Yaşama veda eden Ferhan Şensoy’un 3 arkadaşın yargı sisteminde yaşadığı sorunları beyaz perdeye aktardığı ‘Pardon’ isimli film çoğu zaman gündelik hayatta rastlıyoruz.
Hukuk sisteminde yaşanan sorunlar ve bazı davalarda alınan hukuki kararlar kamuoyunu vicdanını da kanatıyor. Hukuk sistemi bazen geç de olsa “pardon” dese de geç gelen adaletin adalet olmadığı da su götürmeyen bir gerçeklik…
32 YILLIK SINIF ÖĞRETMENİYDİ…
Aydınhaberleri.com'dan Ender Aldanmaz'ın haberine göre, 32 yıllık sınıf öğretmeni Atilla Yalçıntaş’ın ömrü ise “pardon”u görmeye maalesef yetmedi. 25 yıl boyunca Kuşadası’ndaki 7 Eylül İlkokulu’nda onlarca çocuğu geleceğe hazırlayan Atilla Hoca, bir gece yarısı çıkan KHK ile görevinden oldu.
Yaşadığı bölgede ve okulunda komşuları, öğrencileri, meslektaşları tarafından sevilen ve sosyal kimliği ile tanınan Atilla Hoca, bu dönemde adeta hayata küstü. Stresini çevresine yansıtmamak adına içine kapandı. Yaşadığı stres kolon rahatsızlığını da tetikleyince tedavi süreci başladı. 2,5 yıl boyunca devam eden süreç hayatına mal oldu.
NE RAPOR NE DE İZİN ALIRDI
Atilla Yalçıntaş’ın eşi emekli öğretmen Muhlise Yalçıntaş, ihraç kararının ardından büyük sıkıntılar çektiklerini anlattı. Eşinin örnek bir kişiliğe sahip olduğunu söyleyen Yalçıntaş “Ne rapor ne de izin alırdı… Okulu derleyip toparlayan bir öğretmen profilindeydi. Nöbeti olmasa bile sabah çocukları sıraya sokar, içeriye alır, akşam çıkışta çocukların başında dururdu. Okulunda mesleki anlamda, kişilik anlamında olumsuz tek kelime edecek kimseye rastlayamazdınız. Onunla aynı düşünsün düşünmesin, fikirleri uyuşsun uyuşmasın, herkes de aynı şeyi düşünürdü” şeklinde konuştu.
ONU TANIYAN HERKES SUÇSUZ OLDUĞUNA EMİNDİ
İhraç kararının kendilerinde şok etkisi yarattığını söyleyen Yalçıntaş, “Bu şoku uzun süre atlatamadık. Kabullenemedik. Çünkü hak edilmeyen bir şey yaşanıyordu. Onu tanıyan herkes suçsuz olduğuna emindi. Çok sağlıklı beslenen, çok düzenli hayatı olan biriydi. Eve kapandı. Mecbur kalmadığı sürece evden çıkmıyordu. Bizim daha fazla üzülmememiz için duygularını dışarıya yansıtmadı. Yaşadığı stresli durum kanser hastalığını da tetikledi. İhraçtan 1,5 yıl sonra kansere yakalandı. Daha 59 yaşındayken Mayıs 2021’de kaybettik” diyerek duygularını ifade etti.
‘PARDON’ TELEFONU
23 Kasım günü ise İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden gelen bir telefon ise yaralı aileyi daha da sarstı. Telefonda görüştüğü memur, Yalçıntaş’ı arayarak eşinin göreve iade edildiğini söyledi. Yalçıntaş, “Önce başınız sağ olsun deyip sonra göreve iade edildiğini söylediler. Gelen telefon acımız daha da arttırdı, adeta sarsıldık. Sevinemedik, üzüldük. İl Milli Eğitim Müdürlüğü daha önce Aydın’da böyle bir durumun yaşanmadığını, vefat emiş bir kişinin göreve iade edilip edilemeyeceğine dair yasal bir durum olmadığını, bakanlık ile görüşülüp bir stratejik plan yapıldıktan sonra bize bilgi vereceklerini söylediler” dedi.
ONU ŞİKAYET EDENİ YA DA EDENLERİ BULACAĞIZ
Manevi ve maddi olarak yıpranan aile ise süreci mahkemeye taşımak için ise harekete geçmeyi düşünüyor. Yalçıntaş ailesinin en çok merak etiği konu ise merhum Atilla Yalçıntaş’ın haksız yere görevden alınmasını sağlayan kişi ya da kişiler… Muhlise Yalçıntaş yargı yoluna gideceklerini belirterek “asıl mücadelemiz şimdi başlıyor. Eşimi şikayet eden ve ölüme sürükleyen kişi ya da kişiler kimler? Suç işlediler ve cezalarını çekmeliler… Bu kişilerle er ya da geç muhakkak adalet önünde hesaplaşacağız. Bundan asla ve asla vazgeçmeyeceğiz” şeklinde konuştu.
|
|
Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır. Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım. |