POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Cumhurbaşkanı Erdoğan 'İran' mesajı
Cumhurbaşkanı Erdoğan 'İran' mesajı
ABD'den Çin'in tepkisini çekecek füze adımı
ABD'den Çin'in tepkisini çekecek füze adımı
Cizre'de polise patlayıcılı saldırı!
Cizre'de polise patlayıcılı saldırı!
Bahçeli: Türkler ile Kürtlerin birbirini sevmesi farzdır
Bahçeli: Türkler ile Kürtlerin birbirini sevmesi farzdır
26 Ekim 2024 Cumartesi - 11:03

Vali Elban’dan ‘Türk Bayrağı’ çağrısı

İzmir Valisi Süleyman Elban, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla kamu kurum ve kuruluşlarına Türk bayrağı ve Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün posterlerinin asılacağını belirterek, İzmirlilerden de ev ve iş yerlerini Türk bayraklarıyla donatmalarını istedi.

Vali Elban’dan ‘Türk Bayrağı’ çağrısı

İzmirliler, 29 Ekim'de Cumhuriyet'in yeni yüzyılını karşılamaya hazırlanıyor. Valilik, halkın geniş katılımıyla gerçekleşecek tören ve etkinliklerle dolu bir program hazırladı. 17 Ekim'de başlatılan ve vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği kutlama etkinlikleri; 28 Ekim Pazartesi günü Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunumuyla devam edecek. Hükümet Konağı önünde, hafta boyunca Konak Atatürk Meydanı'nda elle dokunan Türk Bayrağı'nın Vali Dr. Süleyman Elban'a teslim edilmesiyle sürecek programın devamında ise halk oyunları gösterisi ve öğrencilerin 'Cumhuriyet 101 Yaşında' yazı koreografisi sunulacak. 29 Ekim sabahı Valilik makamında Vali Elban'ın ev sahipliğinde gerçekleştirilecek tebrikat töreninin ardından, kutlamalar Cumhuriyet Meydanı'nda devam edecek. 10.30'da başlatılacak program kapsamında; Vali Elban, Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Orgeneral İrfan Özsert ile İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, halkın ve törene katılanların bayramını kutlayacak.İzmir Valisi Süleyman Elban, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla kamu kurum ve kuruluşlarına Türk bayrağı ve Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün posterlerinin asılacağını belirterek, İzmirlilerden de ev ve iş yerlerini Türk bayraklarıyla donatmalarını istedi.

Cumhuriyetin 101. yılını, Cumhuriyet'e sevdalı İzmirlilerin yoğun katılımıyla kutlayacaklarına inandığını belirten Vali Elban, "İzmir'in milli bayramlarımızdaki büyük heyecanı, sevinci ve coşkulu katılımı herkesin malumudur. Cumhuriyet'in kurulmasında büyük emekleri ve katkısı olan kentimize, İzmirlilere çok yakışan bir Cumhuriyet Bayramı geçireceğiz" dedi. Vali Elban, açıklamasında ayrıca, şu ifadelere yer verdi: "İlimizdeki kamu kurum ve kuruluşlarımız, üniversitelerimiz, kuvvet komutanlıklarımız, sivil toplum kuruluşlarımız, yaşlılarımız, gençlerimiz, çocuklarımız, öğrencilerimiz, sporcularımız, 7'den 70'e tüm halkımızla omuz omuza vererek 29 Ekim'i coşkuyla ve hep birlikte doya doya yaşayacağız. Hava Kuvvetlerimizin gözbebeği, dünyanın gıptayla izlediği Türk Yıldızları da 17.30'dan itibaren İzmir semalarından bizleri selamlayacak. 19.45'te Valiliğimiz önünde buluştuğumuz hemşehrilerimizle birlikte Cumhuriyet Meydanı'na doğru fener alayı gerçekleştireceğiz. Tüm bu coşkunun zirvesinde, halkımızın büyük ilgi gösterdiği havai fişek gösterisi de yerini alacak. Valiliğimiz, Cumhuriyet Meydanı'nda 20.30'da görkemli bir havai fişek gösterisini hemşehrilerimizin beğenisine sunacak. Gündoğdu Meydanı'nda ise 21.00'den itibaren, gençlerimizin severek takip ettiği Murat Boz konser verecek" diye konuştu.

İzmir'deki 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına ilişkin detayların, İzmir Valiliği internet sitesi duyurular bölümünden ve valiliğin sosyal medya hesaplarından takip edilebileceği bildirildi.(DHA)

 
Çiğli’de ücretsiz hobi ve meslek kursları
 
Birgi’ye asırlık koruma kalkanı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir’de haftalık denetim raporu: 735 işlem, 101 yakalama!
İzmir'de geçen hafta yapılan denetimlerde, çeşitli suçlardan aranan 101 şüpheli yakalandı.
Geleceğin yazarları İzmir'den yetişecek
İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü, öğrencilerin ifade ve dil becerilerinin ...
Karısıyla tartıştı iş yerini ateşe verdi
Malatya'da sanayide oto tamirci dükkanı bulunan Özgür Ö., eşiyle tartıştı. ...
 
Meslektaşlarının bebeğine bile acımamışlar!
Aralarında doktor ve 112 Acil Çağrı Merkezi çalışanlarının olduğu bebekleri ...
Lastik botla umuda yolculuk yarım kaldı!
İzmir'in Dikili ilçesi açıklarında 22 düzensiz göçmen yakalandı.
İnciraltı'nda yeni gelişme: Bilirkişi heyetinden inceleme
İnciraltı bölgesinde Tarım ve Orman Bakanlığı’nın 2023 yılında verdiği ...
 
MSB acı haberi duyurdu: 1 asker şehit oldu
Milli Savunma Bakanlığı, Irak'ın kuzeyindeki Pençe-Kaplan Operasyonu bölgesinde ...
Sözleşmeli öğretmenlik mülakat sonuçları açıklandı
Sözleşmeli öğretmenlik mülakat sonuçları açıklandı. Adaylar sonuçlara ...
Limandaki rüşvet baskınında yeni gelişme!
İzmir Aliağa Limanı'nda, aralarında liman memurlarının da bulunduğu şüphelilere ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir İl Başkanı’nın zor sınavları!
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri