POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Narin cinayetinde adli tıp raporu tamamlandı
Narin cinayetinde adli tıp raporu tamamlandı
İsrail savaş uçakları Hizbullah hedeflerini vurdu
İsrail savaş uçakları Hizbullah hedeflerini vurdu
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
Kılıçdaroğlu Dervişoğlu'nu ziyaret etti
Kılıçdaroğlu Dervişoğlu'nu ziyaret etti
31 Ekim 2017 Salı - 14:46

Usta sanatçıyı onore eden açılış

Edebiyat dünyasının usta kalemi Muzaffer İzgü’nün adını geçtiğimiz hafta konferans salonuna vererek büyük bir vefa örneği sergileyen Karabağlar Belediyesi, bu kez de de Karabağlar'da  yaşayan Türkiye’nin tanıdığı ünlü şair Yalçın Benlican’ı unutmadı. Düzenlenen törenle Benlican’ın adı Esenyalı Mahallesi’nde bir parka verilirken, aynı zamanda şairin büstü de açıldı.

Usta sanatçıyı onore eden açılış

Park ve büstün açılışına Şair Yalçın Benlican, ailesi ve yakınları, sanatçı dostları, Karabağlar Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Aydoğan, CHP Karabağlar İlçe Başkanı Ali İhsan Yıldız, İzmir Şairler ve Bestekârlar Derneği Başkanı Halim Akın, meclis üyeleri, muhtarlar, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile mahalle sakinleri katıldı.

Çok mutluyum

Açılış öncesi parkı dolaşan ve "çocuklar gibi mutluyum" diyen Yalçın Benlican, park ve büstün açılışını “72 yıllık hayatımın en mutlu anı” olarak tanımladı. "Bir sanatçıyı yaşarken onore ettiniz" diyerek konuşmasını sürdüren Benlican, bu parka adını veren Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu ve meclis üyelerine de teşekkür etti.

İzmir Şairler ve Bestekârlar Derneği Başkanı Halim Akın ise sanat adına bir çok çalışmaya imza atan bir değere yaşarken vefa gösterisinde bulunulmasına pek şahit olmadığını belirterek,  “Muhittin Başkan'ıma bir sohbet esnasında bir parka adının verilmesini söyledim. İnanın hiç ikiletmeden mecliste gündeme getirdi ve kabul edildi. Kendisine minnettarız. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

İzmir'de belki bir ilki yaşıyoruz

Başkan Vekili Mehmet Aydoğan ise işleri nedeniyle şehir dışında bulunan Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu’nun selamlarını ileterek başladığı konuşmasına,  “Sanatçıların özellikle yaşarken değerinin bilinmesi çok farklı bir şey. İzmir’de belki bir ilki yaşıyoruz. Bu teklifi kabul eden gönül insanı Başkanımız Muhittin Selvitopu’na ve meclis üyesi arkadaşlarıma da teşekkür ediyorum.” Dedi.

Esenyalı Mahalle Muhtarı Ali Rıza Üner ise bu parkı mahalleye kazandıran Başkan Selvitopu ve meclis üyelerine ve çalışanlara mahalle halkı adına teşekkür etti.

1000 metrekarelik park

Konuşmaların ardından Heykeltıraş Hüseyin Yüksel tarafından yapılan Yalçın Benlican büstü ve parkı alkışlar arasında açıldı. Fen İşleri Müdürlüğü ile Park Bahçeler Müdürlüğü ortak çalışması ile yenilenen toplam bin metrekarelik parkta çocuk oyun grupları, spor aletleri ile yeşil alanlar bulunuyor.

Açılışın ardından İzmir Şairler ve Bestekârlar Derneği korosu ile Yalçın Benlican’ın sanatçı dostları, usta sanatçının bestelerinden oluşan mini bir konser verdi.

YALÇIN BENLİCAN Kimdir?
Yalçın Benlican, 1945 yılında Eskişehir’de dünyaya geldi.
Ticaret lisesini bitirdikten sonra askeri okula girdi ve 25 yıl hava astsubayı olarak görev yaptıktan sonra 1989 yılında emekli oldu.
8 yıl da MESAM’ın Ege bölge yetkilisi ve İzmir şube sorumlusu olarak çalıştı. Yalçın Benlican’ın 4 şiir kitabı var. Son kitabı 2004 yılında Yüreğimden öper beni adıyla yayımlandı, 750 kadar şiiri bestelendi.
200 TRT repertuarında, 100 tanesi de ses sanatçıları tarafından albümlerde seslendirildi. Şiir ve müzik dalında 40 civarında ödül aldı.

Unutulmaz eserleri arasında “Üzüldüğün şeye bak”, “Yak ne varsa benden kalan”, “Tek kurşun”, “Söyle bana yağmur gözlüm” sayılabilir.

 
Çıray'dan Bahçeli'nin sert sözlerine yanıt: Keşke...
 
Foçalı tiyatroseverler iki oyun izledi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Altın Kedi'ye geri sayım: Jüri de açıklandı afişler de hazır!
18. Uluslararası İzmir Kısa Film Festivali, yarışma filmlerini değerlendirecek ...
Cumhurbaşkanlığı kültür-sanat ödülleri açıklandı
Her yıl 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda açıklanan Cumhurbaşkanlığı Kültür ...
Bergama Şehir Tiyatrosu 'Hamlet' ile perde açtı
Bergama’nın Kültür Merkezi BerKM’nin açılmasıyla birlikte bir yıl önce ...
 
Adnan Saygun’da 'Öktem zamanı'
Efelerden ozanlara, maden işçilerinden emektar köylülere ve kahraman kadınlara ...
'Karşıyaka sahnesi' 22.yılını 2 oyunla açtı
Karşıyaka Belediye Tiyatrosu, 22. sanat yılını kutladığı bu sezonu iki çocuk oyunuyla açtı.
İzmir'de öğrendiği halk oyunları hayatını değiştirdi
Ceyda Tanc, İzmir'de, Türk halk oyunlarıyla tanıştı. Özellikle zeybekten ...
 
İzmir'in sanat arenası 'Büyük Usta'yı ağırlıyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi, Cumhuriyet ...
Folkart Gallery büyükelçileri ağırladı
Ankara’da görev yapan çeşitli ülkelerin büyükelçi ve eşlerinin İzmir’e ...
Konak sahnesinde 'Barış Atay atölyesi'
16 gün boyunca kentin farklı noktalarında tiyatroseverlerle buluşacak ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Başkanların 150 günü
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri