Partili Çelik: Sivil anayasaya ihtiyaç var!
17 yaşındaki Beyza’dan iki gündür haber alınamıyor
17 yaşındaki Beyza’dan iki gündür haber alınamıyor
Özel’den Erdoğan'a erken seçim çağrısı
Özel’den Erdoğan'a erken seçim çağrısı
22 Temmuz 2024 Pazartesi - 22:28

Tüm Yerel Sen’den Tüm Bel Sen’e: Emekçileri oyalıyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve memurların belediyedeki yetkili sendikası Tüm Bel-Sen arasındaki görüşmeler devam ederken belediyedeki en fazla ikinci üyeye sahip sendika konumundaki Tüm Yerel Sen’den yetkili sendika Tüm Bel Sen’e eleştiri geldi. Yapılan açıklamada, “Gerçekleri göz ardı ederek, emekçinin haklarını savunmaktan uzak, sadece günü kurtarmaya yönelik söylemlerle emekçileri oyalayan imzacı sendika, ne yazık ki görevini yerine getiremiyor" denildi.

Tüm Yerel Sen’den Tüm Bel Sen’e: Emekçileri oyalıyor!

GERÇEKİZMİR - İzmir Büyükşehir Belediyesi ve memurların belediyedeki yetkili sendikası Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (Tüm Bel-Sen) arasında uzun süredir yaşanan toplu iş sözleşmesi krizi Büyükşehir cephesinin teklifi ve sendikanın teklifi reddetmesi sonrası devam ediyor.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay geçtiğimiz günlerde yaşanan eylemlerin ardından belediye meclisinden yasal sınırın üzerinde toplu iş sözleşme yapmak için yetki almış ve çözüm için önemli bir adım atılmıştı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Barış Karcı, Başkan Cemil Tugay’ın talimatı ile sendika yetkililerini arayarak geçtiğimiz günlerde Sosyal Denge Tazminatı’nı da (SDT) kapsayan aylık 16 bin 750 TL’lik sözleşme teklifinde bulunmuş sendika teklifi kabul etmezken Tugay’a revize çağrısında bulunarak eylemlerine devam etmişti.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde en fazla üyeye sahip ikinci sendika konumundaki Tüm Yerel Yönetim Çalışanları Sendikası (Tüm Yerel Sen) gelişmelerin ardından yaptığı açıklamada Tüm Bel-Sen’e eleştiren bir açıklama yayımladı.

Tüm Yerel Sen Sendikası İBB yönetimi ile İzmir Büyükşehir Belediyesi, İZSU ve ESHOT emekçilerini kapsayan ve yaklaşık 4 aya yakın süredir çözüme kavuşturulamayan toplu sözleşmenin tarafı olan Yetkili Sendika Tüm Bel Sen'i eleştirdi.

"KAZANIMLI BİR SÖZLEŞME YAPILMALI”

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU ve ESHOT'ta örgütlü Tüm Yerel Sen Sendikası, imzacı sendikanın emekçilerin haklarını savunmada yetersiz kaldığını ifade etti.

Tüm Yerel Sen Sendikası, 4 Temmuz tarihinde Ankara CHP Genel Merkezince telaffuz edilen 16.750 TL'lik Sosyal Denge Tazminatı teklifinin, aradan geçen süreye rağmen imzacı sendika tarafından bir arpa boyu ileriye taşınamadığını ifade etti.

Tüm Yerel Sen Sendikası'ndan yapılan açıklamada, "Roma’yı yeniden fethetmeye çalışır gibi emekçinin gecikmiş taleplerinin altında kalan teklifleri kazanım gibi göstermeye çalışıyorlar. Bu çelişkili ifadeler, imzacı sendikanın emekçilerin haklarını savunmaktan uzak olduğunu göstermektedir. Bu söylemler, emekçilerin haklarını koruma ve savunma noktasında yetersiz ve tutarsız bir yaklaşımı ortaya koymaktadır" denildi.

Tüm Yerel Sen Sendikası yetkilileri, emekçilerin artık sabrının kalmadığını belirterek şu soruları sordu:

Süresi biten toplu sözleşmeye ikramiyeler ve Temmuz ayı farkı neden eklenmedi?

Geriye dönük alacaklarımız ne olacak?

Ülkemizin enflasyonist ortamında emekçinin eline geçen maaş günden güne erirken neden her yıl yenilenen sözleşme yerine 2 yıllık sözleşme yapılmak isteniyor?

“TÜM BEL SEN EMEKÇİLERİ OYALIYOR”

Açıklamada, "Sanki tüm bu kayıpların sorumlusu Sarı Çizmeli Mehmet Ağa! Buradan imzacı sendikaya bir kez daha sesleniyor, kapalı kapılar ardında neler konuştuğunuzu emekçilere şeffaf bir şekilde açıklamaya davet ediyoruz. Gerçekleri göz ardı ederek, emekçinin haklarını savunmaktan uzak, sadece günü kurtarmaya yönelik söylemlerle emekçileri oyalayan imzacı sendika, ne yazık ki görevini yerine getiremiyor" denildi.

Tüm Yerel Sen Sendikası, haklarını korumak ve kayıplarının hesabını sormak için burada olduklarını belirterek, İzmir Büyükşehir Belediyesi, İZSU ve ESHOT'ta örgütlü Tüm Yerel Sen Sendikası 1  No lu Şube Başkanı Ahmet Kollar ve 3 No'lu şube başkanı Ufuk Cengizler, yaklaşık 6300 emekçinin vereceği yetkiyle toplu sözleşme yapmaya hazır olduklarını duyurdu.

 
İzmir'deki kan davası cinayetinde mahkemeden karar
 
Gözler faiz kararında: Yeni adım gelecek mi?
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ŞAHİN 23 Temmuz 2024 Salı 21:32

Tüm yerel sen kusura bakmasın yetkili olduğu dönemde başkan vermiyor zorlamı alacağız dediğiniz günleri unutmadık. Yazıklar olsun size yıllarca üye olduk meğerse sarı sendikaymışınızda haberimiz yokmuş ufak hesap peşinde koşuyorsunuz. Memurlar bu tutumunuzu affetmeyecek

Yorumu oyla      0      0  
İzsu 23 Temmuz 2024 Salı 19:50

Süreci bilmeyen bu duruma inanır diye mi bu kadar yalan? Ayıptır 2-3 kişi kandırıp sendikaya alacağız diye bu kadar yalan uydurma haber nedir ya? Herşey apaçık ortada, Birincisi Tümbelsen yetkilileri ne görüşüldüyse anında açıklamasını yapıyor, ikincisi az bulduğunuz 16750 yi zaten Tumbelsen de az bulduğu için kabul etmiyor ve hergün eyleme devam ediyor. Sanki kabul edilmiş gibi yazıp kimi kandırıyorsunuz? Ayrıca 6300 emekçinin vereceği yetkiyi kaç senedir alamıyorsanız size güven olmadığı içindir, zamanında kapalı kapılar ardında nasıl 0 ( sıfır ) kazanımla imza attığınızı emekçiler bildiği içindir . Şeffaflığı Tümbelsen den öğrendiniz diyeceğim de onu bile öğrenemediniz. Emekçiye sandık kuran sendikaya, sıfır kazanımla gizli imza atan sendika şeffaf değil diyor :). Emekçiler de siz de çok iyi biliyorsunuz ki eğer yetki sizde olsaydı çoktan imzalar atılmıştı SDT yasal sınır + Sıfır kazanım ile.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'deki kan davası cinayetinde mahkemeden karar
İzmir'in Menemen ilçesinde evlerine dönerken sokakta silahlı saldırıya ...
45 lira için veteriner hekime saldırdılar!
Kocaeli’de veteriner hekim ile müşteri arasında alışveriş sırasında kasada ...
Yeni gelişme: ''Ötanazi'' kelimesi tekliften çıkarıldı!
Sahipsiz sokak hayvanlarına ilişkin yasa teklifinde yeni bir gelişme yaşandı. ...
 
Çanakkale'de deprem: İzmir'den de hissedildi!
AFAD verilerine göre Çanakkale Ezine açıklarında 4.7 büyüklüğünde bir ...
İzmir'de FETÖ operasyonu!
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, aralarından İzmir'in de bulunduğu 16 ilde ...
'Emekli Halk Kart' için tarih belli oldu
Uygulama kapsamında hazırlıkların ekim ayında tamamlanması ve emeklilere ...
 
İzmir’de uyuşturucu operasyonu: 102 bin hap ele geçirildi
İzmir'in Konak ilçesinde, 'torbacı' olarak tabir edilen sokakta uyuşturucu ...
Tugay ile sendika bir araya geldi… Memur krizi çözülecek mi?
İzmir Büyükşehir Belediyesi ve belediyedeki memurların yetkili sendikası ...
Elektrik faciası sonrası acılı baba konuştu: Sınav sonrası dolaşmak istemiş
İzmir'in Konak ilçesinde sağanaktan korunmaya çalışırken elektrik akımına ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Başkanların 150 günü
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri