POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Bakan Tunç: İyi hal indirimi tartışılmalı!
Bakan Tunç: İyi hal indirimi tartışılmalı!
2024 Nobel Tıp Ödülü'nün sahibi belli oldu
2024 Nobel Tıp Ödülü'nün sahibi belli oldu
Meydan yakınında el bombası bulundu
Meydan yakınında el bombası bulundu
Elektrik ve doğalgaza üç ay zam yapılmayacak
Elektrik ve doğalgaza üç ay zam yapılmayacak
7 Ekim 2024 Pazartesi - 17:50

Varank topu belediyeye attı: Büyükşehir temizleyecek!

İzmir Körfezi’nde yaşanan balık ölümleri ve kötü kokuya çözüm için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı bünyesinde kurulan Bilim Kurulu hazırlanan eylem planını kamuoyuna açıkladı. Toplantıya başkanlık eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Varank gazetecilerin sorularını yanıtladı. Varank açıklamasında sorumluluğun Büyükşehir’de olduğunu belirterek, “Belediye bu kirliliği temizleyecek bizim koordinemizde burada görev her zaman yereldedir” dedi.

Varank topu belediyeye attı: Büyükşehir temizleyecek!

Efe Can TAN/GERÇEKİZMİR - İzmir’de Ağustos ayı içinde Bayraklı ilçesinde görülen ve kentin diğer bölgelerine de sıçrayan balık ölümleri ve kötü koku sorunu yaşanmaya devam ediyor.

Ortaya çıkan çevre felaketinin ardından Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un talimatıyla oluşturulan Bilim Kurulu, İzmir Körfezi'ndeki toplu balık ölümleri ve kirlilikle mücadele için İzmir Körfezi Acil ve Kısa Vadeli Eylem Planı’nı hazırlayarak 15 maddelik listeyi kamuoyu ile paylaştı.

Bilim Kurulu toplantısı ve basın açıklamasının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Fatma Varank çarpıcı açıklamalarda bulundu.

VARANK’TAN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

Varank eylem planı ile ilgili basın mensuplarının sorularını yanıtlarken, “Acil eylem planı bugünden itibaren yürürlüğe koyuldu zaten. Orada görev tanımları, kimlerin hangi görevleri yapacağı belli oldu. İçeride uzun bir zaman bunları tartıştık, görüştük. Bu tip durumlarla birlikte hocalarımızla sorumlu olan kuruluşları belirledik. Ve eylemlerimizi hayata geçirmiş olduk. Burada süreleri de net bir şekilde göreceksiniz. Hangi zaman diliminde kim hangi eylemi yapacak? Bu acil eylemlerin içeriğine de bakarsanız asıl bizim hedefimiz ilk etapta karasal deşarjı engellemek bir şekilde atığı engellersek denizin daha fazla kirlenmesine, körfezin daha fazla kirlenmesinin önüne geçmek istiyoruz. Zaten ilk eylem maddesi de öyle başlıyor. Bununla ilgili bir büyükşehir belediyemizle birlikte çalışmalarımızı zaten başladık sahada” diye konuştu.

“BELEDİYE BU KİRLİLİĞİ TEMİZLEYECEK!”

"Bakanlık ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay arasında fikir birliğine varıldı mı?" sorusunu yanıtlayan Varank, “Şimdi bakın burada sorumlu olan kuruluşlar dediğim gibi belli. Yani körfezin temizliğinde sorumlu olan kuruluş belediye. Bunu geçmişte de yapılan çalışmaları var zaten. Limanın açılmasıyla, derinleştirilmesiyle ilgili Ulaştırma Bakanlığı’na da zamanında verilmiş bir görev var. Onlar kısmen bu görevi yerine getirmişler. Ve şu anda gemilerin geçişi için yeterli derinlik açılmış. Ama bunun arttırılmasıyla ilgili Ulaştırma Bakanlığı da üstüne düşeni yapacak. Zaten bugünkü eylem planlarında onlar da görülüyor. Yani belediye bu kirliliği temizleyecek bizim koordinemizde arkadaşlar ama burada görev her zaman yereldedir. Yani tüm havzaların ya da denizlerin, kıyıların, körfezin temizliği nasıl 81 bir ilimizde yerel yönetim tarafından yapılıyor ve bakanlık olarak biz de elimizden gelen desteği veriyorsak bugün de aynı şekilde süreci işleteceğiz” açıklamasını yaptı. 

 
Elektrik ve doğalgaza üç ay zam yapılmayacak
 
Meydan yakınında el bombası bulundu
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Hakan Senoyar 7 Ekim 2024 Pazartesi 20:09

Topu nasılda belediyeye atıveriyorlar,Cevre,sehircilik ve iklimlendirme bakanligi basra korfezinimi temizleyecek.Nasil bir anlayıs bu.Mesele beld yada bakanlik yapmadi degil.bu memleketin tasi topragi,dogasi herkesi ilgilendirir.Ne buyuk yanlış

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Elektrik ve doğalgaza üç ay zam yapılmayacak
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, "Elektrik ve doğalgaza ...
İşte İzmir Körfezi’ni kurtaracak 15 maddelik acil eylem planı!
İzmir Körfezi’nde yaşanan balık ölümleri ve kötü kokuya çözüm için Çevre, ...
Bataklığa saplanan çocuklar için insan zinciri
Bursa'nın İnegöl ilçesinde suyu çekilen gölette oynayan üç çocuk bataklığa ...
 
15 yaşındaki kız tartıştığı annesini bıçakladı
Muğla Menteşe'de 15 yaşındaki kız, tartıştığı annesini bıçakla yaraladı. ...
Katledilen İkbal'in babasının ifadesi ortaya çıktı
İstanbul Fatih'te, 19 yaşındaki Semih Çelik tarafından öldürülen aynı ...
DHKP-C’li firari İzmir'de yakalandı
İzmir'in Dikili ilçesinde, jandarmanın uygulama noktasından kaçarken yakalanan ...
 
Mahkemeden karar: Engin Palat’a hapis cezası
Komşularını darbetmekle suçlanan Dilan ve Engin Polat çiftinin yargılandığı ...
Körfezdeki ölümlerinin nedenleri açıklandı
İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Deniz Bilimleri ve Teknoloji Enstitüsü'nden ...
İzmir Körfezi zirvesi: Bakanlık’tan Büyükşehir’e İller Bankası desteği sözü!
İzmir Körfezi’nde yaşanan balık ölümleri ve kötü kokuya çözüm için Çevre, ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Ne kongreymiş ama!
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri