Türkiye’nin en verimli havzalarından K. Menderes Ovası’nda yaşanabilecek taşkınların önüne geçmek amacıyla Ödemiş, Tire, Torbalı ve Selçuk’ta başlatılan çalışmalarda toplam 80 bin 500 metrelik hat yeniden düzenlendi. K. Menderes nehri adeta sil baştan düzenlendi.
4000 hektar arazide taşkın riski minimize edildi
DSİ Genel Müdürlüğü ekipleri kendi personel ve ekipmanı ile yürüttüğü çalışmalarda Fetrek Çayı’nda 22, Moskof ( Çevlik) Çayı’nda 2.5, K. Menderes eski yatakta 35, K. Menderes ana yatakta 16, Belevi Gölü kurutma kanalında ise 5 km olmak üzere toplam 80,5 km’lik hattı yeniden düzenledi. 4000 hektar arazide taşkın riskini minimize etti.
Sadece 12 km hat kaldı
K. Menderes Nehri Islah ve Yatak Tanzim Projesi’ne 2015 yılında başladıklarını kaydeden DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız, “ Küçük Menderes nehir yatağı rüsubat ve evsel atıklar nedeniyle birçok noktada daralmıştı. Vatandaşlarımızın özellikle aşırı yağışlarda taşkın riski ile karşı karşıya kalmaması için 80.5 km hattı temizledik. Nehir yatağını yeniden tanzim ettik. Şu anda
K. Menderes nehir yatağında düzenlenmeyen sadece 12 km’lik bir hat kaldı. Vatandaşlarımızın bu konuda daha dikkatli ve bilinçli olması gerekir. Can ve mal güvenliğimizi tehlikeye atmamak için nehir yataklarına moloz veya evsel atık dökmeyelim. ” diye konuştu.
Kiraz Çayı baştan yaratıldı
DSİ Genel Müdürlüğü ayrıca Kiraz (Keles) Çayı’nda da 6.5 km’lik hattı yeniden düzenleyerek Sağ ve Sol Sahilde toplam 3 km taş tahkimatı yaptı. Böylece Kiraz ilçe merkezi hem daha güvenli hale geldi. Hem de modern bir görünüme kavuştu.
|
|
Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır. Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım. |