POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
140 gün boyunca arandı... İş insanı vahşet kurbanı!
140 gün boyunca arandı... İş insanı vahşet kurbanı!
AK Parti'de 3 il başkanlığına yeni isimler!
AK Parti'de 3 il başkanlığına yeni isimler!
İsrail, Gazze'de 44 kişiyi daha öldürdü!
İsrail, Gazze'de 44 kişiyi daha öldürdü!
Erdoğan'dan atama kararları: 6 üniversiteye yeni rektör!
Erdoğan'dan atama kararları: 6 üniversiteye yeni rektör!
23 Eylül 2017 Cumartesi - 10:54

Turistik ilçede insan kaçakçılığına karşı kırmızı alarm!

Yunanistan'ın Midilli Adası’na yakınlığı nedeniyle insan kaçakçılarının rotası olan ve yasadışı göçün yoğun olarak yaşandığı İzmir’in Dikili ilçesinin sahil hattında güvenlik önlemleri en üst seviyeye çıkarıldı.

Turistik ilçede insan kaçakçılığına karşı kırmızı alarm!

Jandarma, Polis ve Sahil Güvenlik Komutanlığı’na bağlı ekiplerinin Dikili kent geneli ile 41 kilometrelik sahil şeridinde karadan mobil ekiplerle, denizden botlarla ve havadan da İnsansız Hava Aracı (İHA) ile 24 saat sürdürülen denetimlerde bölgede adeta kuş uçurtulmuyor. Son 3 günde yapılan operasyonlarda Bademli’den Midilli’ye yasadışı göç olayını organize eden 3 zanlı ile Madra Çayı bölgesinden Midilli’ye lastik botla kaçmak isteyen Suriye uyruklu 62 göçmen kıskıvrak yakalındı.

İHA görüntüleriyle yakalandı!  
Dikili ilçe sınırlarında göçmen kaçakçılığı ile mücadelede önemli başarılar elde eden ve insan kaçakçılarına ağır darbe indiren güvenlik güçleri, hafta başından itibaren yeni güvenlik önlemleri devreye soktu. İlçe sınırlarında görev yapan jandarma ve polis ile bölgedeki denizin sorumluluğunu üstlenen sahil güvenlik ekiplerinden oluşan mobil ekiplerin daha da aktifleştirildiği, anlık istihbaratın ve hava destekli denetimlerin yoğunlaştığı karadan ve denizden gerçekleştirilen operasyonlarda insan kaçakçılarına ağır darbe vurulmaya devam ediyor. Son olarak geçtiğimiz gün Bademli Mahallesine yakın sahil bölgesinde Sahil Güvenlik Komutanlığı’na ait İHA’ların aldığı görüntülerle gerçekleştirilen operasyonda uluslararası insan kaçakçılığı organizasyonunda yer alan ve bu suça iştirak eden 2 zanlı suçüstü yakalanırken, kaçmaya çalışan bir zanlı da yaralı olarak ele geçirildi. Olay yerinden kaçan ve kimliği belirlenen bir zanlının da yakalanması için çalışmalar sürüyor. Bu olayın hemen ardından gerçekleştirilen ikinci operasyonda da Madra Çayı bölgesinden Midilli’ye lastik botla kaçmak isteyen Suriye uyruklu 62 göçmen kıskıvrak yakalanarak, işlemlerin ardından İzmir İl Göç İdaresi’ne teslim edildi.

Vatandaşın desteği çok önemli  
Sahil Güvenlik Komutanlığı’na ait İHA destekli gerçekleştirilen operasyonda kıskıvrak yakalan zanlılar sevk edildiği mahkemece tutuklanırken, bölgede son dönemde artış gösteren yasadışı göç ve insan kaçakçılığına karşı güvenlik tedbirlerinin durum normalleşinceye kadar en üst seviyeye tutulacağı belirtiliyor. Yasa dışı göçmen kaçakçılığının önlenmesi için havadan İHA, deniz den bot destekli kontrollerin 24 saat gerçekleştirildiği Dikili’de, jandarma 6, ilçe emniyet müdürlüğü 3, sahil güvenlik komutanlığı da 2 mobil ekiple teyakkuz halinde. Yetkililer aldıkları tedbirler kadar vatandaşlar gelecek istihbarat desteğinin çok önemli olduğuna dikkat çekiyor. Öte yetkililer yandan insan kaçakçılığı ve yasa dışı geçişlere geçit ilişkin ihbarda bulunmak isteyen vatandaşların Polis İmdat 155, Jandarma İmdat 156 ve Sahil Güvenlik Komutanlığı’nın 158 nolu ihbar hatlarını etkin bir şekilde kullanabileceklerini belirtiyor.

 
Buca’da Balkan rüzgarı esiyor
 
‘Bi Dünya Ses’ Konak’ta buluşacak
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Buca’da Balkan rüzgarı esiyor
Buca Belediyesi bu yıl 6’ncısını düzenlediği Uluslararası Balkan Festivali ...
Bornova'da yeni eğitim yılına eğlenceli merhaba
Bornova Belediyesi, yeni eğitim öğretim yılına özel bir etkinlik düzenledi. ...
Başkan Uyar'dan 'markalaşma' raporu!
Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, Nevşehir'de "Aracı Şehirler MEWA Bölgesel ...
 
İzmir'in gurur projesi 5 yılda 10'a katladı!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 2012 yılında başlattığı “Süt Kuzusu Projesi” ...
Menderes'te halk danslar zamanı!
Menderes Belediyesi halk dansları kursları için 29-30 Eylül tarihlerinde kayıt alınacak.
Karşıyakalılar güne sporla başlıyor
Karşıyaka Belediyesi, sabah sporu etkinliklerinde yeni sezonu açtı.
 
Yeni Foça'daki arıtma arızası giderildi
Yeni Foça Atık Su Arıtma Tesisi'ndeki tanklardan birinin tahliye borusundaki ...
Bayındır'da bal gibi kurs
İZMİR Büyükşehir ve Bayındır belediyelerince düzenlenen kadın üreticilere ...
Torbalı'nın yeni belediye binası yola çıktı!
İzmir’in Torbalı ilçesinde yapılacak olan yeni belediye binası için ihaleyi ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Başkanların 150 günü
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri