BÜYÜKŞEHİR’DEKİ YENİ GÖREVLENDİRMELERİN ŞİFRELERİ
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay 1-2 önemli şirket ile belediye içindeki birkaç kritik görev dışında yeni döneme yönelik kadro çalışmasını büyük ölçüde tamamladı.
Görevlendirmelere bakınca gördüklerim
- Liyakat var
- Tecrübe var
- Aziz Kocaoğlu etkisi var (Direkt önerisi yoksa bile oluşan algı öyle)
- Genel merkezin müdahalesi yok, önerileri var
- Eski başkan Tunç Soyer’e yakın herkesle yol ayrılığı var
******
GENEL SEKRETER KRİZİNİN DÜŞÜNDÜRDÜKLERİ
Tugay ve Genel Merkez arasındaki ‘Genel sekreter krizi’nin bende düşündürdükleri
1- Cemil Tugay geçmişten bu yana sergilediği tavır alma/duruş sergileme özelliğinden taviz vermeyeceğini gösterdi.
2- Tugay siyaseten yalnız görüntü verdi. İl başkanı, vekiller, MYK üyeleri dahil parti içinden destek açıklaması görmedi.
3- Tugay cephesinde ‘ikinci adam’ pozisyonunun boş olduğunu gösterdi. Bir Alaattin Yüksel bir Rıfat Nalbantoğlu figürünün Tugay’ın etrafında şuan için olmadığı ortaya çıktı. Belki de bu Tugay’ın tercih ettiği bir durumdur.
4- Genel Merkez İzmir’de tepkiyle karşılanacak bir yanlıştan döndü
5- Buğra Gökçe’nin başına getirildiği İstanbul Planlama Ajansı’nın bir benzerinin İzmir ve Ege’de kurulmasına vesile oldu. (Başına Aykut Erdoğdu geçecek. Koray Velibeyoğlu’nun da önemli bir görevde Erdoğdu’nun yanında olması bekleniyor)
******
AK PARTİ’NİN İZMİR’DE YAPMASI GEREKENLER
İzmir’de sadece 1 ilçede kazanan AK Parti’nin yapması gerekenler
1- İlçelerde geçmişte görevdeyken etkin muhalefet yapan Kerem Ali Sürekli’li, Hüseyin Özkan’lı, Mustafa Solmaz'lı, Arif Kuran’lı kadronun benzerini oluşturmak.
2- Menemen’de kazanan tek AK Partili başkan olan Aydın Pehlivan’ın son 3 yılını iyi anlamak/anlatmak.
3- İl yönetiminde ciddi revizyon
4- Partiye yeni isimler kazandırmak
5- Geçmişte İzmir’de daha aktif ve etkin olan kadın ve gençlik kollarını o dönemki etkinliğine döndürmek.
******
CHP’Li 28 BAŞKANI BEKLEYEN 3 SINAV
İzmir’de yeni dönemde 28 CHP’li ilçe belediye başkanı görev alacak.
Onları bekleyen 3 sınav var.
1- Kısa vadede borçlar ve olumsuz mali tablo sınavı- Özellikle metropolde bazı ilçelerde maaş ödeme krizi kapıda. En az 1,5 yıllık süreci kapsayacak bu sınavda mali anlamda düzlüğe çıkanlar geride kalan 3,5 yılı daha sağlıklı götürebilecek. Ekonomik anlamda düzlüğe çıkamayacak olanları ise kalan sürede sıkıntılı bir süreç bekleyecek. Çoğu başkanlar görevi CHP’li isimlerden devraldıkları için ağızlarını açıp tabloyu ortaya koyma noktasında geride duruyor. Bu da tabloyu gözler önüne sermelerine engel!
2- Orta vadedeki sınav ise parti içi yarış- Şuanda kendilerinden önceki dönem başkanlarının seçtikleri ilçe başkanlarıyla yol yürüyorlar. Çoğu belediye başkanı iddia ediyorum ki mevcut ilçe başkanını değiştirmeye kalkacaktır. Yapanlar/yapamayanlar olacaktır. CHP’de ilçe ve il kongresi sürecinin kaybedenleri süreci toparlamakta zorlanıyor. CHP’li başkanlar bu sınavda sadece ilçe ve il kongresi sınavı değil kurultayda taraf olma ve önemli görevlere iyi oldukları isimleri taşıma sınavı da verecek.
3- Uzun vadede yatırım yapma ve başarılı olma sınavı- Mali anlamda olumsuz bir tablo devraldılar. Belediyeyi düzlüğe çıkartmak yetmez. Kamuoyunda ve Genel Merkez nezdinde başarılı olmak için yatırım ve proje hayata geçirmeliler. Seçim döneminde verdikleri vaatler var. Özellikle son 1,5 yılda yapılanlar hafızada daha çok kalacak, daha görünür olacaktır. Ekonomik anlamda düzlüğe çıkmayı başaranlar son 1,5 yıla daha rahat gireceklerdir. Bu da ağırlığı projelere önemli yatırımlara vermelerini sağlayacaktır .
Yazdır
Önceki sayfa
Sayfa başına git
|
Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır. Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım. |