POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Pera bebeğin ölümünde 5 tutuklama
Pera bebeğin ölümünde 5 tutuklama
İran'ın yeni cumhurbaşkanı belli oldu
İran'ın yeni cumhurbaşkanı belli oldu
Türkiye'nin birçok ilinde göktaşı görüldü
Türkiye'nin birçok ilinde göktaşı görüldü
Milliler Dünya Kupası'nda yarı finalde
Milliler Dünya Kupası'nda yarı finalde
3 Haziran 2024 Pazartesi - 14:21

AK Partili Kaya'dan 'musluk suyu' çıkışı: Acaba kendileri en son ne zaman içti?

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklama ile kentte musluklardan akan suyun içilebileceği belirtildi. Açıklamaya AK Parti İzmir Milletvekili Kaya’dan tepki geldi. Kaya, “Bu işin şakası yoktur. acaba kendileri en son ne zaman musluktan akan suyu içtiler” açıklamasında bulundu.

AK Partili Kaya dan  musluk suyu  çıkışı: Acaba kendileri en son ne zaman içti?

GERÇEKİZMİR - İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklama ile kentte musluklardan akan suyun içilebileceği belirtildi.

İZSU Su Arıtma Dairesi Başkanlığı Kuzey Su Arıtma Şube Müdürü Serhat Koçaker verdiği beyanda, ““Yurttaşlarımız musluklarından akan suyu gönül rahatlığı ile içebilir. Suyu 24 saat kontrol altında tutuyoruz ve 24 saat çalışıyoruz” diye konuştu.

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya günden olan açıklamaya sosyal medya hesabı üzerinden yanıt verdi.

Kaya Büyükşehir’in atık su yönetimini eleştirirken “Bu işin şakası yoktur, kendileri en son ne zaman musluktan akan suyu içtiler” açıklamasında bulundu.

Kaya’nın açıklamasının tamamı şöyle;

Hepimiz çok iyi biliyoruz ki, su ve kanalizasyon sistemleri insan sağlığını doğrudan etkileyen unsurlardandır. Yerel yönetimlerin su temini ve atık su yönetimi planlamalarında ciddi, tutarlı, gerçekçi ve bilimsel yaklaşımda bulunmaları gerekmektedir. Bu işin şakası yoktur! 

“ACABA KENDİLERİ NE ZAMAN MUSLUKTAN SU İÇTİ?”

Su kaynaklarını verimli kullanan, iklim değişikliğine dirençli, sağlıklı bir altyapıya sahip bir İzmir için stratejiler geliştirmek yerine, tribünlere oynayan söylemlerde bulunmak kamu yönetimi sorumluluğu ile bağdaşmamaktadır. İzmirliler'e "musluklarından akan suyu gönül rahatlığı ile içebilirsiniz" tavsiyesinde bulunanlar, acaba kendileri en son ne zaman musluktan akan suyu içtiler!

Gerçek şudur ve oldukça nettir ki, İzmir'imizin şebeke altyapısı oldukça eski ve son derece sağlıksız. Ayrıca, konu "su ve atık yönetimi" olunca konuşmamız gereken başka konular da var. Suyun, çıkış noktasından varış noktasına kadar yüzde 30'a yakını yer altında kayboluyor. Her yıl 1.5 milyar liraya yakın kayıp-kaçak su bedeli İzmirli hemşehrilerimizin sırtına yükleniyor. 2024 yılına gelmişiz, Türkiye'de vahşi çöp depolama yapan tek Büyükşehir Belediyesi'nin İzmir olduğunu üzülerek görüyoruz. İzmir'de, yeterli modern çöp deponi ve katı atık bertaraf tesisleri olmadığı için, uzun yıllardır çöpler belediyeler tarafından gelişigüzel bir şekilde yüzeysel su kaynakları civarına, ormanlık alanlara ve yol kenarına atılıyor.

Katı atıkların bu gelişigüzel bertarafı yüzünden, kentimizde çevresel açıdan su, arazi ve hava kirliliği problemleri tehlikeli seviyelere gelmiş durumda. İzmir'in içme, kullanma ve tarımsal sulama amaçlı su kaynakları olan Gediz, Küçük Menderes, Kuzey Ege Havzalarında su kalitesi en kötü seviyelerde ve buralar İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yeterli arıtma tesislerini yapmadığı için maalesef kirlenmeye devam ediyor. İzmir'deki altyapı yetersizlikleri, su kayıplarının dışında, taşkınlar ve Körfez'de koku problemi olarak karşımıza çıkıyor. İzmir'de kanalizasyon ile yağmur suyu kanallarının ayrıştırılmasının acilen tamamlanması gerekiyor. Kent genelinde 5 bin kilometre olması gereken ayrışmış hat, sadece 700 kilometre uzunluğunda! Çözüm bekleyen sorunlara hiç değinmeden, İzmirliler'in aklıyla alay eden türden açıklamalarda bulunmak yeni bir adet değil, bunu biliyoruz.

“SOYER’İN YOLUNDAN GİDİYORSUNUZ”

Sn. Soyer'in de tarzı aynen böyleydi. CHP'de isimler değişiyor ama yönetim anlayışı değişmiyor. İzmir'i sel alır, Sn. Soyer "sünger şehir" derdi. Körfez'in kokusu burunları sızlatır, kirlilikten göz gözü görmez, Sn. Soyer "yakında yüzeceğim, göreceksiniz" derdi.  Sn. Soyer'in yolundan gidiyorsunuz, bakalım nereye varacaksınız, hep birlikte göreceğiz.

Etiketler:
 
Karşıyaka Nazım'ı unutmadı
 
Urla’da ‘Klasikler’ hayran bıraktı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kabine toplanıyor: Masada neler var?
Kabine, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yarın toplanıyor. ...
Bayır'dan çarpıcı 'Soyer' iddiası: Neredeyse gidip...
Eski CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, öndeki dönem Büyükşehir Belediye ...
Hakkari Belediyesi'ne kayyum: Vali atandı!
Hakkari Belediye Başkanı Mehmet Sıddık Akış, yürütülen bir soruşturma ...
 
Tacettin Bayır canlı yayında Avcı'nın sorularını yanıtlıyor
Eski CHP İzmir İl Başkanı, 25, 26 ve 27. dönem İzmir Milletvekili Tacettin ...
CHP’de ilçe başkanı istifa etti: Yeni başkan belli oldu!
CHP’de sürpriz bir istifa yaşandı. Torbalı İlçe Başkanı Hakkı Polat istifa ...
İzmir’de CHP ve AK Parti arasında Eskinazi tartışması
AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir ...
 
İnan’dan Eskinazi’ye ‘suikast’ çıkışı: Utanman varsa…
İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan, Ege İhracatçılar Birliği Başkanı ...
AK Parti'nin kongre takvimi netleşiyor
AK Parti'nin Kızılcahamam'da düzenlediği 31'inci İstişare ve Değerlendirme ...
CHP'nin Belediyeler Birliği Başkan Adayı belli oldu!
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Türkiye Belediyeler Birliği Başkanlığı için ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Cemil Tugay’la A’dan Z’ye siyaset… Çarpıcı mesajlar!
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri