POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Eylem Tok ve oğlu Türkiye'ye iade edilecek
Eylem Tok ve oğlu Türkiye'ye iade edilecek
Netanyahu'dan Hamas'a 'Ateşkesi bitiririm' tehdidi
Netanyahu'dan Hamas'a 'Ateşkesi bitiririm' tehdidi
Galatasaray-Fenerbahçe derbisinin tarihi açıklandı
Galatasaray-Fenerbahçe derbisinin tarihi açıklandı
İstanbul'da okullar 1 gün tatil edildi!
İstanbul'da okullar 1 gün tatil edildi!
11 Şubat 2025 Salı - 15:03

Urla’da 'tarihi' projeler halka sorulacak

Urla Kent Merkezi’nde bulunan Malgaca, Arasta ve Sanat Sokakları’nın geleceği ortak akılla şekillendi, dönüşüme dair öneriler vatandaş panelinde paylaşıldı. Tarihi dokuyu koruyacak projeler ortak akılla vatandaşların oylarıyla belirlendi.

Urla’da  tarihi  projeler halka sorulacak

Urla’nın tarihi kent merkezini koruyarak geleceğe taşımak, yaşam kalitesini artırmak ve ekonomik gelişimi desteklemek amacıyla Urla Eski Tamirhane Binası’nda düzenlenen Vatandaş Paneli, geniş bir katılımla gerçekleşti. Urla Belediyesi ve İzmir Planlama Ajansı iş birliğiyle düzenlenen panelde, kentsel tasarım süreçlerine dair görüşler paylaşıldı, alternatif tasarımlar tartışıldı ve oylama yapıldı.

Panelin açılış konuşmasını gerçekleştiren Urla Belediye Başkanı Selçuk Balkan, 17 Ocak 2025’te farklı sektörlerden 50 esnafla başlattıkları süreci hatırlatarak, Urla’da bir ilke imza attıklarını ve Tarihi Kent Merkezi Düzenleme ve Tasarım Rehberi için kapsamlı ve katılımcı bir süreci hayata geçirdiklerini vurguladı. Başkan Balkan, "Bu panel, sadece bir bilgilendirme toplantısı değil; Urla’nın geleceği hakkında söz sahibi olacağınız, önerilerinizle projeye yön vereceğiniz şeffaf ve demokratik bir süreçtir. Bu projeler yalnızca tarihi binaları onarmak ya da sokakları düzenlemek için değil; aynı zamanda esnafımızı, kent sakinlerimizi ve tüm paydaşlarımızı sürece dahil ederek, Urla’nın sosyal ve ekonomik dinamiklerini güçlendirmek için tasarlandı. Bu yüzden her adımda sizlerin görüş ve katkılarını almayı, kararları birlikte şekillendirmeyi önemsiyoruz. Burada, birlikte üretecek, birlikte karar alacak ve birlikte şekillendireceğiz. Katılımcı bir yönetim anlayışıyla Urla’nın geleceğini hep beraber inşa edeceğimize yürekten inanıyorum. Görüş ve katkılarınızla daha güzel bir Urla yaratmak için bugün burada olduğunuz için hepinize teşekkür ediyorum" dedi.

ŞEFFAF VE KATILIMCI YÖNETİM

Urla Belediye Başkanı Selçuk Balkan, göreve geldiği ilk günden itibaren düzenlediği çalıştaylar ile Urla Belediyesi’nde katılımcı ve demokratik yönetim anlayışın uygulamaya özen gösteriyor. Başkan Balkan düzenlenen çalıştaylar ile belediye; yerel yönetim, akademi, esnaf ve vatandaşların bir araya gelerek Urla’nın kimliğini koruyacak, sosyal ve ekonomik dinamiklerini güçlendirecek projelere imza atıyor.

GÖRÜŞLER RAPORLANDI

En son yapılan vatandaş panelinde Malgaca, Arasta ve Sanat Sokakları Sağlıklaştırma ve Kentsel Tasarım Projesi ile Tarihi Kent Merkezi Düzenleme ve Tasarım Rehberi çalışmalarıyla vatandaşların ve esnafın aktif katılımıyla şeffaf ve demokratik bir sürecin hayata geçirilmesi sağlandı. Panelde, Kent Konseyi, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, akademisyenler, muhtarlar, yerel vatandaşlar, ziyaretçiler ve esnaflardan oluşan 98 katılımcı, Urla tarihi kent merkezi için kullanım esasları ve tasarım rehberine dair çalışmalar üzerine oy kullandı. Vatandaşların tarihi alanla ilgili kullanım, düzenleme ve tasarım eğilimleri, gelecekteki projelere yön vermek üzere raporlandı.

Etiketler:
 
CHP Gençlik Kolları Başkanı'na hapis istemi!
 
İzmir'de yasa dışı bahis operasyonu!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Büyükşehir’de ‘158 işçi’ krizine nokta!
İzmir Büyükşehir Belediyesi şirketlerinden İZENERJİ ve Kent Konseyi’nde ...
Konak’ta 2 ayda 350 haneye odun desteği!
Konak Belediyesi, soğuk kış günlerinde ihtiyaç sahibi vatandaşların yanında ...
Karşıyaka 14 Şubat’ta aşkla dans edecek!
Karşıyaka Belediyesi, 14 Şubat Sevgililer Günü’nde 7’den 70’e her yaştan ...
 
Güzelbahçe'de kızlardan iddialı başlangıç
Güzelbahçe Belediyesi Kız Futbol Takımı, ilk antrenmanına Güzelbahçe Belediye ...
Bornova'da trafiği rahatlatan hamle!
Bornova Belediyesi, Zafer Caddesi'nde trafik akışını düzenlemek ve düzensiz ...
Büyükşehir'den Menemen’e 400 milyonluk 'hayat' hattı!
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü’nün Menemen’de Seyrek, ...
 
Büyükşehir Meclisi'nde yoğun gündem: Tugay'a Körfez için dev kredi yetkisi!
İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nin şubat ayı ilk birleşimi yoğun ...
Çiğli’de emekli ve çalışana borç kalmadı!
Çiğli’de emekliler tazminat; memurlar sosyal denge tazminatı sevinci yaşıyor. ...
Konak’tan Sevgililer Günü’ne özel etkinlikler
Konak’ta Sevgililer Günü, Love Fest, Sevgi Kermesi ve Sevdiğine Koş etkinlikleriyle ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Merak edenler varsa anlatayım...
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri