Mehmet İŞLER / GERÇEKİZMİR - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 4 yatırımının açılışını yapmak için kente geldi. Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun ilk durağı Ödemiş oldu.
CHP Lideri, Ödemiş Katı Atık Entegre Tesisi için düzenlenen tören sonrasında Bornova'ya geçti. Kılıçdaroğlu, Aşık Veysel Rekreasyon Alanı'nda bulunan olimpik yüzme havuzunun açılışına katıldı.
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in ev sahipliğinde gerçekleşen programlarda Kılıçdaroğlu'nu İl Başkanı Deniz Yücel, genel başkan yardımcıları, milletvekilleri, ilçe belediye başkanları ve parti yöneticileri yalnız bırakmadı.
SÖZ VERMİŞTİK, BİR YENİSİNİ EKLİYORUZ!
Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer törende yaptığı konuşmada şunları söyledi: Bugün İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak su sporlarını teşvik etmek ve profesyonel takımları desteklemek için yaklaşık 16 milyon liralık yatırımla İzmir’e kazandırdığımız Havuz İzmir’in açılışında, sizlerle birlikte olmaktan kıvanç duyuyorum.
Bugün açılışını yaptığımız tesis aslında bir anlamda pandeminin yaşamımızda ne tür olumsuzluklar yarattığını da hatırlatıyor bizlere. 2020 yılında planladığımız takvim dahilinde yapımını tamamladığımız halde kısıtlamalar nedeniyle hizmete açamamıştık. İlk kez bugün hizmete sunuyoruz. Pandemi süreci belki yatırımlarımızı durduramadı ama bu günkü gibi kıymetli buluşmaları geciktirdi. Diğer yandan, Aşık Veysel Parkı, deprem sırasında şehrin en önemli toplanma alanı olarak işlev gördü. Bir şehrin yeşil alanlarını korumanın ve ranta kurban etmemenin önemini hatırlattı.
5 bin kişilik amfi tiyatro ile birlikte Türkiye’nin en modern buz sporları salonunun yer aldığı Bornova Aşık Veysel Rekreasyon Alanı’nda bulunan Havuz İzmir; yüzme, sualtı ragbisi, sutopu ve triatlon müsabakalarına ev sahipliği yapacak ve her yaştan İzmirliye hizmet verecek.
Yarı olimpik yüzme havuzumuz, 3 bin 200 metrekare kapalı alanda engelli ve doğa dostu bir yapı olarak inşa edildi. Büyükşehir Belediyemizin İzmir’e kazandırdığı bu havuz sayesinde, profesyonel şekilde yüzme sporuyla ilgilenen çocuk ve gençlerimizin ihtiyacı karşılanacak. Burası aynı zamanda, yüzme bilmeyenlere eğitim verilen bir tesis olacak.
Yola çıkarken; “Biz önceliği arka sıralardakilere vermek üzere tüm İzmir’e hizmet edeceğiz” demiş; “İzmir’in refahını arttırıp, bunu da adil biçimde bölüştüreceğiz” sözünü vermiştik. Aşık Veysel Yüzme Havuzu ile İzmir’in arka mahallelerinin yaşam kalitesini ve refahını artırmak için yaptığımız çalışmalara bir yenisini ekliyoruz.
Aşık Veysel Yüzme Havuzu’na ek olarak bu yaz, Gaziemir-Emrez, Bornova-Meriç ve Konak-Pazaryeri mahallelerine üç portatif havuz kuruyoruz. Böylece, sosyal ve ekonomik açıdan dezavantajlı mahallelerdeki çocuk ve gençlerimiz yaz boyunca yüzme imkanına kavuşmuş olacak. Önümüzdeki yıl Kemer’de, Türkiye’nin en modern ve özel tasarımlı olimpik havuzunun da temelini atarak kısa bir süre sonra İzmir’i su sporlarının önde gelen merkezlerinden biri haline getireceğiz. Her bir projemizle, çocuklarımız ve gençler olmak üzere İzmirlilerin sporu bir yaşam biçimi haline getirdikleri bir şehir yaratıyoruz. Havuz İzmir’in, bütün İzmirlilere hayırlı olmasını diliyor; bu tesisin yapımı ve hizmete sunulmasında emeği geçen İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin tüm kıymetli personellerine, çalışma arkadaşlarıma gönülden teşekkür ediyorum.
HEM SPORCUYA HEM DE YÜZME ÖĞRENMEK İSTEYENLERE
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yüzme sporunu teşvik etmek, bu spor dalı ile uğraşan profesyonel takımları desteklemek için 15 milyon 593 bin liralık yatırımla kente kazandırdığı Havuz İzmir, Bornova ilçesindeki Aşık Veysel Rekreasyon Alanı içerisinde yer alıyor. Yüzme, sualtı ragbisi, sutopu ve triatlon sporcuları ile her yaştan İzmirliye hizmet verecek yarı olimpik yüzme havuzu, 3 bin 200 metrekare kapalı alanda engelli dostu ve çevreci bir yapı olarak inşa edildi. 25 metre boyunda, 12,90 metre eninde ve 4 metre derinliğindeki yüzme havuzunda 125 kişilik bir tribün, yüzmeyi öğrenenler için çırpınma havuzu ve zindelik (fitness) salonu da yer alıyor. Geceleri özel bir görüntüye sahip olan binanın cephesinde geri dönüşümlü camlar kullanıldı. Çatısında yer alan güneş panelleri ile tesisin elektrik ihtiyacının da bir kısmı sağlanıyor.