İzmir Uluslararası Kukla Günleri geçen 13 yılda, 48 farklı ülkeden 310 kukla tiyatrosu topluluğunu sanatseverlerle buluşturdu. Bu süre içinde İzmir'e gelen yaklaşık 2 bin 250 yabancı sanatçının görev aldığı 500'e yakın oyun, 700 bin civarında seyirciye ulaştı. Festival son yıllarda hep, dünyada her yıl düzenlenen kukla festivalleri arasında en büyük festival olmayı başardı. Festival sayesinde kente gelen yabancı sanatçıların kentte gördükleri büyük ilgi ve kültür sanat ortamı, kendi ülkelerine döndüklerinde daha geniş çevrelerin İzmir'i tanımasında ve Türkiye'yle ilgili olumsuz önyargıların silinmesinde etkili oldu.
İzmir Uluslararası Kukla Günleri Direktörü Selçuk Dinçer, İzmir'i kalkındırmanın tek yolunun sanata yatırım yapmak ve bu alanda markalar yaratmak olduğunu dile getirerek, "Böylece turizm de gelişir, ticaret de. Oysa bugün sanat üretmek konusunda ciddi sıkıntıları var İzmir'in. Kentin adını uluslararası arenada duyuracak sanat üretimleri çok yetersiz. İzmir, sanat festivali fakiri bir kent. Toplasan kentin adını duyurabilen 3-4 festivali var. En az 10 nitelikli uluslararası sanat festivaline daha ihtiyaç var. Tabii gerçekten uluslararası olacak, dünyada tanınacak ve kendi alanında saygı uyandıracak nitelikte. Uluslararası bir sanat festivalinin yaptığı tanıtımı asla parayla yapamazsınız. Örneğin İzmir Uluslararası Kukla Günleri'nin bu kenti tanıtmak adına başardıklarına, kentteki hiçbir kurumun bütçesiyle erişilemez" dedi. (DHA)
|
|
Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır. Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım. |