POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
Kılıçdaroğlu Dervişoğlu'nu ziyaret etti
Kılıçdaroğlu Dervişoğlu'nu ziyaret etti
Metroda doğan bebek ömür boyu bedava seyahat edecek
Metroda doğan bebek ömür boyu bedava seyahat edecek
CHP'den AYM'ye 'tasarruf tedbirleri' başvurusu
CHP'den AYM'ye 'tasarruf tedbirleri' başvurusu
5 Eylül 2017 Salı - 14:51

Türkiye vatandaşı DEAŞ'lılar teslim oluyor

Irak'ın Telafer kentine yönelik düzenlenen operasyonda sıkışan DEAŞ militanları Peşmerge'ye teslim oldu. Türkiye vatandaşı 34 yaşındaki DEAŞ'lı Uğur Çardakçı'nın annesi Halide Çardakçı, Irak'ta kendi oğlu dahil 500 civarında Türk ile ailesinin Peşmerge'ye teslim olduğunu söyledi.

Türkiye vatandaşı DEAŞ lılar teslim oluyor

Şabi güçlerinin Telafer'i DEAŞ'tan kurtarma operasyonunda sıkışanlar aileleriyle birlikte kaçıp, Peşmerge güçlerine sığındı. Sputnik'ten Hikmet Durgun'un haberine göre Haşdi Şabi ve Irak askerlerinin kendilerini öldürecekleri korkusuyla Telafer'in kuzeyindeki İyaziye kasabasında Peşmerge'ye teslim olanlar arasında Türkiye vatandaşları da var. Türklerin yanı sıra Azerbaycan, Yemen, Tunus, Irak, Afganistan ve Mısır vatandaşı DEAŞ'lılarla yaklaşık 250 kişi Peşmerge'ye teslim oldu.

Haşdi Şabi Komutanı Tahir Ebu Ali, DEAŞ'lıların Peşmerge'ye teslim olduğunu belirterek şöyle konuştu: "Telafer operasyonunda sıkışan ve zor durumda kalan DEAŞ militanları kaçıp Peşmerge'ye sığındı. Yüzlerce DEAŞ militanı gidip Peşmerge'ye teslim oldu. Teslim olanlar arasında yabancılar da vardı."


'OĞLUMUN AKIBETİNİ SORACAĞIM'

Peşmergeye teslim olan Türkiye vatandaşı Erzurumlu 34 yaşındaki DEAŞ'lı Uğur Çardakçı'nın annesi Halide Çardakçı da Oğlunun 2 yıl önce Telafer'e gittiğini belirterek şunları söyledi: "Oğlum iş için mi yoksa DEAŞ'a katılmak için mi gitti, yoksa DEAŞ'a zorla mı kattılar, bilmiyoruz. Fakat biz Tekirdağ'da ona iş yeri dahi açtık. Oğlum Telafer'de iken onla sürekli Whatsapp'tan görüşüyorduk. Kendisi orada Rizeli bir Türkiye vatandaşı kadınla da evlenmişti. 2 çocuğu olmuştu. Oğlum Telafer'den çıkmak için bize dedi ki 'milletvekillerine söyleyin bize yol açsınlar'. 7 aydır kuşatma altındalarmış. Oğlum Peşmerge'ye teslim olmaya gelirken uçaklar tarafından ayağından vurulmuş, sırtından ve ayağından yaralanmış. Resimlerini gördük. Oğlumun eşinden haber alıyoruz ama oğlumuzdan haber alamıyoruz. Oğlum eşiyle birlikte Peşmerge güçlerine teslim olmuş.Teslim olduktan sonra kadın ve çocukları kampa teslim etmişler erkekleri ise alıp götürmüşler. Eşi şimdi Musul'a bağlı Hamam Eli kampındaymış. Kamp BM'nin kampı. Gelinimle şimdi telefonda konuşuyoruz. Gelinim bize dedi 'biz Peşmerge'ye teslim olduk. Peşmerge de bizi Irak askerine teslim etti. Onlar da bizi Hamam Eli kampına getirdiler.' Gelinim de eşinden endişe ediyor. Biz de oğlumuzdan endişe ediyoruz. Sağ veya ölü, onu istiyoruz. Oğlum için Irak Konsolosluğu'na başvuruda bulunduk. Fakat bir sonuç alamadık. Yakında Erbil'e gideceğiz, oğlumuzu Peşmerge yetkililerinden soracağız. Akıbetini soracağız. Biz Irak'ın Ankara Konsolosluğu'na da başvuruda bulunduk. Erbil Konsolosluğu'na da başvuru yapacağız. Bizim gibi aileler çok. Irak'ta 500 civarında Türk ile ailesi Peşmerge güçlerine teslim olmuş."

 
Bucasporlu Erkan Bugsaşspor'la imzaladı
 
İzmir'deki sır ölümün altından vahşet çıktı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Merkel'den kritik Türkiye açıklaması
Merkel, Avrupa Birliği'nin Ekim ayında Türkiye ile üyelik müzakerelerinin ...
"İsrail Hizbullah ile savaşa hazırlanıyor"
İsrail ordusu, son 20 yılın en büyük askeri tatbikatına hazırlanıyor.
Trump'tan Kuzey Kore diplomasisi
ABD Başkanı Donald Trump'ın, Güney Kore'nin füze taşıma kapasitesi üzerindeki ...
 
Flaş! BM'dan 'Arakan' açıklaması
BM İnsan Hakları Özel Raportörü Lee, Myanmar Dışişleri Bakanı ve Devlet ...
"Kuzey Kore savaş için yalvarıyor"
Kuzey Kore’nin hidrojen bombası kullanmasını değerlendiren ABD'nin BM ...
''Çok sert askeri karşılık veririz''
ABD Savunma Bakanı James Mattis, Kuzey Kore'yi sert bir şekilde uyararak, ...
 
Obama'dan Trump'a son mektup!
ABD eski Başkanı Barack Obama'nın, halefi Donald Trump'a bıraktığı mektup ...
Dev anlaşmada yolsuzluk iddiası!
İsrail polisi, Almanya ile yapılan denizaltı anlaşmasında yolsuzluk yaptığı ...
Kuzey Kore 'hidrojen bombası' denedi
Kuzey Kore, yeni geliştirdiği kıtalar arası balistik füzeye yüklenebilecek ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Başkanların 150 günü
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri