POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Narin cinayetinde adli tıp raporu tamamlandı
Narin cinayetinde adli tıp raporu tamamlandı
İsrail savaş uçakları Hizbullah hedeflerini vurdu
İsrail savaş uçakları Hizbullah hedeflerini vurdu
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
Kılıçdaroğlu Dervişoğlu'nu ziyaret etti
Kılıçdaroğlu Dervişoğlu'nu ziyaret etti
31 Ağustos 2017 Perşembe - 21:44

Yolcu otobüslerine 'Whatsapp'lı denetim!

İzmir Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürü Aysun: 'Sorumsuz otobüs şoförlerinin halkımızı üzmelerine izin vermeyeceğiz. Trafik ihlalini gören, şoförlerinin seyir halinde cep telefonlarını kullandığını fark eden vatandaşımız hemen bize ulaşabilir" dedi.

Yolcu otobüslerine  Whatsapp lı denetim!

İzmir Emniyet Müdürlüğü, trafik kazalarını önüne geçebilmek ve özellikle yolcu otobüslerinde sürücü kaynaklı hataları en aza indirebilmek amacıyla vatandaşlara "WhatsApp İhbar Hattı" seçeneğini sunuyor.

İl Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Denetleme Şubesi, şehirlerarası yolcu taşımacılığı yapan otobüslerin denetlenmesi için Türkiye'nin her yerinden ihbarların değerlendirildiği "0 552 135 0 155" numaralı "WhatsApp İhbar Hattı"nı devreye aldı.

10 günlük bayram tatilinde trafik önlemlerini artıran İzmir polisi, rutin kontrollerinin yanı sıra bir sosyal medya uygulaması olan "WhatsApp" programından da yararlanıyor.

Vatandaşlar, seyahat esnasında veya dışarıda kural ihlali yapan sürücüleri, cep telefonu üzerinden belirtilen ihbar hattına bildiriyor. Sosyal medya üzerinden ihbarı alan polis ekipleri ise verilen bilgiler doğrultusunda aracı takibe alıp işlem yapıyor.

İhbar hattını tanıtan polis ekipleri, kent girişinde bulunan kontrol noktalarında durdukları otobüsteki yolcuları yeni çalışmayla ilgili bilgi veriyor. Trafik polisleri, sosyal medyayı etkin kullanlanlara ihbar hattı ve otobüs şoförlerinin uyması gereken kuralları anlatıyor. 

İzmir Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürü Arif Aysun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, WhatsApp İhbar Hattı"nı özellikle yolcu taşıyan otobüslerdeki muhtemel olumsuzlukları önlemek amacıyla kullandıklarını söyledi.

Söz konusu çalışmayı yaklaşık 2 aydır yürüttüklerini belirten Aysun, bu sürede kendilerine ciddi ihbarların ulaştığını ifade etti.

Yolcu otobüslerinin karıştığı kazaların sonucunun da ağır olabileceğini dile getiren Aysun, "Sorumsuz otobüs şoförlerinin halkımızı üzmelerine izin vermeyeceğiz. Trafik ihlalini gören, şoförlerinin seyir halinde cep telefonlarını kullandığını fark eden vatandaşımız hemen bize ulaşabilir. Hattımıza düşen ihbar anında değerlendiriliyor ve ilgili birime yönlendiriliyor. Sadece İzmir değil Türkiye'nin hangi şehrinde trafik ihlalini fark ettiyseniz bize bildirebilirsiniz." dedi. 

Karayollarında drone destekli trafik uygulamaları da yaptıklarını dile getiren Aysun, oluşturdukları 83 polis ekibinin tatil boyunca 24 saat görevde bulunacağını aktardı.

Kurban Bayramı tatili için Isparta'dan İzmir'e gelen Hasan Tabakoğlu ise polisin teknolojiden istifade etmesinin çok önemli olduğunu vurguladı.

Sosyal medya uygulamalarını kullandığını belirten Tabakoğlu, "Güzel bir çalışma olmuş. Vatandaşın sağlığı ve selameti için tam yerinde bir uygulama. Yetkililere teşekkür ederiz." dedi. 

Uğur İşman da trafik kazalarının en aza indirilebilmesi için herkese görev düştüğünü, benzer çalışmaların da çok aktif kullanılması gerektiğini söyledi. (AA)

 
Myanmar için telefon diplomasisi
 
Son geminin adı Aziz Sancar olacak!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir basınının acı günü: Geçmen'e veda
Hayatını kaybeden İsmail Ragıp Geçmen için İzmir Gazeteciler Cemiyeti ...
İzmir'de eğlence gecesi dehşetle bitti!
Bornova'da iki grup arasında çıkan silahlı kavgada 1'i ağır 2 kişi yaralandı.
İzmir'de 'Zafer' gururu
İzmir'de, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 95'inci yıldönümü törenlerle kutlandı.
 
Yüksek lisans eğitimi ile geleceğinize yön verin
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ), yüksek lisans eğitim programlarıyla ...
İzmir'de aldatılan eş dehşeti!
İzmir'in Kemalpaşa İlçesi'nde, gizli ilişki yaşadıkları öne sürülen 1 ...
Fuar çocuklara yaradı
Türkiye Jokey Kulübü'nün (TJK), 'Pony Club' projesi kapsamında İzmir Enternasyonal ...
 
İzmir'i sarsan ölümde isyan dinmiyor!
Gittiği kreşin servisinde uyuduğu için unutulan ve saatlerce havasız kaldıktan ...
Kandilli'den korkutan uyarı: Yakın gelecekte...
Kandilli Rasathanesi’nden, Türkiye’deki depremlerin tarihsel eğilimine ...
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Başkanların 150 günü
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri