POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Beştepe'de Erdoğan-Bahçeli görüşmesi
Beştepe'de Erdoğan-Bahçeli görüşmesi
Saadet Partisi’nin olağanüstü kongresi ertelendi
Saadet Partisi’nin olağanüstü kongresi ertelendi
Tur senaryoları ve muhtemel rakipler!
Tur senaryoları ve muhtemel rakipler!
Özel'den 'asgari ücret' çıkışı: Sokaklarda olacağız
Özel'den 'asgari ücret' çıkışı: Sokaklarda olacağız
1 Aralık 2023 Cuma - 13:18

Ve Gökçe İzmir adaylığı için istifa etti... İlk açıklama: Hedeflerini anlattı!

İBB Genel Sekreteri Buğra Gökce yerel seçimlerde aday olmak isteyen kamu görevlileri için son istifa gününde görevinden ayrıldı. Gökce'nin CHP’den İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olmak için başvuruda bulunacak. Öte yandan istifasının ardından bir açıklama yayınlayan Gökce, 'Elbet bir gün buluşacağız' şarkısına atıfta bulunarak hedeflerini de anlattı.

Ve Gökçe İzmir adaylığı için istifa etti... İlk açıklama: Hedeflerini anlattı!

GERÇEKİZMİR - Türkiye siyaseti yüzünü yerel seçimlere çevirirken, 31 Mart 2024'te kurulacak sandık öncesi kamu görevlilerinin istifa süreci bugün sona eriyor. Kamuda görev yapan isimlerin bugün saat 17.00’ye kadar görevlerinden istifa etmesi gerekiyor.

Son istifa gününde İstanbul'da İzmir cephesini yakından ilgilendiren bir gelişme yaşandı. İstanbul’un yaşadığı kentsel problemler hakkında hazırladığı raporlarla dikkat çeken İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökce, bugün istifasını sunarak görevinden ayrıldı.

2017-2022 yılları arasında İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterliği görevinde bulunan ve 1 Haziran 2022’den bu yana İBB’de Genel Sekreter Yardımcılığı görevini yürüten Gökce'nin CHP’den İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olmak için başvuruda bulunacağı öğrenildi. 

Gökce’nin hafta başında İzmir’e giderek CHP İl Başkanlığı’na adaylık dosyasını sunması bekleniyor.

'ELBET BİR GÜN BULUŞACAĞIZ' GÖNDERMESİ, 'YÜRÜYELİM ARKADAŞLAR' MESAJI! 
Öte yandan Gökce istifasının ardından detaylı bir açıklama yayınladı. Açıklamasında, "İzmir’den İstanbul’a giderken kulaklarımda Zeki Müren’in benzersiz sesiyle söylediği bir şarkının iki cümlesi vardı: Elbet bir gün buluşacağız. Bu böyle yarım kalmayacak..." ifadelerine yer veren Gökce ayrıca, "Kaybedecek tek bir saniyemizin olmadığını bilerek, İzmirlilerin yüzü gülsün, İzmir daha güzel olsun diye durmadan, dinlenmeden çalışan dinamik bir İzmir Büyükşehir Belediyesi için, Yol arkadaşlarım, dostlarım, sevgili İzmirlilerle birlikte yeni bir yola çıkıyoruz. Güneş ufuktan şimdi doğar, yürüyelim arkadaşlar!" dedi. 

İŞTE O AÇIKLAMA: 
Dünyanın en köklü siyasi partilerinden biri olan Cumhuriyet Halk Partisi bir çift mavi gözün sonsuzluğunda yol almaktır. 

81 il 922 ilçede bu yolun her sokağı bir “baba evine” çıkar. Bu evin kapısını açan, ocağını tüttüren, ışığını bir gün olsun kapatmayan Cumhuriyet Halk Partisi’nin her üyesine cumhuriyetin yetiştirdiği bir yurttaş olarak minnet borçluyum. 

Cumhuriyetin ikinci yüzyılında CHP’nin ilk Genel Başkanı olan Sn. Özgür Özel liderliğinde 'yüzyılın değişimi' ve 'iktidar' hedefine katkı sunmak, bu büyük yolculuğun bir neferi olmak için görevimden istifa ediyorum.

Cumhuriyetin mirası Çankaya ve ailemin evi, kalbimin mücevheri İzmir’den sonra iki kıtanın birleştiği benzersiz İstanbul’da, 16 milyon insanımıza 16 ay hizmet etme fırsatı veren Büyükşehir Belediye Başkanımız Sn. Ekrem İmamoğlu’na,

İstanbul’a ilk geldiğim günden bugüne kadar benzerine az rastlanan bir çalışkanlık, fedakârlık, heyecan ve enerjiyle her şey güzel olsun diye gecesini gündüzüne katan tüm çalışma arkadaşlarıma,

Bu süreçte bizlere yorumlarıyla, önerileriyle her zaman güç veren İstanbullulara ve sizlere kalpten teşekkür ederim.

Şimdi zaman yeni bir yolculuğa başlama zamanı!

İzmir’den İstanbul’a giderken kulaklarımda Zeki Müren’in benzersiz sesiyle söylediği bir şarkının iki cümlesi vardı: Elbet bir gün buluşacağız. Bu böyle yarım kalmayacak...

30 yıllık bürokrasi, yerel yönetimler ve halkımıza hizmet yolculuğuma bir istifa dilekçesi ile son verirken, yeni bir yolculuğa da ilk adımlarımı atıyorum.

- Tarihi neredeyse medeniyet tarihi ile başlayan; işgali ile Kurtuluş Savaşı’nı başlatan, kurtuluşuyla Kurtuluş Savaşı’nı bitiren güzel İzmir’imizin, tarihi, kültürel, ekolojik varlıklarını koruyarak Cumhuriyetin ikinci yüzyılında hak ettiği konuma erişmesini sağlamak,

- 30 yıla yaklaşan yerel yönetim tecrübemle katılımcılık, şeffaflık, sosyal adalet ilkeleri çerçevesinde 21'inci yüzyılın bizlere sunduğu fırsatları kullanarak, İzmir’imizin Akdeniz-Ege bölgesinin merkez üssü, Türkiye'nin parlayan yıldızı haline gelmesi için çalışmak,

- Bilhassa kimsesizlerin kimsesi, tüm dezavantajlı grupların yanındaki şefkat eli olan sosyal belediyecilik anlayışını kökleştirmek,

- Kaybedecek tek bir saniyemizin olmadığını bilerek, İzmirlilerin yüzü gülsün, İzmir daha güzel olsun diye durmadan, dinlenmeden çalışan dinamik bir İzmir Büyükşehir Belediyesi için,

Yol arkadaşlarım, dostlarım, sevgili İzmirlilerle birlikte yeni bir yola çıkıyoruz.

Güneş ufuktan şimdi doğar,
Yürüyelim arkadaşlar!

BUĞRA GÖKCE KİMDİR? 
1974 Ankara doğumlu Türk akademisyen, şehir plancısı...

Gazi Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü'nden 1995 yılında mezun olmuş, 2000'de aynı üniversitede yüksek lisansını, 2007 yılında Japonya Hükümeti'nin verdiği burs ile Japonya'nın kentlerinde planlama ve kentsel ulaşım yatırımları konusunda lisansüstü eğitim almıştır. 2008 yılında da ODTÜ Şehir Planlama Anabilim Dalı'nda doktorasını tamamlamıştır.

2002'den itibaren TMMOB Şehir Plancıları Odası'nın çeşitli kademelerinde yöneticilik görevlerinde bulunmuş, 2006-2007 yıllarında ise Şehir Plancıları Odası'nın Genel Başkanlığını yürütmüştür.

2005-2014 yıllarında ODTÜ ve Gazi Üniversitelerinde yarı zamanlı öğretim görevliliği yapmıştır. 2008'de İzmir 2 Numaralı Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Bölge Kurulu Üyeliğine tayin olmuştur. 2009-2010 yıllarında İzmir 2 Numaralı Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Bölge Kurulu başkanlığını üstlenmiştir.

1996'da Ankara Büyükşehir Belediyesi imar dairesinde kamu görevine başlamış, 2009 yerel seçimleri sonrası Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden Çankaya Belediyesi'ne geçişi onaylanmadığından memuriyetten istifa edip Çankaya Belediyesi'nde görev yapmaya başlamıştır. 2010-14 yıllarında Çankaya Belediyesi yatırımlardan sorumlu başkan yardımcılığı görevini yürütmüştür.

2014 yerel seçimleri sonrası İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde fen işleri daire başkanı olarak göreve başlamış Ekim 2014'te ise genel sekreter yardımcılığı görevine atanmıştır. Eylül 2016'da İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterliğine vekaleten, Mart 2017'de ise asaleten atanmıştır. Mayıs 2022'ye dek İzmir Büyükşehir Belediyesi genel sekreteri olarak görev yapmıştır. Haziran 2022 tarihi itibarıyla İstanbul Büyükşehir Belediyesi genel sekreter yardımcısıdır. Ayrıca Şubat 2023 tarihi itibarıyla İETT Genel Müdürlüğü görevini de üstlenmiştir. Temmuz 2023 itibarıyla İETT Genel Müdürlüğü'ne Buğra Gökçe yerine İrfan Demet atanmıştır.

 
Başkan Kılıç seçim kampanyasını başlattı!
 
Kaf-Kaf'tan Vali'ye stat desteği talebi
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Hakan 1 Aralık 2023 Cuma 20:08

Neyi anlamıyorsunuz, ilk kez şehir plancısı aday olacak inşallah, izmire İzmir li diyenler nekadar İzmir li acaba, Buğra bey 5 yıl görev yaptı, İzmiri bilir ve güzel işler yapar, aklınızı başınıza alın, donanımlı adamları destekleyin, İzmiri batırdılar görmüyormusunuz

Yorumu oyla      0      0  
Tunç soyer devam edecek 1 Aralık 2023 Cuma 19:59

Tunç soyer ne yanlış yapmiski istanbuldan nereli oldugu belli olmayan bugra gelecek 8 senede izmirde yaptiklarini bilenler bilir, bence bir daha gerek yok

Yorumu oyla      0      0  
İzmirli 1 Aralık 2023 Cuma 15:09

Devşirme Milletvekili aday listelerine sesinizi çıkarmazsanız bütün bunlara ses çıkaramazsınız. İzmir''i ve belediye yi tanıyan eğitimli biri niye olmasın

Yorumu oyla      0      0  
vatandaş 1 Aralık 2023 Cuma 15:05

İzmire İzmirli Başkan Olmalı...

Yorumu oyla      0      0  
İzmir 35 1 Aralık 2023 Cuma 14:54

İzmir''de İzmirli tecrübeli belediye başkanları yok mu? İzmir''de yıllarca emek vermiş CHP'' li partililer yok mu?bu görevi yapabilecek liyakatlı tecrübeli insanlar var Herkes aday olabilir ama İzmir''e ithal aday olmamalı umarım CHP genel merkezi İzmir''e en iyi adayı çıkarır. Değişimden maksat ve anladığım bu dur.

Yorumu oyla      0      0  
Erhan Aydın 1 Aralık 2023 Cuma 14:19

Çok sevindim, Hayırlı olsun Başkanım oylar senin için.

Yorumu oyla      0      0  
Kemal erdem 1 Aralık 2023 Cuma 13:24

İyide bu arkadaş ankara doğumlu İzmir e neden aday oluyor Ekrem başkan mı gönderiyor.?İzmirde adam kalmadı mı.?İl sınavını verecek Özgür Özel göreceğiz

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
TikTok Meclis'e geliyor: Temsilci dinlenecek!
TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı ve AK Parti Hatay Milletvekili ...
Başkan Oran barınak için belgelerle konuştu: Tüm başvurularımız reddedildi!
Başkan Oran, Ildırı’da Balıkçı Barınağı yapılması hususunda Tarım ve Orman ...
Çiğli eski meclis üyesi başkanlık için yola çıktı!
Çiğli eski meclis üyesi Güven Dursun 31 Mart’ta gerçekleştirecek yerel ...
 
Deneyimli bürokrat 'Selçuk için ben de varım' dedi!
İzmir Büyükşehir Belediyesi İlçe Hizmetleri Daire Başkanı Şerafettin Budak, ...
Özel-Meral Akşener görüşmesinin perde arkası!
Genel başkan Özgür Özel’in tabloyu şeffaf bir şekilde ortaya koyduğunu ...
İYİ Parti'de Özlale'den 'CHP ile iş birliği' yorumu: Adaylıktan çekilecek mi?
İYİ Parti yeni hafta başında CHP ile yerel seçimde iş birliğini tartışacak. ...
 
İmamoğlu'ndan 'Buğra Gökce' sorusuna yanıt
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Genel Sekreter Yardımcılığı ...
Aslanoğlu'ndan Ankara'da 'Özel' ziyaret
CHP İzmir İl Başkanı Aslanoğlu, Genel Başkan Özel'i ziyaret etti. Aslanoğlu’nun ...
Deneyimli siyasetçi görevlerinden istifa etti, Bayraklı için yola çıktı
Kerim Özer; İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde yürüttüğü İZULAŞ Yönetim Kurulu ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Cemil Tugay’la A’dan Z’ye siyaset… Çarpıcı mesajlar!
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri