POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Cumhurbaşkanı Erdoğan 'İran' mesajı
Cumhurbaşkanı Erdoğan 'İran' mesajı
ABD'den Çin'in tepkisini çekecek füze adımı
ABD'den Çin'in tepkisini çekecek füze adımı
Cizre'de polise patlayıcılı saldırı!
Cizre'de polise patlayıcılı saldırı!
Bahçeli: Türkler ile Kürtlerin birbirini sevmesi farzdır
Bahçeli: Türkler ile Kürtlerin birbirini sevmesi farzdır
26 Ekim 2024 Cumartesi - 15:53

Vali Elban: İzmirli sanata doyacak!

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 26 Ekim - 3 Kasım tarihleri arasında düzenlenen Türkiye Kültür Yolu Festivali'nin açılışında konuşan İzmir Valisi Süleyman Elban, “Kültür Yolu Festivali ile 9 gün boyunca İzmirli hemşerilerimiz kültüre sanata, sanatçıya ve her türlü sanatsal etkinliğe doyacaklar. İlimizin hem somut hem soyut, kültürel mirası, kültürel varlığı da bu vesileyle hem ülkemiz kamuoyuna hem de dünya kamuoyuna tanıtılmış olacak" dedi

Vali Elban: İzmirli sanata doyacak!

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 26 Ekim - 3 Kasım tarihleri arasında düzenlenen Türkiye Kültür Yolu Festivali'nin açılışı İzmir Valisi Süleyman Elban ve protokol üyelerinin katılımıyla, İzmir Kültür ve Sanat Fabrikası'nda yapıldı. Açılış konuşmaları öncesinde Vali Elban, Art Meydan'daki yağlı boya sergisi ve , geri dönüşüm malzemelerinden yapılan portre ile figürlerin yer aldığı 'Zamansız Çizgiler ' sergisinin de aralarında bulunduğu çok sayıda sergiyi gezdi, sanatçılardan bilgi aldı.

İzmir Valisi Süleyman Elban, açılıştaki konuşmasında, "Bugün burada İzmir Kültür Yolu Festivali'nin açılışını ve başlangıcını yapmak üzere Kültür Sanat Fabrikamızdayız. İzmir'imizde bu yıl 2'ncisi düzenleniyor. Kültür Yolu Festivalleri 4 yıl önce Kültür Turizm Bakanlığı tarafından başlatıldı. Bugün itibariyle 15'incisi bu yıl içerisinde yapılan Kültür Yol Festivali 16 ile ulaşmış ve Avrupa Kültür Festivalleri ilgili birliğe de üye olmuş durumda. Olağanüstü etkinliklerin, her türlü kültür ve sanat etkinliğinin yer aldığı, kültür ve sanatın iç içe olduğu inanılmaz bir turizm festivaline dönüştü. İlimizde bugün itibariyle başlayıp 9 gün boyunca devam edecek. 58 noktada 300 civarında etkinliğimiz olacak. Bunlar içerisinde opera, resim sergisi sanat, kültür, etkinlikleri, konserler ve atölye çalışmalarımız; müze binalarında, tarihi antik alanlarımızda, Gündoğdu Meydanımızda, Cumhuriyet Meydanımız da şehrimizin birçok noktasında bu etkinliklerimiz devam edecek. 9 gün boyunca İzmirli hemşerilerimiz kültüre sanata, sanatçıya ve her türlü sanatsal etkinliğe doyacaklar. İlimizin hem somut hem soyut, kültürel mirası, kültürel varlığı da bu vesileyle hem ülkemiz kamuoyuna hem de dünya kamuoyuna tanıtılmış olacak. Konserlerimiz 29 Ekim akşamı başlayacak ve 6 Kasım'a kadar devam edecek" dedi.

'FESTİVAL SONRASINDA 3 GÜN KONSERLER DEVAM EDECEK'

Kültür ve Turizm Bakanlığı Türkiye Kültür Yolu Festivali Koordinatörü Selim Terzi, "15'inci durağımız bu yıl İzmir. İzmir'den sonra da Antalya'yla bu yılı nihayete erdireceğiz. Festivalimiz hem İzmirliler hem de çevre illerden önümüzdeki 9 gün ve hatta sonrasında da 3 gün yine konserler devam edecek. 12 gün boyunca İzmir'deki kültür yolu festivali etkinliklerini deneyimleme şansı bulacaklar. İzmir ve İzmir'e gelecek misafirlerimiz, İzmir'deki gastronomi noktalarından diğer antik kentlere veya sanat alanlarına, merkezlerine kadar dolu dolu etkinlikleri gözlemleme, deneyimleme şansı bulacak. Bu vesileyle herkesi bir kez daha davet etmiş olalım" diye konuştu.(DHA)

 

 
İzmir Kitap Fuarı kapılarını açtı
 
Cizre'de polise patlayıcılı saldırı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İran'da sınır muhafızlarına saldırı: 10 ölü
İran'ın Sistan-Beluçistan eyaletinde sınır muhafızlarına düzenlenen saldırıda ...
Katil 'kirpi' yuvasında yakalandı
Adana'da mezarlıkta anne ve iki kızını öldüren şüpheli, ‘kirpi' yuvasına ...
Gece kulübündeki kavga sokağa taştı: Yaralılar var
Bursa'da bir gece kulübünde iki grup arasında tartışma çıktı. Çıkan tartışma ...
 
Adım adım takip etti... Korkunç cinayet!
Konya'nın Seydişehir ilçesinde bir kişi, alacak meselesi nedeniyle husumetli ...
MEB'den ''Cumhuriyet Bayramı'' genelgesi
Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın hafta ...
Erzincan'da iki korkunç kaza: 8 ölü, 1 yaralı
Erzincan'ın Refahiye ilçesinde iki otomobilin çarpışması sonucu 5 kişi ...
 
Birgi’ye asırlık koruma kalkanı!
İzmir'in Birleşmiş Milletler (BM) Dünya Turizm Örgütü tarafından 2022'de ...
Vali Elban’dan ‘Türk Bayrağı’ çağrısı
İzmir Valisi Süleyman Elban, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla kamu ...
İzmir’de haftalık denetim raporu: 735 işlem, 101 yakalama!
İzmir'de geçen hafta yapılan denetimlerde, çeşitli suçlardan aranan 101 şüpheli yakalandı.
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir İl Başkanı’nın zor sınavları!
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri