POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
LPG'ye zam geldi: İşte yeni tarife!
LPG'ye zam geldi: İşte yeni tarife!
Özel: Erdoğan konut sözünü tutmadı!
Özel: Erdoğan konut sözünü tutmadı!
Teğmenler için düşülen muhalefet şerhi ortaya çıktı
Teğmenler için düşülen muhalefet şerhi ortaya çıktı
1075 hakim ve savcı ataması Resmi Gazete'de
1075 hakim ve savcı ataması Resmi Gazete'de
Sercan Avcı
Merak edenler varsa anlatayım...
5 Şubat 2025 Çarşamba

Büyükşehir’de ve CHP’de geçen dönemin en çok konuşulan ismi Heval Savaş Kaya ne yapıyor?, 

CHP’de muhalif vekillerin hazırladığı ve Genel Başkan Özgür Özel’i hedef aldığı iddia edilen bildiriye ne oldu?,

Görevden alınmasıyla gündeme gelen, Kocaoğlu, Soyer ve Tugay döneminde aynı görevi yapma şerefine erişen denilen İnsan Kaynakları Daire Başkan Ahsen Düşenkalkan’ın ‘Alametifarika’sı neydi?, 

Siyasette vefa nasıl olur?, 

Ve CHP’de milletvekilliği için önseçim yapıldığında ‘sandıkta nasıl yüksek oy alırım?’ diye merak edenler varsa anlatayım….

HEVAL SAVAŞ KAYA’DAN KURULTAY MESAİSİ

Büyükşehir Belediyesi ve CHP İzmir siyasetinin geçen dönem en çok konuştuğu isim İZBETON’un eski Genel Müdürü, kurultay delegesi Heval Savaş Kaya’ydı herhalde…

Bunda hem fikirizdir…
Belediye başkan adayları belirlendikten sonra Kaya’yı konuşmaz hatta görmez olduk…

Şehir dışında, ülke dışında, siyaseti bıraktı, işine gücüne bakıyor iddialarının yanında sürpriz bir telefon sonucunda Kaya’nın kurultay delegeleriyle küçük gruplar halinde temasta olduğunu öğrendim. Hatta yakın zamanda Küçük Menderes çıkarması yapmış ve bu bölgedeki kurultay delegeleriyle görüşmüş. Partideki son gelişmeleri masaya yatırmışlar. Belli ki Kaya siyaseti bırakmamış… Olağanüstü kurultayın yolunu gözlüyor. Kendisini merak edenlere duyurulur. 

ERTELENE ERTELENE ESKİYEN BİLDİRİ GÜNCELLENECEK

Hani CHP’de genel merkezin politikalarından rahatsız olduğu iddia edilen milletvekilleri,  Genel Başkan Özgür Özel’e yönelik eleştirilerin yer aldığı bir bildiri yayınlayacaktı… 

“Ne oldu o bildiriye” diyenler vardır…

Merak edenlere son bilgiyi paylaşayım.

Bildiri hazırlandı ve imzaya açıldı. İmzalar atıldı. Belli sayıda vekilin imzasıyla Genel Başkan’a mektup yoluyla gönderilecek daha sonra kamuoyuyla paylaşılacaktı.

Ancak ülke gündeminde ve parti gündeminde yaşanan olaylar/gelişmeler nedeniyle bildiri her hafta ertelene ertelene biraz eskidi.

Edindiğim bilgi şu; Bildiri yeniden güncellenecek. Bu güncelleme 1 hafta içinde yapılacak. Sonra yeniden imzaya açılacak. İlk hazırlanan bildiride eski süreçlere yönelik eleştiriler ağırlıktaymış. Güncelleme yapılacak bildiride sürece önümüzdeki yönelik eleştiri daha fazla olacakmış. Özellikle Cumhurbaşkanlığı adaylığı için önseçim kararı alınması bildiride eleştirilerin en odağındaki konu olacakmış!

“HER ŞEYİ AHSEN BİLİR” DENİYORDU… GÖREVDEN ALINDI… PEKİ ALAMETİFARİKASI NEYDİ?

Hakkında belediye içinde ‘Her şeyi Ahsen bilir’ denilen İnsan Kaynakları Daire Başkan Ahsen Düşenkalkan görevden alındı.

Görevden alınmasını dikkatli kılan durum şuydu…

Aziz Kocaoğlu döneminde geldiği İnsan Kaynakları Daire Başkanlığı görevini, Tunç Soyer döneminde sürdürmek, Cemil Tugay döneminde devam ettirmek ve Tugay’ın geniş çaplı ilk yıl kadro revizyonuna takılmamak oldukça dikkat çekiciydi.

Hakkında bir yıldır papatya falı açılan ve ‘ha gitti gidecek’ denilen Düşenkalkan son dönemde Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’la yaşadığı uyum sorunu sonunda görevden alındı. 

3 başkan döneminde de aynı görevde kalan Ahsen Düşenkalkan’ın ‘Alametifarika’sı nedir diye merak ettim ki merak edenler de olmuştur.

Uzun süredir Büyükşehir bürokrasisine hakim bir isme sordum… 

Şu yanıtı aldım; “Siyasi bir figürün arkasına saklanmadı, çalışkandı, kendini kaybettirir geri planda durur kendini hedef tahtasına koydurmazdı. Genel sekreterlerle arasını iyi tutardı. Kimseyi yetiştirmez yerine birinin gelmemesi adına böyle bir adımda bulunmazdı.” 

Bu söylenenler uzun süre hatta 3 başkanla aynı görevde neden kaldığını gayet iyi açıklıyor olsa gerek.

SİYASETTE VEFANIN EN ÇOK YAKIŞTIĞI İSİM: KAMİL OKYAY SINDIR

Belediye başkanlığında ilk döneminin sonunda yeniden aday gösterilmeyen İzmir’de onlarca belediye başkanı vardır.

“Bana yeniden aday gösterilmeyerek en büyük haksızlığı kim yaşamıştır?” diye sorsalar ilk sıralardan Kamil Okyay Sındır derim.

2009-2014’te Bornova'da başarılı yaptığı, bunun anketlere de yansdığı ilk dönem belediye başkanlığı sonunda başkanlık görevine dönemin Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun ‘olmazım’ olarak Genel Merkezin önüne ilk sıradan ismini  vermesiyle Sındır yeniden aday gösterilmemişti.

Akademik kariyerden gelen Sındır 2007’de CHP üyesi olmuştu. 2009’da belediye başkanı olmayı başaran Sındır, 2014’te yeniden aday gösterilmemişti.

CHP’liler 16 yıl sonra 2015’te yapılan ön seçimde Sındır’ın yaşadığı haksızlığa sandıkta adete isyan etmiş ve siyasetin beyefendi ismine adeta itibar vefası göstererek Sındır’ı önseçimden çıkararak milletvekili yapmıştı.

CHP’de milletvekilliği, genel sekreterlik yapan, ilçeye ve kente bu görevlerinde önemli katkılar koyan Sındır’a son vefayı bir dönem beraber yol yürüdüğü Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki yaptı. 

Sındır’ın ismi, doğduğu büyüdüğü Bornova’da yeni belediye hizmet  binasına verildi.

Bence kente katkı koyanların isimleri onlar hayattayken verilmeli. Hayattalarken onurlandırılmalılar. 

Sındır için aynen bu yapıldı… Sındır’ın ismi belediyenin yeni hizmet binasına çok yakıştı. Bu tarz adımların başka isimler özelinde de atılması gerektiğini ifade etmek gerek. 


2,5 YILLIK PARTİLİYKEN SANDIKTAN ÇIKTI… 
ÖNSEÇİM TÜYOLARI TAHA OKAN’DAN!

Önseçim demişken CHP’de Cumhurbaşkanlığı için önseçim kararı alındı. CHP, milletvekili adaylığı için de tüzük değişikliğinde de ana maddelerden biri olan ön seçimi uygulayacak. Gönlünde adaylık yatan bir çok isim şimdiden ufak ufak çalışmalara başladı.

Önseçimde başarının sırları, anahtarı ve tüyoları elbette vardır. Merak edenlere anlatayım.

Karşıyaka’da özel bir kardiyoloji merkezinde doktorluk yaparken Kasım 2012’de CHP üyesi olmuştu Kalp ve Damar Hastalıkları Uzmanı Taha Okan…

Sadece 2,5 yıl sonra Mart 2015’te yapılan ön seçime girme kararı almış, CHP eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da yarışıp birinci çıktığı İzmir 2. Bölge’de 81 aday adayı arasından 9. olarak milletvekili adayı olmayı başarmıştı.

Sadece 2,5 yıllık parti üyesiyken önseçimden ilk 10’da çıkmak, milletvekili adayı olabilmek başarı hikayesidir.

Taha Okan sonraki yıllarda siyaset arenasında yer almamayı tercih etse de mesleğini sürdürüyor. 

Okan beraberindeki dar ekibiyle 10 yıl önce önseçim konusunda tez yazabilecek bir saha çalışma ortaya koymuştu.

40 yıllık partilileri sandıkta geride bırakan Okan’a o dönem muhabir olarak başarısını sormuştum, “8 bin oyu kimse tek başına alamaz. Bu bir ekip çalışmasının ürünü… Örgüte sadece fikirlerimizle gittik. Özledikleri sol değerleri yeniden anlattık” demişti. 

Ne diyelim CHP’de milletvekili adaylığı için önseçime girmek isteyenler, Karşıyaka’da Taha Okan’ın kapısını çalarak bence tüyo alabilirler. 

 

Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Merak edenler varsa anlatayım...
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri