POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Narin cinayetinde adli tıp raporu tamamlandı
Narin cinayetinde adli tıp raporu tamamlandı
İsrail savaş uçakları Hizbullah hedeflerini vurdu
İsrail savaş uçakları Hizbullah hedeflerini vurdu
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
Kılıçdaroğlu Dervişoğlu'nu ziyaret etti
Kılıçdaroğlu Dervişoğlu'nu ziyaret etti
8 Kasım 2017 Çarşamba - 16:39

Ve Gazeteci Gökmen Ulu tahliye oldu: İşte ilk sözleri

Bugün ikinci celsesi yapılan, Sözcü Gazetesi davasının ilk duruşmasında ara kararını açıklayan İstanbul 37. Ağır Ceza Mahkemesi, cezaevinde tutuklu bulunan İzmir muhabiri Gökmen Ulu için tahliye kararı verdi. Gökmen Ulu, akşam saat 21:00'da cezaevinden tahliye oldu.

Ve Gazeteci Gökmen Ulu tahliye oldu: İşte ilk sözleri

İstanbul 37. Ağır Ceza Mahkemesi, bugün ikinci celsesi yapılan, Sözcü Gazetesi davasının ilk duruşmasında kararını verdi.

Mahkeme, cezaevinde bulunan İzmirli Gazeteci Gökmen Ulu için tahliye kararı verdi.

TAHLİYE SONRASI SEVİNÇ GÖZYAŞLARI
Tahliye kararı sonrası salonda büyük sevinç yaşanırken, cezaevinde 174 gündür tutuklu bulunan Ulu da gözyaşlarını tutamadı. 


"ŞEREFİMLE GİRDİM, ŞEREFİMLE ÇIKTIM"
Mahkeme tarafından verilen tahliye kararı sonrası Ulu, saat 21:00’da Silivri Cezaevi’nden tahliye oldu.

Eşi ve çocuğuna kavuşan Gökmen Ulu, tahliye olur olmaz, canlı yayında ilk duygularını Sözcü muhabiri Turgut Erat’la paylaştı.

İşte Gökmen Ulu’nun ilk sözleri:

"Güç, destek ve moral veren herkese sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.

Zindandan gönderdiği her mesajda belirttiğim gibi gazetecilerin gazetecilik faaliyeti nedeniyle tutuklanması o ülkede adalet ve demokrasinin can çekiştiğinin göstergesidir. Türkiye yara almıştır, bu tahliye umut damgasıdır. Sözcü davası Türkiye’nin vicdanını yaralanmıştır. Bu tahliyeden sonra şimdi sıra bu yaranın kapanmasında…

Umutluyum. her zaman umutluyum. İyimser insanım.

İstiyorum ki Ege, Efe, Özgür, Tual ve bütün çocukların mutlu bir geleceği olsun. Türkiye’nin bütün renkleri el ele tutuşsun. Çıkacağız bu karanlıktan aydınlığa… Halkımız adalet, cumhuriyet eksenin onurlarını birleştirdi. Biz halkız.

Bu 174 günü basın ve hürriyet mücadelemizin bir bedeli olarak niteliyorum. Mahpus yata yata bitti başın öne eğilmedi. Şerefimle girdim şerefimle çıkıyorum.

Bir gazeteci olarak doğruları dosdoğru söylemeye devam edeceğim… Bir yurttaş Atatürk’ün açtığı yolda yürümeye devam edeceğiz" (Sözcü)

DURUŞMADA NELER YAŞANDI? 
İstanbul 37. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Sözcü davasının ikinci duruşmasına tutuklu sanık Bekir Gökmen Ulu ile tutuksuz sanıklar Mediha Olgun ve Yonca Yücekaleli ile avukatlar katıldı. Firari sanık Burak Akbay'ın gelmediği duruşmayı, gazeteciler Yılmaz Özdil ve Uğur Dündar da takip etti.

Tanık Anıl Eren Yıldız, Ankara'dan SEGBİS sistemiyle katıldığı duruşmada ifade verdi. 

UĞUR: İDDİANAME ZAYIF, BU DAVA BİTMELİ
Duruşmada tanık olarak beyanda bulunan gazeteci Fuat Uğur kendisiyle Sözcü gazetesi arasında zaman zaman polemiklerin yaşandığını ama "Sözcü gazetesini Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) çıkarıyor" diye bir kanaatinin olmadığını belirtti.

Bekir Gökmen Ulu'nun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın nerede tatil yaptığına ilişkin haberinden dolayı tutuklu kalmasına karşı olduğunu beyan eden Uğur, "İddianamede bir delil göremedim açıkçası. İddianamenin zayıf olduğunu düşünüyorum, bu davanın bitmesi gerektiğini düşünüyorum. Ben Sözcü gazetesinin FETÖ ile iltisaklı olduğu konusunda hiçbir şey bilmiyorum. Bu dava daha fazla hukuk devleti kavramına zarar vermemesi için bitmeli" şeklinde beyanda bulundu.

DEDE: UTANÇ VERİCİ DURUM
Gazeteci Ersoy Dede de Sözcü gazetesinin FETÖ'cü olabileceği, onlardan para alacağı iddialarının "deli saçması" olduğunu kaydetti.

Tanık Dede 15 Temmuz'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yerinin haberleştirilmesinin suç olmasının yersiz olduğu düşüncesinde olduğunu ifade ederek, "Gökmen'in gazetecilik faaliyeti olan haberine karşılık benim tanık olarak kürsünün öbür tarafında olmam benim açımdan utanç verici bir durumdur" dedi.

KÜÇÜK: SON DERECE KOMİK 
Gazeteci Cem Küçük ise gazeteci olarak bütün medya kuruluşlarını didik didik taradığını söyledi.

İddianamede sanıkların FETÖ yardım etmesine ilişkin iddiaların yer aldığına değinen Küçük, "İddianamede adı geçen sanıkların FETÖ'ye yardım yataklık yapacak olması son derece komik. İddianameye bakarak söylüyorum, namusumla şerefimle söylüyorum, bu iddianameye bakarak 'Sözcü gazetesi FETÖ ile işbirliği yaptı' denemez" dedi.

GÜLERCE’NİN SÖZLERİNE TEPKİ
Yalova'dan SEGBİS sistemiyle katıldığı duruşmada beyanda bulunan tanık Hüseyin Gülerce de firari sanık Burak Akbay'ın FETÖ evlerinde kalıp kalmadığına ilişkin bir bilgisinin olmadığını, bu konuda sadece Fehmi Koru'nun yazısını okuduğunu söyledi.

Sözcü gazetesinin manşetlerinden bahseden Gülerce, Mahkeme Başkanı Erdoğan Şimşek tarafından iddianameye ilişkin tanıklık yapması konusunda uyarıldı.

Tutuklu sanık Bekir Gökmen Ulu da Gülerce'nin tanık beyanlarının ardından söz alarak, "Bu şahıs FETÖ'nün önde giden isimlerden biri olduğu için beyanını kabul etmiyorum" diye konuştu.

SAVCI "TUTUKLULUK" İSTEDİ
Duruşmada, tanıkların dinlenilmesinin ardından, cumhuriyet savcısının görüşü soruldu. Savcı, tutuklu sanık Bekir Gökmen Ulu'nun bu halinin devamına karar verilmesini talep etti.

KARAR AÇIKLANDI 
Mahkeme Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunan Bekir Gökmen Ulu’ya yurt dışına çıkış yasağı koyarak tahliyesine karar verdi. Mahkeme ara kararında Sözcü Gazetesi sahibi Burak Akbay hakkındaki tutuklamaya yönelik yakalama kararının devamına da karar verdi.

Ulu’nun akşam saatlerinde Silivri Cezaevi’nden tahliye edilmesi bekleniyor.

Sözcü Gazetesi internet sitesinin sorumlu müdürü Mediha Olgun hakkındaki adli kontrol kararının kaldırılmasına hükmetti. (Haber servisi, Sözcü, Odatv, AA)

 
İzmir'de sahte içki operasyonu
 
ABD Büyükelçiliği'nden vize açıklaması
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de sahte içki operasyonu
İzmir'in Kemalpaşa ilçesinde, jandarmanın düzenlediği operasyonda durdurulan ...
İzmir'de DEAŞ'a ağır darbe!
Terör örgütü DEAŞ'la bağlantılı olduğu değerlendirilen 3 yabancı şüpheliden ...
Efemçukuru davasında ikinci rapora itiraza ret!
İzmir’e su sağlayan barajların havzasındaki Efemçukuru altın madenine ...
 
Acılı baba: Başkan Alperenler ölmesin!
Alperen'in babası Serkan Sakin, "Allah kimsenin başına böyle bir olay ...
DEAŞ operasyonlarında 5 tutuklama
İki ayrı operasyonda gözaltına alınan 15 şüpheliden 5'i tutuklandı, diğerleri ...
'İzmir'in K-9'u zehir tacirlerinin foyasını ortaya çıkardı
İzmir’de uyuşturucu ticareti yapanlara yönelik etkin mücadele sürdüren ...
 
Kripto FETÖ'cülerin 'ankesör ağı' çözüldü: Şifre halı saha maçı!
İzmir'de, FETÖ'nün TSK'daki kripto yapılanmasına yönelik operasyonda gözaltına ...
Hayvansever çifte edilen o sözlere para cezası
Bornova ilçesinde, evlerinde iki kedi ile iki köpek besleyen çifte, apartman ...
Boya fabrikasında facia: 5 işçi öldü
Bursa'nın Gürsu ilçesindeki iplik-boya fabrikasında buhar kazanı patladı. ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Başkanların 150 günü
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri