POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Narin cinayetinde itirafçının evinde arama yapıldı
Narin cinayetinde itirafçının evinde arama yapıldı
UEFA'dan Fernando Muslera'ya men cezası
UEFA'dan Fernando Muslera'ya men cezası
CHP’li Bakan’dan Yerlikaya’ya Narin tepkisi
CHP’li Bakan’dan Yerlikaya’ya Narin tepkisi
CHP Lideri Özel: 1 litre rakı 140 TL olacak!
CHP Lideri Özel: 1 litre rakı 140 TL olacak!
12 Eylül 2024 Perşembe - 15:43

AK Parti'den 'Dilruba' yanıtı: Özel anormalleşme süreci başlattı!

AK Parti Genel Başkanvekili Mustafa Elitaş, bir süre tutuklu kaldıktan sonra tahliye edilen Dilruba Kayserilioğlu adına 'özür dileyen' CHP Genel Başkanı Özgür Özel'e yanıt verdi. Elitaş, "AK Parti'ye oy veren insanlara, Cumhurbaşkanı'mıza, AK Parti'li kadrolara ahlak dışı, etik dışı söylem yapan ve onunla ilgili gözaltına alınan birisini İzmir'de yaptığı toplantıda protokolde ağırlayıp hemen yanına çağırması, Sayın Özgür Özel'in anormalleşme sürecini başlattığının göstergesidir" dedi.

AK Parti den  Dilruba  yanıtı: Özel anormalleşme süreci başlattı!

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in verdiği bir sokak röportajının ardından tutuklanan ve daha sonra serbest bırakılan Dilruba Kayserilioğlu ile 93. İzmir Enternasyonal Fuarı'na katılmasına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tepki gösterdi.

Erdoğan, "Değiştik dediler, normalleştik dediler, eski alışkanlıklarımızı terk ettik dediler ama millete ve 28 milyonun iradesine hakaret eden şahsı 30 Ağustos'ta İzmir'de onu konuğu olarak baş köşeye oturttular. İnsanda biraz millete ve milletin iradesine saygı olur. Kimse kusura bakmasın ama bunun adı tutarsızlıktır. Millet ne dediğinize değil ne yaptığınıza bakar. Milletimiz iradesine dil uzatanı da affetmez. Sadece partimize sadece Cumhur İttifakı'na oy verenleri değil, milletin ezici çoğunluğunu rencide eden o fotoğraf Türk siyasetine yakışmamıştır. CHP lideri sayın Özel'in millete bir özür borcu olduğuna inanıyoruz" dedi.

'DİLRUBA ADINA ÖZÜR DİLERİM'

Erdoğan'ın bu açıklaması sonrası Özel, "Ben ne dedim de özür dileyeyim. Ben Dilruba adına söylediği sözlerden alınmış kötü hissetmiş kim varsa özür dilerim. Şimdi sıra Erdoğan'da. Ağzıma alamayacağım ifadelerle Gezi'ye katılanlara 'sürtük' dedi. Şimdi Erdoğan da onlardan özür dilesin" ifadelerini kullandı.

'HAKARET EDENLERİN ÖNÜNÜ AÇIYORSUNUZ'

Özel'in 'özür dilemesine' Ordu'da yaptığı konuşma ile yanıt veren AK Parti Genel Başkanvekili Mustafa Elitaş, "AK Parti'ye oy veren insanlara, Cumhurbaşkanı'mıza, AK Parti'li kadrolara ahlak dışı, etik dışı söylem yapan ve onunla ilgili gözaltına alınan birisini İzmir'de yaptığı toplantıda protokolde ağırlayıp hemen yanına çağırması, Sayın Özgür Özel'in anormalleşme sürecini başlattığının göstergesidir. Bugün Hacı Bey söyledi, dedi ki; Özgür Özel özür dilemiş, 'Ben bu işte hata yaptım' diye. Doğru mu, yanlış mı bilmiyorum. Özür dilemiş. Ama Tayyip Bey de 'Bana hakaret edenler adına özür dilesin' diyor. Bakın Sayın Özgür Özel, burada ayıramadığınız nokta şu; biz hakaret edilmesini, küfredilmesini, siyasetçiyi küfürlü ve farklı şekilde eleştirileri, hakareti doğru bulmadığımızı ve bununla ilgili tedbir almamız gerektiğini söylüyoruz. Ama siz sadece Cumhurbaşkanı'mıza değil, AK Parti'ye oy verenlerin tamamına hakaret eden birisini gelip yanınızda ağırlıyorsunuz. Aradaki fark bu. Normal olan o insanı yanınıza almak değil, şiddetle eleştirmek iken anormal bir şeyi yapıyorsunuz. Millete hakaret eden kişiyi yanınıza alıp ona iltifat ediyorsunuz. Hakaret edenlerin önünü açıyorsunuz, teşvik ediyorsunuz" dedi.

'BAŞ TACI ETMİYORUZ'

"Biz başka birine küfreden, hakaret edeni baş tacı etmiyoruz" diyen Elitaş, "Onunla ilgili gereken tepkilerimizi ortaya koyuyoruz. İnşallah Özgür Özel, normalleşme dediği şeyi anormalleşmeden çıkarıp, artık normalleşme mi der, yumuşama mı der, siyaset dilini vatandaşın da istediği ahlaki bir dile çevirmek için elinden gelen gayreti gösterir diye ümit ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Ne olmuştu?

Sokak röportajında Instagram'ın erişime engellenmesi ve sokak hayvanlarıyla ilgili yasayı eleştiren Dilruba Kayserilioğlu, 12 Ağustos'ta tutuklandı. "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama" ve "Cumhurbaşkanına hakaret" suçlamaları yöneltilen Kayserilioğlu'nun tutukluluğuna avukatı Hüseyin Yıldız, itiraz etti. Ancak itiraz reddedildi.

İkinci itiraz üzerine Dilruba Kayserilioğlu'nun "Cumhurbaşkanına hakaret" suçlamasından tahliyesine karar verildi. "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik" suçundan tutukluluğu süren Kayserilioğlu'nun serbest bırakılması için tekrar itiraz edildi. Bu son itiraz üzerine Kayserilioğlu 29 Ağustos'ta tahliye edildi.

Dilruba Kayserilioğlu, "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik" suçunu basın yoluyla işlenmekten 6 yıla hapis istemiyle dün hakim karşısına çıktı.

Mahkeme, "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik" suçu oluşmadığından Kayserilioğlu'nun beraatine karar verdi.

Kayserilioğlu'nu "Halkın bir kesimini alenen aşağılamak" suçundan 6 ay hapis cezasına çarptıran mahkeme, bu eylemin basın yayınla yapıldığı için cezayı 1/2 artırarak 9 aya çıkardı. Mahkeme ayrıca, iyi hal indirimi uygulayarak cezayı 7 ay 15 güne düşürdü.

Hakim, hükmün açıklanmasını geri bıraktı ve Dilruba Kayserilioğlu hakkındaki adli kontrol kararını kaldırdı.

Serbest bırakılmasının ardından İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, Kayserilioğlu hakkında bu kez de "Cumhurbaşkanına hakaret" suçlamasıyla iddianame hazırladı. Kayserilioğlu'nun 4 yıla kadar hapsi isteniyor. (Duvar)

 
Narin'in ablası Tülin'in ölüm nedeni belli oldu!
 
Özel'den Bornova'da temel atma mesaisi: Mescid-i Aksa vurgusu, Eşki'ye teşekkür!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bakan Tunç'tan Galip Ensarioğlu sorusuna yanıt
Adalet Bakanı Tunç, Diyarbakır'da 8 yaşındaki Narin Güran'ın ölümüne ilişkin, ...
Devlet Bahçeli'nin hayatı kitap oldu!
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin hayatı "Devlet Bahçeli Bir Ülküye ...
Genel merkez il kongresi öncesi noktayı koydu... 2 isim kararını verdi!
Gerçekizmir’in edindiği bilgiye göre İzmir il başkanlığı devam eden gençlik ...
 
Politika Durağı’nda gündem ‘kurultay ve İzmir yansıması’ ile ‘Aslanoğlu-Yıldır’ krizi!
Gazeteciler Çakır ve Avcı, Politika Durağı programında CHP’de gerçekleşen ...
Özel’den İzmir’de Dilruba yanıtı… Özür diledi, ‘Sıra sende Erdoğan’ dedi!
CHP Lideri Özel havayolu ile geldiği İzmir’de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ...
CHP İzmir'de eski başkana ihraç, meclis üyesi disipline!
CHP İzmir’de iki flaş disiplin gelişmesi yaşandı. Torbalı’da uzun yıllar ...
 
Saygılı’dan CHP’ye 'sağanak' çıkışı: Belediyecilik sizin işiniz değil
AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, yağmur sonrası CHP’li yerel yönetimlere ...
Özel İzmir'e geliyor: İşte saat saat program!
CHP Lideri Özel 12 Eylül Perşembe günü Bornova Belediyesi tarafından yapılacak ...
Nalbantoğlu: Mükelleflere ait verileri satacaklar!
CHP İzmir Milletvekili Rıfat Nalbantoğlu, Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Başkanların 150 günü
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri