POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
İsrail takımını reddetti: Kanlı para istemiyorum
İsrail takımını reddetti: Kanlı para istemiyorum
Özel'den Bahçeli'ye 'HÜDA PAR' tepkisi
Özel'den Bahçeli'ye 'HÜDA PAR' tepkisi
CHP'nin üç planı: 'Siyasi yasak gelirse...'
CHP'nin üç planı: 'Siyasi yasak gelirse...'
Hakkari'de yolcu uçağı pistten çıktı!
Hakkari'de yolcu uçağı pistten çıktı!
17 Eylül 2017 Pazar - 14:57

Yörük Şenliği'nde 'pilav' krizi: Uğurlu ile Aydoğan karşı karşıya!

İzmir'in Kemalpaşa İlçesi'nde düzenlenen Yörük Şenliği'nde Konak Belediyesi'nin nohutlu pilav dağıtan ikram aracını gören Kemalpaşa Belediye Başkanı AK Partili Arif Uğurlu, ikramın durdurulmasını istedi ancak CHP Kemalpaşa İlçe Başkanı Ulviye Üreten ikramı durdurmadı. Uğurlu ile İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Sırrı Aydoğan arasında sözlü tartışma yaşandı, Aydoğan töreni terk etti.

Yörük Şenliği nde  pilav  krizi: Uğurlu ile Aydoğan karşı karşıya!

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Kemalpaşa Belediyesi'nin bu yıl 4’üncüsü düzenlediği Yörükler Şenliği'nde nohutlu pilav krizi çıktı. Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun da katıldığı şenlikte Dere Mesire Alanı’nda gerçekleşti. Kemalpaşa Yörükler Derneği İsmail Savran, Konak Belediyesi'nden yazılı talepte bulunarak 500 kişilik nohutlu pilav istedi. Belediye de ikram aracını gönderdi.


CHP İlçe Başkanı Ulviye Üreten kepçeyi eline alarak vatandaşlara pilav dağıttı. Bunu gören Kemalpaşa Belediye Başkanı AK Partili Arif Uğurlu da aracın kaldırılmasını ikramın durdurulmasını istedi.

Üreten ile tartışma sürerken araya İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni temsilen törene gelen Başkanvekili CHP'li Sırrı Aydoğan girdi ve Uğurlu'dan nezaketli davranmasını istedi.

Uğurlu, Dernek Başkanı Savran’a, “Biz bu etkinliği İzmir Büyükşehir Belediyesi ile yapmıyor muyuz? Ne istediyseniz verdik. İzmir Büyükşehir Belediyesi de verdi. Siz niye başka ilçe belediyelerden araç istiyorsunuz? Bu araçları geri göndereceksiniz" diye bağırdı. CHP'liler, kendilerine yazılı talepte bulunulduğunu istenmiyorsa aynı şekilde yörüklerin yazılı talebiyle alandan ikram aracını çıkaracaklarını söyledi. Bu gerginlik üzerine Aydoğan tören alanını terk etti.



CHP'li İlçe Başkanı, pilavın tamamını dağıttı.



UĞURLU KRİZİ DEĞERLENDİRDİ
Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu, hiçbir sıkıntının Yörük Şenliği'ne gölge düşürmesine izin vermeyeceklerini söyledi. Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun katılımıyla coşkulu bir şenlik gerçekleştirdiklerini belirterek, “Biz Yörüklüğü bir ırkiyet meselesinden öte bir ruh meselesi olarak görüyoruz. Bin yıldır bizi bu topraklar var eden bu ruhtur. Ceddimiz Selçuklu’dan atamız Osmanlı’ya kadar 400 Yörük çadırında kurulmuş bir medeniyet imparatorluğunun yeniden diriliş ruhu olarak görüyoruz. Ülkemizin içinden geçtiği bu sıkıntılı süreçte, Osmanlı’nın, Selçuklu’nun, Cumhuriyetin kuruluş ruhuna sahip çıkarak ayakta kalabiliriz. Bu Yörük festivallerini de bu ruhu bir sonraki kuşaklara aktarmak için son derece önemsiyoruz ve bu sürece sonuna kadar sahip çıkıyoruz" diye konuştu.

"UFAK TEFEK AKSAKLIKLAR OLUR"
Büyük Türk liderlerine atıfta bulunan Uğurlu, şöyle dedi: “30 bin kişilik Türkmen ordusu ile 200 bin kişilik Bizans ordusunu yerle yeksan eden Alparslan’ın ruhundan olalım, ya ben İstanbul’u ya İstanbul beni alır diyen Fatih’in ruhundan olalım. İkisi de Yörük Türkmendir. Yine Cumhuriyetin kuruluşunda ‘Ya istiklal ya ölüm’ diyen bir Yörük evladı olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ruhundan olalım. Bugün 56. ölüm yıl dönümü olan Yörük beyi başbakanımız Adnan Menderes’in idama giderken ki tevekkül hali ve ruhuna sahip olalım. Biz ancak bu ruha, bu misyona, bu anlayışa sahip olursak, bu sıkıntılı süreçte ayakta kalabiliriz. Onun haricindeki bütün sıkıntılar fasafisodur. Ne mutlu Türk'üm diyene, ne mutlu yörük yürekliyim diyene. Her büyük organizasyonda ufak tefek aksaklıklar olur. Biz bu tip aksaklıkların yörük şenliğinin önüne geçmesine izin vermeyiz. Çok güzel bir şenlik geçirdik."



BU KADAR ÖZGÜVENSİZLİK OLMAZ!
Öte yandan yaşanan kriz sonrası Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş'tan da bir açıklama geldi. Başkan Pekdaş, Kemalpaşa Belediye Başkanı Uğurlu'nun tavrının "Bu kadar özgüvensizlik olmaz" sözleriyle yorumladı. 

Pekdaş şunları söyledi: Bugün Türkiye’nin tüm şehirlerinden yörükler Kemalpaşa ilçemizde düzenlenen şenlikte biraraya geldi. Misafirperverlik örneği göstermesi gereken ev sahibi belediye, ne yazık ki hiç de şık olmayan, nahoş ve kabul edilemez bir davranış sergilemiştir. Şenliği düzenleyen derneklerin talepleri üzerine Konak Belediyesi olarak bir dayanışma örneği göstererek katılımcılara ikram edilmek üzere gönderdiğimiz 'pilav-ayran' dağıtımı yapacak ekiplerimiz alana alınmamış, ikram araçlarımızın önü Kemalpaşa Belediyesi'nin resmi araçlarıyla çevrelenmiştir. İzmir dayanışmasını yansıtacak böylesi güzel bir girişime karşı gösterilmesi gereken misafirperverlik ne yazık ki gösterilmemiş, ekiplerimizin ikram dağıtımı engellenmek istenmiştir. Oysa ki bu talep şölen öncesi yörük derneklerinden gelmiştir. Yapılan bu yardımdan ev sahibi belediye başkanının bir takım siyasi sonuçlar çıkarması manidar. Kaldı ki geçtiğimiz hafta ziyarette bulunan yörük dernekleri beni de şenliğe davet etmişti. Eğer bugün başka işim olmasaydı o şenlikte ben de olacaktım. Türkiye'nin farklı illerinden yörüklerin buluştuğu böylesi güzel bir etkinliğe destek olmak, hemşehrilerimize yapılan ikramları yanlış bir davranış gibi göstermek, bu dayanışmadan aksi bir sonuç çıkararak bunu siyasi malzeme yapmak doğru değildir. Ben Kemalpaşa Belediye Başkanının yerinde olsaydım bu yapılanlar için teşekkür ederdim. Bu tepkisini anlamadığım gibi çok manidar buldum. Son olarak bu kadar özgüvensizlik olmaz diyor ve yaşanan bu olaydan duyduğumuz üzüntümüzü dile getiriyoruz. (Haber servisi, DHA)

 
81 ilde 'Narko-metruk' uygulaması
 
Karşıyaka Bandırma'da kahroldu!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Konak'ta kurs zamanı: 12 merkez, 60 farklı branş
Her yıl binlerce kişinin faydalandığı ücretsiz hobi ve meslek edindirme ...
Başkan Akpınar'dan motorcularla kent turu!
100’e yakın motosikletli ile birlikte kent turu da atan Başkan Akpınar, ...
Bornova’da çocukları da anneleri de mutlu eden proje
Bornova Belediyesi tarafından çocuklu kadınların gündelik işlerini rahat ...
 
Antik kentte opera ve bale zamanı!
Efes Opera ve Bale Günleri Efes Antik Tiyatro’da düzenlenen açılış konseri ile başladı.
Bayraklı'da kütüphane seferberliği: Evdeki kitaplar...
Bayraklı Belediyesi kitap toplama kampanyası başlattı. 15 mahallede faaliyet ...
Kardeş kentlerin gençleri İzmir’de buluştu
İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Nice to Meet You” ...
 
Kavacık’ta festival zamanı
Karabağlar Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile yerelde ...
Foça'da kurtuluş günü anısına tenis turnuvası
Masa Tenisi ‘9 Eylül İzmir’in Kurtuluş Günü Kupası’, Yeni Foça Çok Amaçlı Salon’da başladı…
Şahin: Kadınlarımız sosyalleşsin istiyoruz!
Menemen Belediyesi Mesleki Eğitim Kursları’nda eğitim gören kursiyerlerin ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Başkanların 150 günü
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri