POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Erdoğan'dan atama kararları: 6 üniversiteye yeni rektör!
Erdoğan'dan atama kararları: 6 üniversiteye yeni rektör!
Melih Gökçek'in malvarlığına haciz konuldu!
Melih Gökçek'in malvarlığına haciz konuldu!
Amca ile işçisi arasındaki konuşma deşifre edildi!
Amca ile işçisi arasındaki konuşma deşifre edildi!
Kardeşinden sonra Bahar Candan da tahliye edildi!
Kardeşinden sonra Bahar Candan da tahliye edildi!
18 Nisan 2023 Salı - 09:57

Yenilenen Çarşı'da 4 bin kişilik iftar

Ramazan Ayı boyunca farklı mahallelerde iftar sofraları kuran Karşıyaka Belediyesi, en büyük organizasyonu Kadir Gecesi’nde gerçekleştirdi.

Yenilenen Çarşı da 4 bin kişilik iftar

Ramazan Ayı boyunca farklı mahallelerde iftar sofraları kuran Karşıyaka Belediyesi, en büyük organizasyonu Kadir Gecesi’nde gerçekleştirdi. 4 bin kişilik buluşmaya, revizyon projesi kapsamında altyapı ve üstyapısı yenilenen Karşıyaka Çarşısı ev sahipliği yaptı. Dev organizasyon için Çarşı’nın ana caddesi üzerinde sofralar kuruldu. Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ın ev sahipliğindeki iftara CHP İzmir Milletvekili Adayı Hacer Foggo, CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Rafet Yacan, İlçe Müftüsü İsa Gürler, Karşıyaka Belediye Meclisi üyeleri ile muhtarlar da katıldı. 

BİRLİK VE BERABERLİK ÖRNEĞİ

Karşıyaka’nın, bir kez daha birlik ve beraberliğin en güzel örneklerinden birini sergilediğini belirten Başkan Tugay “Sabrı, arınmayı, dayanışmayı anlatan Ramazan Ayı süresince, sevgili Karşıyaka’mızın birçok mahalle ya da noktasında iftar dolayısıyla buluştuk; lokmamızı, iyi ki birlikteyiz sevincimizi ve Karşıyakalılık ruhumuzu paylaştık, yeniledik, tazeledik. Bugün de, Kadir Gecesine denk düşen iftarımızı, Karşıyaka’mızın kalbinde, Çarşımızda birlikte açıyoruz. Yorucu, üzücü, yıpratıcı günler yaşadık, bu doğru. Ama güzel günler, umutlu günler önümüzde; bu daha da doğru. Bizim gibi, küllerinden yepyeni bir ülkeyi, çağdaş, demokratik ve laik Türkiye Cumhuriyeti’ni yaratanların çocuklarına, elbette umutlar ve sevinçler yakışır. O günleri bize kimse altın tepside sunmayacak. Biz o güzellikler yurttaş olmanın, toplum olmanın bilinciyle yaratacağız. Cumhuriyetimizin 100. Yılını birlikte kutlayacak, sonsuz yolculuğun 2. Yüzyılının kapılarını birlikte açacağız. Kadir Gecesinin ve bu güzel buluşmanın bize bunları anımsatmasını diliyor, hepinize saygılarımı, sevgilerimi, en içten dileklerimi sunuyorum” dedi. 

ALTYAPI VE ÜSTYAPI YENİLENDİ

Öte yandan Karşıyaka Belediyesi, ilçenin kalbi konumundaki Çarşı bölgesinde, uzun yıllardır süregelen sorunlara kalıcı çözüm sağlamak amacıyla revizyon projesini yaşama geçirdi. Dokuz Eylül Üniversitesi Mimarlık Fakültesi iş birliğinde hazırlanan ‘Karşıyaka Çarşı Yenileme Projesi’ kapsamında ilk etap olarak belirlenen Kemalpaşa Caddesi’nde altyapının ardından üstyapı da tamamlandı.

NELER YAPILDI? 

Karşıyaka Belediyesi’nin kendi imkanları ve ekipleriyle yaşama geçirdiği proje kapsamında öncelikle Kemalpaşa Caddesi ve Yalı Caddesi’nin mevcut altyapı hatları yenilendi. Ayrıca İZSU Temizsu, Telekom, Superonline, Gediz Elektrik, İzmirgaz, Türksat, Vodafone ve İZUM Mobese ekipleri de kendi alanları dahilinde çalışmalar yürüterek altyapı sistemlerini yeniledi. Proje çerçevesinde birleşik sistem şeklinde hizmet veren kanalizasyon ve yağmur suyu hatlarının ayrılması işlemi de İZSU ekiplerince gerçekleştirildi. Gerekli yerlere ızgaralar yerleştirilerek yağmur sularının güvenli bir şekilde deşarjı sağlandı.  

ARAÇ GİRİŞİ ARTIK TEK TARAFTAN

Altyapının ardından üstyapı çalışmaları da tamamlandı. Bu kapsamda; Kemalpaşa Caddesi’nin zemini yenilendi, cadde üzerine yeni aydınlatma araçları monte edildi. Caddeye belli aralıklarla saksılı oturma üniteleri, banklar ve parkletler yerleştirildi. Amazon Kadın Heykelleri yeniden yerlerine konuldu. Ağaçlandırma çalışmalarının da yaklaşık yüzde 90’lık kısmı tamamlandı. Bundan sonra çarşının trafiğe açık olduğu zamanlarda araçlar artık sadece Yalı Caddesi tarafından giriş yapabilecek, girişe de hidrolik bariyerler yerleştirildi. 


 

 
Batur: Kazanacağız, kazanacağız, kazanacağız!
 
İzmir'deki silahlı saldırı dehşeti kamerada!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
6 gazeteci sordu, Soyer yanıtladı: A’dan Z’ye İzmir gündemi ve ikinci dönem sorusuna yanıt!
Büyükşehir Belediye Başkanı Bir TV ekranlarında yayınlanan ‘Gündem Özel’ ...
İzBBŞT inisiyatif grubu sahaya indi!
İzmir Şehir Tiyatroları’nın afetzede çocuklara destek için kurduğu inisiyatif ...
Tugay'dan Bosna Hersek'e dostluk ziyareti
Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Bosna Hersek’e misafir oldu. ...
 
İzmir'e 40 yeni paket atık su arıtma geliyor!
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, İzmir’in 12 ilçesinde ...
Gönül sofrası: Asarlık Pehlivan'ı bağrına bastı!
Menemen Belediyesi Ramazan ayı dolayısıyla kurduğu gönül sofraları, 2 ...
Bayraklı'da 23 Nisan'a özel şampiyona
Bayraklı Belediyesi 23 Nisan şenlikleri kapsamında İzmir’in en geniş katılımlı ...
 
İzmir'de bayramda ücretsiz toplu ulaşım ve özel seferler!
İzmir Büyükşehir Belediyesi toplu ulaşımda Ramazan Bayramı’na özel düzenleme ...
Başkan İduğ'dan 'işsizlik' mesajları: En büyük boşluklardan biri...
Bornova Belediye Başkanı İduğ, Türkiye’de yaşanan işsizlik konusuna değinerek, ...
Soyer: Son 27 gün... Hırsızlar ve haramiler korksunlar... Geliyoruz!
Menderes CHP Seçim Ofisi açılışında konuşan İzmir Büyükşehir Belediye ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Başkanların 150 günü
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri