POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
MHP’den ’Aile Kurumu Çalıştay’ı: LGBT önerisi!
MHP’den ’Aile Kurumu Çalıştay’ı: LGBT önerisi!
CHP'nin kedisi Şero hayata veda etti
CHP'nin kedisi Şero hayata veda etti
Hizbullah doğruladı: Hasan Nasrallah öldürüldü!
Hizbullah doğruladı: Hasan Nasrallah öldürüldü!
'Namaz' anketinde dikkat çeken sonuçlar!
'Namaz' anketinde dikkat çeken sonuçlar!
1 Eylül 2022 Perşembe - 12:14

Vali Köşger'den okul yenileme raporu!

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle boşaltılan 122 okuldan 17'sinin yeniden yapıldığını, 47'sinde yapım çalışmalarının sürdüğünü, diğerlerinde de proje ve ruhsat aşamasında olduklarını bildirdi.

Vali Köşger den okul yenileme raporu!

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle boşaltılan 122 okuldan 17'sinin yeniden yapıldığını, 47'sinde yapım çalışmalarının sürdüğünü, diğerlerinde de proje ve ruhsat aşamasında olduklarını bildirdi.

Köşger, İl Milli Eğitim Müdürü Murat Mücahit Yentür ve Buca Kaymakamı Mahmut Nedim Tunçer ile depreme dayanıksız olduğu için yıktırılarak yeniden yapılan Buca İsmet Yorgancılar Ortaokulunda incelemelerde bulundu.

Çocuklarla basketbol oynayarak sohbet eden Köşger, gazetecilere İzmir'de 30 Ekim 2020'de yıkıma neden olan deprem sonrası boşaltılan eğitim kurumlarının son durumuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Depreme dayanıksız okulların yeniden yapımına 30 Ekim 2020 depreminden önce başladıklarını, bu depremle birlikte çalışmaların hız kazandığını vurgulayan Köşger, hasar gören 283 okulun yeniden yapımı veya güçlendirilmesinin gündeme alındığını ifade etti.

Vali Köşger, şu bilgileri verdi:

"Yıkımına karar verilen 122 okul var. 17 tanesini şu an itibarıyla yapmış bulunmaktayız. 47 okulun ise yapımı devam ediyor. Diğer 48 okulla ilgili de 20'sinin belediyeler nezdinde yapı ruhsatlandırma süreci devam ediyor. Onları da en seri şekilde gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Ayrıca 41 yeni okul daha bu yıl hizmete hazırlandı.

Güçlendirme kapsamında ise 3 okulumuzun işlemi tamamlandı. 13 okulumuzun işlemleri devam ediyor. Okullarımıza onarım anlamında da 160 milyon lira gibi çok ciddi bir ödenek ayrıldı bu yıl. 283 okulumuzun büyük ve küçük boyutlu onarımları gerçekleştirildi bu ödenekle. Devletimiz eğitim öğretim konusunda hiçbir imkanını esirgemiyor, bu konuda İzmir'e de pozitif ayrımcılık yapılıyor."

Okullarda 3 bin hizmetli görevlendirildi
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in de İzmir'deki çalışmaları yakından takip ettiğini, kente bu anlamda pozitif ayrımcılık uygulanacağını söylediğini bildiren Köşger, kentteki okulların eğitim öncesi faaliyetlerini gerçekleştirebilmeleri için yaklaşık 50 milyon liralık ödenek gönderildiğini, yaklaşık 3 bin hizmetlinin de okullarda görevlendirildiğini anlattı.

İzmir'de yaklaşık 750 bin civarında öğrenci bulunduğunu, bu rakamın birçok ülkenin nüfusundan fazla olduğunu vurgulayan Köşger, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bütün okullarımızın ihtiyaçları giderilmiş durumda. Tabi 122 okulun yıkılıp yeniden yapılması ve güçlendirmeyle ilgili süreçler, zaman alan işler. Buradan şunu rahatlıkla söyleyebiliriz, öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz, Milli Eğitim Bakanlığımız, devletimiz, hükümetimiz eğitim öğretim yılına her türlü imkanları seferber ederek hazır vaziyette. İnşallah hayırlı uğurlu bir eğitim, öğretim dönemi olmasını temenni ediyoruz." (AA)

 
Çeşme'de tenis turnuvası heyecanı
 
2 bakan sel felaketinin yaşandığı Pakistan'a gidiyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
51 bıçak darbeli dehşette kritik gelişme!
Konak ilçesinde dini nikahla birlikte yaşadığı Havva Çevirgen'i (20) rehin ...
Genç kadın başı taşla ezilerek öldürüldü!
Adana'nın Yüreğir ilçesinde 33 yaşında bir kadın evinin bahçesinde ölü ...
Katliam gibi kaza: 8 ölü, 9 ağır yaralı!
Sivas - Malatya karayolunda meydana gelen kazada minibüs ile yük kamyonu ...
 
İzmir'de dehşet: Tartıştığı sevgilisini bıçaklayarak öldürdü!
Bergama ilçesinde, H.Ç (25), sevgilisi olduğu öne sürülen İbrahim Çokgezer'i ...
İzmir sularında 115 hayat kurtaran operasyon
İzmir'in Seferihisar ve Karaburun ilçeleri açıklarında Yunanistan unsurlarınca ...
Kaza kırıma uğrayan helikopter kaldırıldı
Çiğli ilçesinde, havalandıktan bir süre sonra arızalanıp, acil inişe geçerken ...
 
'Ege'de huzursuzluk çıkaranlar sadece maşa'
Ege ve Doğu Akdeniz'de görev uçuşu yapan Türk jetlerine, Yunanistan'a ...
İzmir'de halatlar çözüldü, av zamanı!
İzmir'de yeni av sezonu için halat çözen balıkçılar denize açıldı. Yedek ...
İzmir trafiğine bisiklet yarışı ayarı: O bulvar ve caddeler trafiğe kapanacak!
4 Eylül Pazar günü düzenlenecek olan Granfondo yol bisiklet yarışı nedeniyle ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Başkanların 150 günü
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri