POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
4 gollü derbide kazanan Galatasaray!
4 gollü derbide kazanan Galatasaray!
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Esad ile görüşmeye hazırız
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Esad ile görüşmeye hazırız
Başkan Gökhan İn'i darbeden kişiye tutuklama
Başkan Gökhan İn'i darbeden kişiye tutuklama
Narin Güran cinayetinde kritik gelişme: Katili itiraf etti!
Narin Güran cinayetinde kritik gelişme: Katili itiraf etti!
15 Aralık 2023 Cuma - 12:14

Urla Aday Adayı Günay'dan 'Ağbaba' iddialarına yanıt, yöntem mesajları ve yüzde 75 hedefi!

Urla Belediye Başkanlığı için yola çıkan Eski Güzelbahçe Belediye Başkan Yardımcısı Günay basın mensupları ile buluştuğu toplantıda ‘Veli Ağbaba’ iddialarına yanıt verdi. ‘Urla’nın hizmete ihtiyacı var’ diyen Günay, ‘Urla olmazsa başka bir yerden aday olur musunuz?’ sorusuna yanıt verdi. Günay Genel Merkez’in ilçedeki aday belirleme yöntemini de açıkladı. Günay sandık için ise yüzde 75 hedefi koydu.

Urla Aday Adayı Günay dan  Ağbaba  iddialarına yanıt, yöntem mesajları ve yüzde 75 hedefi!

Efe Can TAN/GERÇEKİZMİR - Türkiye’de gözler 2024’te gerçekleştirilecek yerel seçimlere ve partilerin adaylık süreçlerine çevrildi…

Partiler 2024’e yönelik çalışmalarını hızlandırırken başkanlığa talip olanlar peş peşe aday adaylıklarını açıklamaya devam ediyor.

Üç dönemdir yürüttüğü Güzelbahçe Belediye Başkan Yardımcılığı görevinden geçtiğimiz günlerde istifa eden Mustafa Günay dosyasını teslim ederek Urla için yola çıkmıştı.

Toplam 47 ismin aday adaylığını açıkladığı ve son yerel seçimlerde CHP’nin kazanmasına rağmen uzun süredir kayyım tarafından yönetilen Urla için aday adaylığını açıklayan Günay ilçede basın mensupları ile buluştu.

"GECE GÜNDÜZ KOŞTURACAĞIM’’
Günay sözlerine, "15 sene önce Güzelbahçe’de Mustafa Başkan (İnce) ile yola çıkmıştık. Bu yolun sonuna geldik. Urla ile her zamana diyaloğum vardı. Kayyım daha da işi farklı yerlere götürdü. Belediyenin kötü bir durumda olduğu ve Urla’yı iyi hizmet edeceğimi düşündüğüm için aday adayı olmak istedim. Urla’da inşallah bizden daha iyisi varsa o olur. Ben Urla için gece gündüz koşturacağıma, 5 yılın sonunda Güzelbahçe’de yaptıklarımızın daha fazlasını yapacağımıza inanıyorum’’ diyerek başladı.

"HİÇBİR PERSONELİ İŞTEN ÇIKARTMAYACAĞIM"
Günay, "Özel kalem dahil hiçbir personeli işten çıkartmayacağım. Ben oradaki arkadaşlarla omuz omuza çalışacağım. Sistemimize uymuyorsa helalleşiriz. Çalışacak evine helal para götürecek, başka a, b, c dini, ırkı beni ilgilendirmiyor. Kayyım çok adam almış almışsa eline sağlık hepsi ile çalışacağız. Özel kalem orayı bilen tecrübeli arkadaşlar. Yanıma bir kişi alabilirim. Oradaki özel kalem ile başkan yardımcıları ile çalışacağım’’ dedi.

MECLİS ÜYELİĞİ MESAJLARI!
Günay konuşmasında ayrıca, "Meclis üyesi listesine karışmayacağım. Mecliste bir teknik mimarın, inşaat mühendisinin olması gerekirse o zaman bu tasarrufu kullanacağım. Bugüne kadar odaların çoğunu gezdim dış mahalleler hariç Urla’nın içindeki muhtarlarla görüştüm. Her muhtara bir meclis üyesi düşmeyebilir. İsim getirin yazacağım dedim. Zoru da seven bir adamım ama odalar temsil edilmeli, STK’lar temsil edilmeli. Ben herkesle çalışırım. Belediyeciliği yapabileceğime çok inanıyorum. Urla farklı bir yer yapılması gereken çok iş var. Urla ile iç içe olduğuma inanıyorum’’ dedi.

"URLA’NIN HİZMETE İHTİYACI VAR"
Günay konuşmasında, ‘’Güzelbahçe’de yapılacak çok da bir şey kalmadı. Oturarak belediye başkanlığı yapılıyor. Ekonomi Üniversitesi gelirse bir proje var, altyapısı, üstyapısı doğalgaz, sorunu bitti, İZSU sorunu bitti. Altyapı evet. Şu an Güzelbahçe’de 10’u geçmez atık suyuna bağlanan yağmur suyu yoktur. Bugün Güzelbahçe’de yağmurlarla sıkıntımız yok. Urla’da Horasan’da hala foseptik çukuru, Urla’nın hizmete ihtiyacı var. Bunu kendime görev edindim. Urla için hep beraber göreceğiz. Kendi adıma da söz veriyorum Urla’yı çok farklı bir yere getireceğime söz veriyorum. Bürokratların elinde oyuncak olmayacağımı biliyorum. Dolu dolu bir 15 sene geçirdim ve Urla’ya talip oldum’’ dedi.

"AĞBABA İDDİALARINA YANIT"
CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba ile kendisini ilişkilendiren iddialarla ilgili konuşan Günay, ‘’Fatih Portakal benimle ilgili yazı yazmış. Türkiye’nin hiç bir mahkemesinde yüzlerce mahkemeye gittim 1 gün dahil ceza almadım. Hepsinden beraat ettim. Birinde 2 bin liralık ceza aldım hakaretten onu da artık yapmam gerekiyordu. Başka her şey söylendi. 66 sayfa o kadar olaydan sonra yazdılar tek bir şey buldular, cezaları bankalar birliğine haciz koydurmamışız. Buna kamu zararı dediler. Başka da 66 sayfada 2 ay kaldılar başka bir şey bulamadılar. Ben bu işi isteyerek yapacağıma inanıyorum. Veli Ağbaba benim akrabam değil. İspat eden olursa İzmir’i terk etmezsem benim adım Mustafa değil. Başkan bir siyasi partide yer almadım. Akrabam değildir. Fulya’nın(Alçay) hiç alakası yok. Bu işin soğuğunu gördü. Veli Başkan ile hiç alakası yok. Kızcağızı da yazdılar. Benimle ilgili bir şey varsa yazın. Olmayan şeyi de hiç sevmediğim şey. İftira kötü bir şey. Gelirsek de denetlenmek sorgulanmak çok güzel bir şey. Olmayan bir şeyi yazmak… Fatih Bey(Portakal) siyasette de varsın basında da varsın. Aradım cevap vermedi. Keşke ben arayıp sorsaydınız dedim. Akrabam değildir dedim. Sizle yüz yüze görüşmeyi isterim dedim. ‘İyi akşamlar’ yazmış altına tek bir şey. Sizi de bekleriz basınla yemek yiyoruz dedim. Gelse de sıkıntım yoktu. Doğru neyse söylerdik. Akraba olsam, Ağbaba soyadını taşımak kolay değil. Hırsız değil namussuz değil. Şimdi Özgür Özel ile Ağbaba ile olan dostluğum siyasi dostluk. Özgür Bey ile başka bir ilişki değil, İzmir kongresi ortada. ‘Özgür Bey’i mi bekliyorsunuz?’ dediler kimse gelip elimizi sıkamadı. Eşimi götürmüştüm, utandım. Kaçıyor millet’’ dedi.

URLA İÇİN 10 KRİTER!
‘’Aday belirleme yöntemi nasıl olmalı?’ sorusuna yanıt veren Günay, ‘’Benim gördüğüm, Menemene ve Urla için 8-10 kriter koymuşlar. Partideki durumu, siyasette ne kadar var, belediyecilik durumu, ikisinin geçmişteki yoklamalarda ne kadar gücü var böyle bir 8-10 kriter koymuşlar. Seferihisar’da yapıldığını duydum bu tarafta da kadın aday genel başkanımız çok hassas. 5’ten aşağı olmayacak, 7’ye de çıkabilir demişti İzmir için’’ diye konuştu.

'İTHAL ADAY' SORUSUNA YANIT!
Kendisine yönelik olarak ithal aday eleştirilerine yanıt veren Günay, "O işin azaldığını görüyorum. ‘’Kusura bakma biz öyle bir çıkış yaptık o gün’’ diyen var. Ben kendimi ithal aday saymıyorum. İthal kelimesinin anlamı belli. Gümrükten çıkmış gelmiş bir aday değiliz. Urla ile Güzelbahçe arasında bir dere var başka bir şey yok. Urla’da bir belediyeci olmalı. Belediyecilik ayrı bir meslek" diye konuştu. 

OY HEDEFİ: YÜZDE 75!
Oy oran hedefi konusunda iddialı konuşan Günay, ‘’Yüzde 75’in altına düşmeyeceğim. Güzelbahçe’nin üstüne çıkmayı hedefliyorum. 75’in üstüne çıkacağımızı düşünüyorum. Sokak çalışmasında çok iyi gidiyoruz. Urla benim bir hayalim’’ dedi.

"MAZBATAMI ALDIKTAN SONRA O BİNAYA GİRMEM’’
Başkan seçildiği takdirde CHP İlçe örgütü ilişkisinin nasıl olacağı sorulan Günay, ‘’Örgüt benim her şeyim. Söz vereyim başkan olursam mazbatamı aldıktan sonra mazbatamı alıp bir daha o binaya girmem. Ne zamana kadar, o partiye yeni bir bina alana kadar. Seçim çalışma dönemimde de becerebilirsem Urla’ya bir minibüs alıp Urla’nın her yerine CHP minibüsü ile gitmeyi çok istiyorum. Parti benim her şeyim. CHP amblemi olmadan hangi belediye başkanı seçim kazanabilir? Sevda o hayal o. Kazandıktan sonra orayı unutuyorsan o hainlik. Urla gibi bir yerde müstakil olmalı ilçe binası. Urla’ya yakışan bir bina olmalı’’ şeklinde yanıt verdi.

"İYİ PARTİ TABANINDAN ÇOK OY ALACAĞIM’’
İYİ Parti seçmeninin alacağı tavır ile ilgili soruyu yanıtlayan Günay, "İYİ Parti tabanından çok oy alacağımı düşünüyorum. ‘Günay başkan olursa oy vereceğiz’ diyen grup da var İYİ Parti tabanından...’’ dedi.

"URLA’YA BABA ŞART"
‘Büyükşehir başkanı ile nasıl bir ilişkiniz olacak?’ sorusunu yanıtlayan Günay, ‘’Büyükşehir belediye başkanı kim gelirse o kapıdan çok rahat gireceğini düşünüyorum. Aday adayı 3 başkanımızla ilişkim iyi. Musa Çam gelirse diyaloğum çok iyi, Tacettin Bayır gelirse diyaloğum çok iyi. Bu başkanı tanımıyorum diyeceğim başkan yok. Tunç Başkan kaç defa oturduk konuştuk hiçbir problemimiz yok. Urla’ya da baba şart. Kolundan tutar Urla’ya getiririz’’ ifadelerini kullandı. 

‘’URLA OLMASI ŞART!’’
Urla dışında başka bir ilçe veya Güzelbahçe için adaylık düşünüp düşünmediği sorulan Günay, "Urla olması şart. Siyaseti biliyoruz dosya almazdım Urla’ya Mustafa Başkan konmadığı gün ama ben Urla’ya dosya aldım. Yol arkadaşımızın koltuğuna oturmayı aklımdan geçirmedim. Güzelbahçe’ye kapalıyım. Urla için yola çıktım. Urla için varım. Güzelbahçe değil. Başkasını koysunlar, Urla’yı bana versinler’’ dedi. 

 
Başkan Soyer'den Türk-İş ziyaretinde çarpıcı mesajlar!
 
'Tükettiğini üreten kent' eğitimleri tam gaz!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Soyer'den Türk-İş ziyaretinde çarpıcı mesajlar!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Türk-İş’e bağlı Belediye ...
İYİ Parti’de o ilçede ‘işbirliği’ krizi: Başkan, yönetimi ve işaret edilen aday da istifa etti!
İzmir’in Kiraz ilçesinde teşkilatın işbirliğinden yana tavır koymasının ...
Karşıyaka Aday Adayı Aydoğan’dan butik marina ve plaj projesi!
Karşıyaka Belediye Başkan Aday Adayı olan CHP’li Deniz Aydoğan “Biz deniz ...
 
CHP her hafta 200 üzerinde aday ilan edilecek!
CHP'nin, önümüzdeki hafta çarşamba ya da perşembe günü gerçekleşecek PM’nin ...
Çerçioğlu için ‘İzmir’ iddiasına ilk tepki: Aklınızdan bile geçirmeyin!
CHP’de adaylar açıklanmaya başlarken, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı ...
CHP o şehirlerin adaylarını açıkladı
Yerel seçimlerde aday adaylığı için 15 binin üzerinde başvuru alan CHP'de, ...
 
İYİ Parti'de yeni görevlendirmeler!
İYİ Parti'nin CHP ile yerel seçimde iş birliği teklifini reddetmesi, istifalara ...
İYİ Partili Ece Güner, partisinden istifa etti
İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ece Güner, partisinin İstanbul ve Ankara’da ...
Konak Belediye Başkan aday adayı Yılmaz: Yeşildere Yeşil Vadi olacak!
CHP Konak Belediye Başkan Aday Adayı CHP'li Dr. Ali Yılmaz, projelerini ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Başkanların 150 günü
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri