POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Dev derbinin VAR hakemi belli oldu!
Dev derbinin VAR hakemi belli oldu!
Narin Güran cinayetinde kritik gelişme: Katili itiraf etti!
Narin Güran cinayetinde kritik gelişme: Katili itiraf etti!
Sakaryaspor Başkanı Gökhan İn'e tokat!
Sakaryaspor Başkanı Gökhan İn'e tokat!
140 gün boyunca arandı... İş insanı vahşet kurbanı!
140 gün boyunca arandı... İş insanı vahşet kurbanı!
17 Aralık 2020 Perşembe - 13:25

Yargıdan kurayla biten 'Menemen seçimi' için flaş karar!

Menemen Meclisi’nde gerçekleşen belediye başkan vekilliği seçiminde yaşanan eşitlik sonrası kazananı belirleyen ve cam kavanoz içinde yapılan kura çekiminin usule aykırı olduğu gerekçesiyle AK Parti tarafından Bölge İdare Mahkemesine yapılan itirazda karar çıktı.

Yargıdan kurayla biten  Menemen seçimi  için flaş karar!

GERÇEKİZMİR - Menemen’de Belediye Başkanı Serdar Aksoy’un hakkında yürütülen ‘zimmet ve irtikap’ soruşturması kapsamında tutuklanması ve İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırılmasının ardından koltuğa vekalet edecek ismin belirlendiği seçim yargıya taşındı. 

Menemen Meclisi’nde gerçekleşen belediye başkan vekilliği seçiminde yaşanan eşitlik sonrası kazananı belirleyen ve cam kavanoz içinde yapılan kura çekiminin usule aykırı olduğu gerekçesiyle AK Parti tarafından Bölge İdare Mahkemesine yapılan itirazda karar çıktı.

Yürütmeyi durduran mahkeme itirazı haklı bularak yeniden kura çekimi yapılmasına karar verdi. 

Mahkeme kararında şu ifadelere yer verdi: Bu durumda Meclis Çalışma Yönetmeliği'nin 13. maddesinde kura işleminin, birbirinden ayırt edilemeyen oy pusulalarının bir torbaya atılmak suretiyle gerçekleştirilmesi gerektiğine yönelik açık hüküm bulunmasına karşın 1 Aralık 2020 tarihinde yapılan kura işleminin oy pusulalarının birbirinden ayırt edilme ihtimalini barındıran plastik toplara konularak cam (şeffaf) fanus içine atılma suretiyle yapılmasında mevzuatta belirtilen şekil yönünden hukuka uyarlık bulunmamaktadır. 

Bununla birlikte mahkememizin bu kararının belediye başkan vekilliği seçimine yönelik olarak nihai bir sonuç doğurmadığı, işbu karar doğrultusunda mevzuatta öngörülen usule uygun şekilde kura yöntemiyle seçimin tekrarlanması gerektiği de tabiidir.

Öte yandan dava konusu işlemin niteliği dikkate alındığında uygulanması halinde telafisi güç veya imkansız zararlar doğabileceği de açıktır. Açıklanan nedenlerle hukuka aykırılığı açık olan dava konusu işlemin, uygulanması halinde telafisi güç zararlar doğurabileceğinden ilgili kanun maddesi uyarınca teminat alınmaksızın yürütmenin durdurulmasına karar verildi.


CHP GRUBU DA BU KARARA İTİRAZ EDECEK 
Öte yandan kararın ardından CHP cephesinden de bir hamle geleceği öğrenildi. Kurayla yapılan seçimi kazanan CHP'nin adayı Deniz Karakurt ile meclis grubunun da bu karara itirazda bulunacağı bildirildi. 

YÜCEL'DEN AÇIKLAMA

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, mahkemenin verdiği karar sonrası şu açıklamayı yaptı;

"Daha önce İstanbul seçimlerinde yaptılar. Seçim sonuçları istedikleri gibi olmayınca insanların vicdanlarını yaralayan birtakım kararlar aldılar. Bugün bunu Menemen’de yapmak istiyorlar. Bunun altından kalkamazlar

Belediye Kanunu’nun 45’inci maddesine göre kura işlemi yapıldı. Belediye Kanunu’nun 45’inci maddesinde belediye başkanvekilinin seçimine ilişkin sadece durumu düzenleyen hüküm var. Orada kuranın şekli ve yöntemiyle ilgili herhangi bir kısıtlayıcı durum söz konusu değil.

Daha da önemlisi bu yöntem AKP’li arkadaşlar tarafından önerildi. Şimdi kalkıp da kendi önerileriyle her türlü şaibe ve kuşkudan uzak canlı bir şekilde yayınlanan, kayıt altına alınan kura işlemine, sonuç kendi istedikleri gibi çıkmadığı için itiraz etmeleri açıkçası etik, ahlaki, vicdani değil

Adalet duygusunu rencide eden, vicdanları sızlatan bir karar. Mahkemenin kararına saygı duyuyoruz ama itiraz etmeyeceğimiz anlamına gelmiyor. Karara gerekli itirazımızı yapacağız. Bu konudaki mücadelemiz sonuna kadar devam edecek. Daha önce İstanbul seçimlerinde yaptılar. Seçim sonuçları istedikleri gibi olmayınca insanların vicdanlarını yaralayan birtakım kararlar aldılar. Bugün bunu Menemen’de yapmak istiyorlar. Bunun altından kalkamazlar. Biz bunun için her türlü mücadeleyi sürdüreceğiz."

NE OLMUŞTU?
Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy'un ‘zimmet ve irtikap’ suçlarından hakkında yürütülen soruşturma nedeniyle İçişleri Bakanlığınca görevden uzaklaştırmasının ardından Belediye Meclisinde Başkan Vekili seçimi yapılmıştı.

CHP'nin adayı Deniz Karakurt ile AK Partili Aydın Pehlivan'ın yarıştığı seçim nefes keserken, eşitlikle biten dördüncü tur sonunda kazananı yapılan kura çekimi belirlemiş, CHP'li Karakurt Menemen Belediye Meclisi'nin yeni başkanvekili olmuştu.

 
'Virüs bulaştırmasın' diye öldürmek istedi!
 
Çiğli'de çevre dostu dev ihale!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Virüs bulaştırmasın' diye öldürmek istedi!
Antalya'da corona virüs teşhisiyle hastaneye yatırılan kayınvalidesini, ...
FETÖ firarisi eski komiser İzmir'de yakalandı
Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturması kapsamında aranan eski komiser, ...
Salda'da kuraklı alarmı: Sular 30 metre çekildi
Türkiye'nin Maldivleri olarak bilinen Burdur'un Yeşilova ilçesindeki Salda ...
 
İzmir'deki 5 kişinin öldüğü tekne faciasında iddianame hazır: Kaptana ne ceza istendi?
Bilirkişi raporunda kazanın "asli kusurlusu" olarak tespit edilen kaptanın, ...
"Önlem alınmazsa 2021'de istilaya neden olur"
Dicle Üniversitesi Zooloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ali Satar, ...
İzmir'de merkezli 'zehir' baskını: 15 gözaltı
İzmir merkezli 2 ilde düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 15 şüpheli gözaltına ...
 
Mucize Bebek Ayda'ya doğum günü sürprizi
İzmir depreminden 91 saat sonra Rıza Bey Apartmanın enkazından kurtarılan ...
5 ilde yasadışı silah ticareti operasyonu
İstanbul merkezli 5 ilde, yasadışı silah ticareti yaptığı belirlenen organize ...
Atık sularda koronavirüs haritası!
Türkiye'de koronavirüsün atık sulardaki varlığının araştırılması için ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Başkanların 150 günü
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri