POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Kılıçdaroğlu Dervişoğlu'nu ziyaret etti
Kılıçdaroğlu Dervişoğlu'nu ziyaret etti
Metroda doğan bebek ömür boyu bedava seyahat edecek
Metroda doğan bebek ömür boyu bedava seyahat edecek
CHP'den AYM'ye 'tasarruf tedbirleri' başvurusu
CHP'den AYM'ye 'tasarruf tedbirleri' başvurusu
İYİ Parti'den istifa eden başkan, CHP'ye katıldı
İYİ Parti'den istifa eden başkan, CHP'ye katıldı
15 Kasım 2017 Çarşamba - 13:20

'İnciraltı planı'nı yaşarken görmek istiyorlar

İzmir'de yıllardır tartışma ve davalara konu olan İnciraltı'nın planlamasını dört gözle bekleyen ikinci nesil hak sahipleri, ortak basın toplantısı yaptı. Yaşları 80'i aşmış birinci nesil toprak sahipleri, planlamayı hayattayken görmek istediklerini söyledi.

 İnciraltı planı nı yaşarken görmek istiyorlar

İnciraltı planlaması hakkında yoğun çaba sarf eden İnciraltı 2. Nesil Platformu, birinci nesil toprak sahipleri ile ortak basın toplantısında buluştu. Bir yıl önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onayı, Başbakan Binali Yıldırım'ın talimatı ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun desteğiyle başlayan yeni İnciraltı planlama sürecinin yoğun bir şekilde devam ettiğini belirten İnciraltı 2. Nesil Platformu Başkanı Tayfun Karabulut, "Geçen bir yıllık süre içerisinde, ülkemizin referandum sürecinden geçmesi ve yine ülkemizin birçok sorunla mücadele etmek zorunda kalması sebebiyle bürokraside gecikme yaşandı. Ancak Hükümetimizin ve İzmir Büyükşehir Belediyemizin, çözüm için kararlı ve samimi olduğunu görmekten çok mutluyuz. İzmir trafiği ve ulaşım açısından Körfez Geçişi artık acil ihtiyaçtır. İzmir Körfez Geçişi yapılırken tüm hassasiyetlerin gözetilerek yapılacağına inanıyoruz. İnciraltı'nın İzmir ekonomisine kazandıracakları yanında, şehrimizin nitelikli yeşil alanları da artacaktır. İnciraltı planlaması, artık İzmir'in birinci sorunudur. Şehrimizi ekonomik, ulaşım, turizm, yeşil alanlar ve istihdam olarak büyütecek tek yer İnciraltı'dır. Planlama çalışmalarının bitmesiyle, Türkiye'nin en değerli yeri olan İnciraltı, çevreci planlarla mücevhere dönüşecektir. İzmir'e her zaman ayrı bir önem ve değer veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın İzmir ziyaretlerinde kentimizin sabırsızlıkla beklediği müjdeleri vermelerini heyacan içerisinde bekliyoruz" dedi.

"BİZ DE ÖLMEDEN GÖRELİM"
Toplantıda söz alan birinci nesil toprak sahiplerinden Fevziye Çulha (85) ise, "Bizler buraya 1920'lerde geldik. Burada gördüğünüz birçok ağacı ellerimizle diktik. Uzun zamandır sularımızın bozulmasıyla artık tarım bitti. Vefat eden ya da topraklarını satmak durumunda kalan dostlarımız olduğunda çok üzülüyorum. Neden böyle oluyor anlamış da değilim. Duydum, artık Cumhurbaşkanı ve Başbakan  ilgileniyormuş, hadi artık bitirin biz de ölmeden görelim. Bu imarı beklemek bizi de öldürmesin artık. Cumhurbaşkanımız bizi duysun, sahipsiz bırakmasınlar bizleri" diye konuştu.

Toprak sahiplerinden Necla Mutlu (88) da şunları söyledi: "Benim büyük amcam çok uzun yıllar önce Konya'dan gelmiş bu topraklara. Annem de babam da ben de bu topraklarda doğduk. Bütün çocukluğumuz, bütün hayatımız bu topraklarda geçti. Eskiden çok verimliydi topraklarımız, her çeşit meyve ağacımız vardı bahçemizde. Ama artık ağaçlar bile kuruyor. Çok sıkıntı çekiliyor. Kaç kere planlama yapılmaya kalktı, saysam kitap olur. Ama bu sefer inanıyoruz, bu iş bitecek."

Toprak sahiplerinden Ülker Kaşkanlılar (46) ise "İnciraltı'nda yıllardır plan olacak diye ne sağlık ocağı ne de okul var. Bugün İnciraltı'nda gecekondu konuşulmuyorsa, İzmir bunu buradaki gerçek çevrecilere borçludur. Şehrimizin büyümesi açısından ve değerlerimizi ortaya çıkarmak için artık doğru ve hızlı planlama şart. Buradaki samimi sesin duyulmasını istiyorum. İzmir doğasıyla, kültürüyle, tarihi ile sadece Ege'nin değil, Türkiye'nin incisi bir kenttir. Aslında İzmir narindir, İzmir kadın kentidir. İnciraltı 2. Nesil Platformu olarak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 21 Kasım günü İzmir ziyaretinde İnciraltı'nın planlanması ve İzmir Körfez Geçişi hakkında, kendilerine İzmir adına teşekkür edmek, çiçek vermek istiyoruz" dedi. (DHA)

 
Altay'ın süper ninesi!
 
Başbakan'dan Odatv'ye 500 bin liralık dava
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir’de zehir tacirlerine film gibi operasyon!
Dikili ilçesinde polis helikopterinin desteğiyle düzenlenen operasyonda ...
Ağrı'daki operasyondan acı haber!
Ağrı'nın Eleşkirt ilçesinde PKK terör örgütüne yönelik yürütülen operasyon ...
Yılbaşı büyük ikramiyesi belli oldu
Milli Piyango'nun yılbaşı çekilişinin büyük ikramiyesi belli oldu: 61 milyon lira.
 
Sıra dışı müftüden olay 'Atatürk' sözleri!
Kırklareli İl Müftü Yardımcısı Adnan Zeki Bıyık, "Atatürk dinsiz ise biz ...
Gökçek'in meşhur fıskiyesi kaldırıldı!
Ankara’da 4 yıl önce Melih Gökçek adına açılan sahte bir hesaptan atılan ...
Zeytin vurgunu: 30 milyonluk soruşturma!
Akhisar'ın tanınmış ailelerinden birine mensup olan zeytincilik firması ...
 
Bakan açıkladı: Kaçakçılıkta 'Lady Gaga' modeli!
Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ekipleri, ilginç bir et kaçakçılığı yöntemini ...
Evinin önünde ölü bulundu: Uyuşturucu kurbanı mı?
İzmir'in Karabağlar ilçesinde, uyuşturucu madde kullandığı iddia edilen ...
İzmir'de şoförün korkunç sonu: 2 otobüs arasında...
Karabağlar ilçesinde 45 yaşındaki Murat Çotak, park ettiği belediye yolcu ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Başkanların 150 günü
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri