POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Cumhurbaşkanlığı açıklaması: Aday ben değilim!
Cumhurbaşkanlığı açıklaması: Aday ben değilim!
İstanbul'un göbeğinde taciz dehşeti: Tutuklandılar!
İstanbul'un göbeğinde taciz dehşeti: Tutuklandılar!
Doktor ve savcı konuştu: Mezardan neden 'poşet' çıktı?
Doktor ve savcı konuştu: Mezardan neden 'poşet' çıktı?
2 kadını öldürdü, birinin kafasını kesip aşağı attı!
2 kadını öldürdü, birinin kafasını kesip aşağı attı!
17 Ekim 2018 Çarşamba - 12:07

Ve Durak İzmir'i yönetmeye 'resmen' talip: Türkiye'nin birinci kenti yapacağım!

Karşıyaka Belediye Eski Başkanı Cevat Durak, il binasında dosyasını teslim ederek Büyükşehir Belediye Başkan aday adaylığını resmileştirdi. Durak, “Yola çıkarken yapmış olduğum çalışmalara baktım partililik özelliklerime baktım bu yükün altından kalkabilir miyim diye düşündüğümde bu görevi yapabileceğime inandım. İddialıyım, İzmir’i Türkiye’nin birinci kenti yapmak istiyorum" dedi.

Ve Durak İzmir i yönetmeye  resmen  talip: Türkiye nin birinci kenti yapacağım!

Gizem TABAN / GERÇEKİZMİR - Cumhuriyet Halk Partisi'nde (CHP) bir yandan yerel seçim hazırlıkları devam ederken bir yandan da büyük bir aday adaylığı hareketliliği yaşanıyor. 

Genel Merkez tarafından açıklanan takvime göre son başvuru tarihi olarak belirlenen 19 Ekim öncesi gözler 'partinin kalesi' olarak nitelendirilen İzmir'de... 

Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun rekor kırarak oturduğu koltuğa yeniden talip olmayacağını açıklamasının ardından CHP'nin 'İzmir adayı'nın kim olacağı merak konusu... 

CHP kulislerinde bu sorunun cevabına yönelik büyük bir trafik yaşanırken, İzmir'de aday adaylığını ilk resmileştiren isim Karşıyaka Eski Belediye Başkanı Cevat Durak oldu. 

Süreçte İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı aday adayı olacağını açıklayan Durak bugün il başkanlığına gidip dosyasını teslim ederek kararını resmileştirdi. Dosyasını teslim etmeye eşi Birsen Durak ile gelen Durak’a partililerden yoğun destek geldi.

Dosyasını İl Başkanı Deniz Yücel’e teslim ettikten sonra il binasında aday adaylığı hakkında basın açıklaması yapan Durak şunları söyledi:

BU YÜKÜN ALTINDAN KALKABİLİRİM !
CHP ailesine yakışır davranacağım hakkında il başkanımıza söz veriyorum. Yola çıkarken yapmış olduğum çalışmalara baktım. Partililik özelliklerime baktım ve bu yükün altından kalkabilir miyim diye düşündüğümden bu görevi yapabileceğime inandım. 30 ilçede iktidarın oyununu bozarak CHP’nin bayrağını daha yukarıya taşıyabilir miyiz, mevcut belediye başkanımızın bıraktığı yerden görevi devralarak üstüne daha fazla koyabilir miyiz diye baktım. Evet yapabilirim!

İZMİR’İ TÜRKİYE’NİN BİRİNCİ KENTİ YAPACAĞIZ
Aday adaylarımızın hepsi çok değerli… Bu parti içi bir yarış. O yüzden burayı miting alanına çevirmek istemedim. Hangi arkadaşımız aday olursa olsun onun için çalışacağız. Benim en büyük hedefim iş ve proje yapmaktır. Bunları yaparsanız başarılı olursunuz. Ben bunu yapmak istiyorum. O nedenle çok şey söylemeyeceğim. Zaman başarıyı yakalama zamanı… Zaman CHP’nin bayrağını daha yukarıya taşıma zamanı... Dilerim, CHP’nin yapması gereken sosyal belediyeciliği hep beraber yine zirvede yaparız. Dilerim zirvede bir oyla seçimi alırız. Bu konuda iddialıyım. İzmir’i Türkiye’nin birinci kenti yapmak istiyorum...

YÜCEL: İZMİR CHP’NİN KALESİ
Öte yandan İl Başkanı Deniz Yücel’de yerel seçimlere yönelik mesajlar verdi.

Yücel, il örgütü olarak adayların arkasında duracaklarına dair söz verdi. Durak’a başarılar dileyen Yücel, “İl örgütü olarak adayların arkasında duracağımıza söz veriyoruz. CHP, İzmir’de gerçekten Türkiye’ye bir güç veren, ışık tutan bir nokta… ‘İzmir CHP’nin kalesi mi?’ diye soruyorlar. Evet, İzmir CHP’nin kalesi ve biz bu kaleyi koruyacağız. 30 ilçe ve Büyükşehir’de altı oklu bayrağı dikeceğiz. Partimizin kent genelindeki iktidarına kuvvetli bir omuz vereceğiz. Sayın Cevat Durak’ın Karşıyaka’da yapmış olduğu hizmetleri, partimize yaptığı hizmetleri çok değerli buluyorum. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Aziz Kocaoğlu aday olmayacağını ifade etti. Bu bir bayrak yarışıdır.  CHP’nin başarılı, sosyal demokrat, halka dokunan belediyeciliğinin, kentin öz kaynaklarıyla kendi ekonomisini nasıl yaratacağına dair yatırımlarla kaldığı yerden devam edeceğine inanıyorum. Başarılar diliyorum. İzmir için konuşuyorum; görev verildiği takdirde en sade üyesinden en üst yöneticilerimize kadar adayımızın arkasında durup canla başla çalışacağına, tüm örgütün aktif çalışacağına söz veriyorum. Aynı şey ilçe belediyeler için de geçerli. Aday belirleme yöntemleri henüz belli değil. Yöntemler belli olduktan sonra adaylarımız belirlenecek ve partimizi 2019 da başarıya taşımak için tüm örgütümüzle birlikte gerekli çalışmaları yapacağız. Ben hayırlı olsun diyorum başarılar diliyorum" diye konuştu. 

 
Şengül'den '2019' mesajları: İzmirliler o mesafeyi kaldırdığı takdirde...
 
Çifte fuar: İki dev sektörün kalbi İzmir'de atıyor!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Şengül'den '2019' mesajları: İzmirliler o mesafeyi kaldırdığı takdirde...
AK Parti İl Başkanı, "CHP'ye oy verenler hayal kırıklığı içinde ve aldatıldıklarını ...
Kritik zirve: Erdoğan Pompeo ile görüştü
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Esenboğa Havalimanı'nda ABD Dışişleri Bakanı Pompeo'yu kabul etti.
Bakanı Soylu'dan 'Cemal Kaşıkçı' açıklaması
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, kayıp Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı olayı ...
 
Sertel Meclis'e taşıdı: Basmane Polis Merkezi önünde bayrak yok!
Basmane Polis Merkezi Amirliği’ndeki bayrak direği krizini Meclis’e taşıyan ...
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu o tarihte İzmir'e geliyor!
CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ...
İzmirli MYK Yardımcısı 'adaylık' için istifa etti, rotası o ilçe!
Geçtiğimiz Mart ayından bu yana CHP MYK Yardımcısı görevi yürüten Heval ...
 
Beştepe'de 40 dakikalık ittifak zirvesi
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile MHP lideri Bahçeli Beştepe'de görüşme gerçekleştirdi. ...
Kılıçdaroğlu: 'Nasıl ele geçiririz' hesabı yapıyorlar!
CHP lideri Kılıçdaroğlu, İş Bankası hisselerine ilişkin 'Bankayı nasıl ...
Erdoğan'dan 'af teklifi' mesajı: Talimat verdim!
Hakim ve Cumhuriyet Savcısı Kura Töreni'nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Ne kongreymiş ama!
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri