POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
'Sığınmacı sorunun baş sorumlusu bizzat Erdoğan’dır'
'Sığınmacı sorunun baş sorumlusu bizzat Erdoğan’dır'
Üst düzey Hizbullah komutanı İsrail saldırısında öldürüldü
Üst düzey Hizbullah komutanı İsrail saldırısında öldürüldü
Alkol ve sigaraya yine zam geldi
Alkol ve sigaraya yine zam geldi
PKK'lı teröristler mühimmat depolarını havaya uçurdu
PKK'lı teröristler mühimmat depolarını havaya uçurdu
10 Haziran 2024 Pazartesi - 23:52

Türkiye hazırlık maçında Polonya'ya 2-1 mağlup

A Milli Futbol Takımı, EURO 2024 öncesi son hazırlık maçında Polonya ile deplasmanda karşı karşıya geldi. Türkiye maçı 2-1 kaybetti.

Türkiye hazırlık maçında Polonya ya 2-1 mağlup

Türkiye, Avrupa Futbol Şampiyonası'na (EURO 2024) 4 gün kala son hazırlık maçında Polonya ile kozlarını paylaştı. Milli takım 90. dakikada yediği golle müsabakadan 2-1 mağlup ayrıldı.

POLONYA 2-1 TÜRKİYE | CANLI

İLK 11'LER

Polonya: Szczesny, Bednarek, Dawidowicz, Kiwior, Frankowski, Zielinski, Slisz, Piotrowski, Zalewski, Swiderski, Lewandowski

Türkiye: Mert Günok, Kaan Ayhan, Samet Akaydin, Abdülkerim, Mert Müldür, Salih Özcan, Hakan Çalhanoğlu, Orkun Kökçü, İrfan Can Kahveci, Kerem Aktürkoğlu, Semih Kılıçsoy

MAÇTAN DAKİKALAR

1' Müsabakada ilk düdük çaldı.

9' İrfan Can Kahveci'nin pasıyla ceza sahası sol çaprazında topla buluşan Kerem Aktürkoğlu'nun şutu farklı şekilde auta gitti.

12' GOL! Samet Akaydin'in kafayla ceza sahası ön çizgisine indirdiği top Lewandowski'nin önünde kaldı. Lewandowski'nin pasında topla buluşan Swiderski, kaleciyle karşı karşıya pozisyonda topu filelere gönderdi: 1-0.

21' Hakan Çalhanoğlu'nun pasında Kerem Aktürkoğlu ceza sahası sağ çaprazından kaleciyle karşı karşıya kaldı. Kerem'in şutunu Szczesny çıkardı.

21' Pozisyonun devamında ceza sahası dışında topla buluşan İrfan Can Kahveci'nin şutu üstten dışarı gitti.

25' İrfan Can Kahveci'nin pasında ceza sahası çaprazında topla buluşan Hakan Çalhanoğlu'nun şutu direk dibinden auta çıktı.

37' Orkun Kökçü'nün sağ çaprazdan çektiği şut Szczesny'nin sağından dışarı çıktı.

45' İlk yarı Polonya'nın 1-0 üstünlüğüyle sona erdi.

55' Arda Güler'in ara pasında Barış Alper Yılmaz kaleciyle karşı karşıya kaldı. Barış Alper'in şutunu kaleci Szczesny kornere çeldi.

63' Barış Alper Yılmaz ile verkaça giren Arda Güler'in şutunu kaleci Szczesny soluna yatarak çıkardı.

68' Szymanski'nin pasında topla buluşan Urbanski'nin kaleciyle karşı karşıya pozisyonda çektiği şutu kaleci Mert Günok kurtardı.

71' Orkun Kökçü'nün ceza sahası dışından çektiği şutu Szczesny kornere çeldi.

77' GOOOL! Kenan Yıldız'ın pasında topla buluşan Barış Alper Yılmaz'ın şutu kaleci Szczesny'nin sağından ağlara gitti: 1-1.

79' Szczesny'nin kalesini terk ettiği pozisyonda Kerem Aktürkoğlu topu çaldı. Kerem'in ceza sahası sol çaprazından çektiği şut üst direğe de çarpıp dışarı gitti.

87' Piatek kaleciyle karşı karşıya pozisyonda şutu çekti, Mert Günok zor topu sağına yatıp çıkarmayı başardı.

90' GOL! Zalewski sol çaprazdan aldığı topu ceza sahasına kadar sürdü ve Mert Günok'un sağından topu filelere gönderdi: 2-1.

MAÇTAN NOTLAR

Hazırlık maçında Polonya'ya konuk olan A Milli Futbol Takımı'nda teknik direktör Vincenzo Montella, İtalya ile oynanan son hazırlık karşılaşmasına göre ilk 11'de 7 değişikliğe gitti.

İtalya maçının başlangıç kadrosunda yer alan Altay Bayındır, Zeki Çelik, Ozan Kabak, Oğuz Aydın, Yusuf Yazıcı, Kenan Yıldız ve Barış Alper Yılmaz'ın yerine Polonya karşısında Mert Günok, Samet Akaydın, Salih Özcan, İrfan Can Kahveci, Orkun Kökcü, Kerem Aktürkoğlu ve Semih Kılıçsoy ilk 11'de sahaya çıktı.

Kaan Ayhan, Mert Müldür, Abdülkerim Bardakcı ve Hakan Çalhanoğlu ise İtalya maçından sonra Polonya karşısında da ilk 11'de şans buldu.

Milli takımın yedek kulübesinde de Altay Bayındır, Uğurcan Çakır, Yasin Özcan, Merih Demiral, Okay Yokuşlu, Arda Güler, Cenk Tosun, Yusuf Yazıcı, İsmail Yüksek, Kenan Yıldız, Ferdi Kadıoğlu, Barış Alper Yılmaz, Yunus Akgün ve Bertuğ Yıldırım görev bekledi.

Zeki Çelik ve Ahmetcan Kaplan ise sakatlıkları nedeniyle kadroda yer alamadı.

Semih Kılıçsoy ilk kez 11’de

Milli takımın genç oyuncularından Semih Kılıçsoy, A Milli Takım formasıyla ilk kez bir maçta ilk 11'de sahaya çıktı.

Teknik direktör Vincenzo Montella, İtalya karşılaşmasının ikinci yarısında ilk kez A Milli Takım'da şans verdiği Semih'i Polonya karşısında ilk 11'de sahaya sürdü.

Yasin Özcan maç kadrosunda

Ümit Milli Takımı’nın aday kadrosunda bulunan savunma oyuncusu Yasin Özcan, A Milli Takımı’nın Polonya ile yapacağı özel maçın müsabaka kadrosuna dahil edildi.

Genç futbolcu, ilk 11'de yer almazken, yedekler arasında forma şansı bekledi.

Bakan Bak'tan milli takıma ziyaret

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ile Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi, Polonya maçı öncesi başkent Varşova'da kamp yaptıkları otelde A Milli Takım Teknik Direktörü Vincenzo Montella ve oyuncular ile bir araya geldi. Ziyarette TFF Başkan Vekili, İcra Kurulu Üyesi, FIFA, UEFA İlişkileri ve Dış İlişkilerden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Eröğüt ve Milli Takımlardan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Hamit Altıntop da yer aldı.

Montella ile kısa bir süre sohbet ederek Avrupa Şampiyonası öncesi takımın durumu hakkında bilgi alan Bakan Bak ile Başkan Büyükekşi, tek tek oyuncularla da görüşerek Polonya maçı için başarı diledi. Montella ve ay-yıldızlı futbolcular, destekleri için Bakan Osman Aşkın Bak ve TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'ye teşekkür etti.

Federasyon başkanları buluştu

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, EURO 2024'ün son Hazırlık Maçı öncesi Polonya Futbol Federasyonu Başkanı Cezary Kulesza ile bir araya geldi.

Başkent Varşova'da PGE Narodowy Stadı'nda oynanan müsabaka öncesi gerçekleşen görüşmede Başkan Büyükekşi'ye TFF yönetim kurulu üyeleri de eşlik etti.

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi ve Polonya Futbol Federasyonu Başkanı Cezary Kulesza hem milli maç hem de Avrupa Şampiyonası finallerinde başarı dileklerini iletti. Dostluk mesajlarının verildiği görüşme karşılıklı hediye takdimleri ile sona erdi.

Varşova Büyükelçiliği'ne ziyaret

Polonya karşılaşması öncesinde Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ve TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, Varşova Büyükelçiliği'nde ağırlandı.

Türkiye'nin Varşova Büyükelçisi Rauf Alp Denktaş'ın ev sahipliğinde gerçekleşen davete Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ve TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'nin yanı sıra TFF yönetim kurulu üyeleri de katıldı.

Başkan Mehmet Büyükekşi misafirperverlikleri nedeniyle Varşova Büyükelçisi Rauf Alp Denktaş'a teşekkür ederek, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ile birlikte A Milli Takım forması takdim etti.

 
Türkiye-Gürcistan maçı ne zaman, hangi kanalda?
 
Tarihi görüşme: Erdoğan 18 yıl sonra CHP'ye gidecek
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Türkiye-Gürcistan maçı ne zaman, hangi kanalda?
Almanya'nın ev sahipliğinde 14 Haziran-14 Temmuz'da düzenlenecek 2024 ...
Anadolu Efes, Fenerbahçe'yi deplasmanda devirdi
Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi play-off final serisi üçüncü maçında ...
Polonya - Türkiye maçı saat kaçta, hangi kanalda?
EURO 2024 öncesinde A Milli Takım, son hazırlık mücadelesine Polonya karşısında ...
 
Altay 'Sefiller'i oynuyor: Doğal gaz kesik, yemek yok!
İzmir'in köklü kulüplerinden Altay'ın tesislerinde yaklaşık 1 aydır ödenmeyen ...
EURO 2024 için son prova: İşte muhtemel 11
A Milli Takım, EURO 2024 için son provayı bugün yapacak. Ay Yıldızlılar ...
400 milyon TL açıklanmıştı... Ergüllü: Ödenmeyecek borcumuz yok!
Karşıyaka’da kulübün toplam borcu geçen haftaki kongrede 400 milyon TL ...
 
Montella, Arda Güler'in oynayacağı yeri açıkladı
A Milli Takım Teknik Direktörü Vincenzo Montella, Euro 2024 öncesi Polonya ...
Fenerbahçe'de tarihi seçim: Kazanan belli oldu
Fenerbahçe kongresinde oy sayımı tamamlandı. Kesin olmayan sonuçlara göre ...
Mourinho ilk bombayı patlatıyor!
Fenerbahçe'ye gelişi büyük yankı uyandıran Jose Mourinho, transfer çalışmalarına ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Cemil Tugay’la A’dan Z’ye siyaset… Çarpıcı mesajlar!
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri