Konak Belediyesi 12 semt merkezi ile yılda 3 bin kursiyeri eğitiyor. Kursiyerlerin sadece yüzde 5'i erkek. Kadınların ilgi gösterdiği kurslarda 4 yılda 11 bin 500 kişi eğitim gördü.
İngilizce kursuna gelen kadınların çoğu çocuklarına ödevlerinde yardımcı olmak için kursa katıldıklarını söylerken ileri yaştaki kadınların bilgisayar merakı dikkat çekti.
Onların ise amacı 'bilgisayar kurdu' torunlarıyla zaman geçirebilmek. Kadınların iğne oyasından yaptığı çiçekleri, modern takı tasarımlarını, kirli çamaşır sepetine bile estetik katan yaratıcılıklarını, ahşaba yaptıkları resimleri gören Pekdaş, her ürüne hayran kaldı. Kursiyerler, ürünlerini pazaryerlerinde satarak ya da çocuklarına, torunlarına çeyiz yaparak ev ekonomisine katkı koyduklarını vurguladı.
Bir kursiyer, minik boncuklardan yaptığı bilekliği Pekdaş'a hediye ederken "Buraya geldim, hastalıklarım geçti. Dostlar kazandım, derdimi, sevincimi paylaştım" dedi. Pekdaş da semt merkezlerinin üretkenliği ve yaratılıcılığı artırmanın yanı sıra psikolojiyi düzelttiğini, moral verdiğini söyledi. Pekdaş, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kadınlara sümbül dağıtarak kutlarken kadın aklının ve yaratıcılığının yönetim kademelerinde daha fazla yer alması gerektiğini söyledi.
Pekdaş, Gültepeli kadınlara bölgede yapacağı yatırımları anlatırken içinde semt merkezi, çocuk oyun salonu, düğün salonu ve kadın spor merkezi olan bir kompleks yapacaklarını, bunun 12 milyon liraya mal olacağını ve bir yıl içinde tamamlanacağını söyledi. Öte yandan eski ekmek fabrikasının olduğu yere spor kompleksi yapacaklarını ekim ayında hizmete gireceğini belirtti. Gültepe planlarının tamamlandığını, evlerin 5, 7, 9 katlı olarak bitişik değil ayrık nizam düzenlendiğini ifade eden Pekdaş, 60 bin nüfuslu Gütepe'nin modern binalara sahip olacağını vurguladı.