POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Barış Boyun çetesi ‘taşeronluk’ yaptı
Barış Boyun çetesi ‘taşeronluk’ yaptı
Benzine bir büyük zam daha geliyor!
Benzine bir büyük zam daha geliyor!
Makarna fabrikasındaki patlamada yeni gelişme!
Makarna fabrikasındaki patlamada yeni gelişme!
23 ilde terör örgütü DEAŞ'a operasyon!
23 ilde terör örgütü DEAŞ'a operasyon!
11 Ekim 2017 Çarşamba - 08:38

Akpınar'la dobra dobra: 'Akraba' eleştirisi, 'müdahale' iddiaları ve kongre reçetesi!

Karşıyaka Belediye Başkanı CHP’li Hüseyin Mutlu Akpınar, İlçe Başkanı Yıldırım’ın akrabası olmasının yeniden gündeme getirilmesinden, parti içi muhalefetten gelen ‘belediye sürece karışıyor’ iddialarına, il kongresi sürecinden, isminin Büyükşehir için geçmesine kadar bir çok konuda Gerçekizmir’e önemli açıklamalarda bulundu.

Akpınar la dobra dobra:  Akraba  eleştirisi,  müdahale  iddiaları ve kongre reçetesi!

GERÇEKİZMİR - Karşıyaka Belediye Başkanı CHP’li Hüseyin Mutlu Akpınar, parti içi bir çok konuda Gerçekizmir’e dobra dobra açıklamalarda bulundu.

Akpınar, İlçe Başkanı Yıldırım’ın akrabası olmasının yeniden gündeme getirilmesinden,  parti içi muhalefetten gelen ‘belediye sürece karışıyor’ iddialarına, il kongresi sürecinden, isminin Büyükşehir için geçmesine kadar bir çok konuda önemli mesajlar verdi.

AKRABA OLMAYIP BİAT KÜLTÜRÜ İÇİNDE OLANLARI GÖRDÜK
Delege seçimleri sürecinde ilçe başkanı Uğur Yıldırım’ın akrabası olmasının yeniden gündeme getirilerek Yıldırım’a yapılan eleştirilere tepki gösteren Akpınar, “2 sene öncede akrabamdı. Akrabalık ilişkisi içinde siyaset yapmıyoruz ki…400 delegenin 340’ının oyuyla ilçe başkanı olan birinden bahsediyoruz. Ege Üniversitesi mezunu, eczacılık yapan biri…Kişilikli bir insan. Akrabam olduğu yönünde yapılan eleştiriler kişiliğine hakaret. Akraba olmayıp da biat kültürü içinde olanları da gördük geçmişte. Mesele akraba olmakta değil, kişilikli şekilde işini yapabilmek önemli. Bir ilçe başkanını birinin akrabası diye eleştiremezsiniz. Yapıp yapamadığı ilçe başkanlığı üzerinden eleştirebilirsiniz. Yerel yönetimle olan ilişkisinin bozukluğundan eleştirebilirsiniz. Belediye koridorlarında yaptığı ters işlerinden, meclis grubunu karıştırmasından eleştirebilirsiniz. Böyle bir ilçe başkanına muhalefet edebilirsin. Ama 'akrabaydı' diye eleştiremezsin” dedi.

GENEL SEÇİM HAVASINDA OY ATIYOR
Delege seçimlerinde parti içi rekabete değinen Akpınar, “Partinin etkinliklerinde görünmeyen bazı üyeler delege seçiminde daha fazla çalışıyor. Burada anormal bir durum var. Parti üyesi delege seçiminde ancak genel seçim havasında oy atıyor. Birbirlerine acımasızca eleştiri getirerek süreci yaşayanlar var. Bu durumun değişmesi gerek” dedi.

2014’TE KALMIŞ BEN 2019’A YÜRÜYORUM
İlçede parti içi muhalefetin önde gelen ismi Karşıyaka Belediyesi Eski Başkanı Cihan Türsen’in belediye başkanı ve belediyenin delege seçimlerine müdahale ettiği yönündeki iddiaları için Akpınar, “Ben sürece karışmadım. Arkadaş (Cihan Türsen) halen belediye baskısından benim baskımdan söz ediyor. Ne baskısı varmış merak ediyorum. Bir çıkıp söylesin de bende bileyim. Hala 2014 yerel seçimlerinde kalmış olabilir. Ben 2019’a yürüyorum” dedi.

KONGRE REÇETESİ: UZLAŞI
İl kongresine doğru gidilen süreçte adeta parti içi reçete yazan Akpınar, şunları söyledi: CHP’nin delegeleri en sorumlu kişilerdir. O sorumluluğu taşırken parti içinde tartışmaya değil ülkenin içindeki bulunduğu durumu değerlendirerek siyaset yapma anlayışı geliştirmeli. Kendi geleceklerini değil ülkenin geleceğini düşünerek siyaseti şekillendirmeliler. Kavga kültürüyle yapılan siyaset ülkemize de partimize de bir şey kazandırmaz. İzmir gibi çağdaş demokrat bir kentte il kongresi sürecinde herkes sakin kalmalı. Mantıklı bir şekilde süreci tamamlamalıyız. 2019’a partiyi götürecek il yönetimine benim adamım senin adamın diye bakılmamalı. Partiye değer katacak, İzmir’in bütününde hizmet edecek bir kadro olmalı. Süreçte uzlaşı mümkün. Neden mümkün olmasın Siyasete yön verenler mantıklı şekilde oturup düşündüğünde uzlaşıyı sağlar. Yeter ki yerel genel seçim hesaplaşması içine girmeden ‘ben ne olacağım’ derdiyle bu sürece girilmeli...

TECRÜBELİ İSME İHTİYAÇ VAR
Partiyi 2019’daki zorlu seçim maratonuna taşıyacak il başkanının sahip olması gereken profili anlatan Akpınar, “Kadın olsun ağabey olsun genç olsun meselesi değil. Partiyi kamuoyunda temsil etme meselesi. Ticaret Odası’nda Sanayi Odası’nda STK’larda kentin bütününde partiyi anlatabilecek bu anlatımında da partiyi zor durumda bırakmayacak tecrübeli bir isme ihtiyaç var. Herkese eşit mesafede olacak, geçmiş hesaplaşmada olmayacak biri lazım “dedi.

YENİ KURULACAK PARTİ İZMİR’DE CHP’Yİ ETKİLEYEMEZ
2019’da CHP’nin İzmir’de kaybettiği 8 ilçeyi yeniden kazanabileceğini iddia eden Akpınar, yeni kurulacak partinin İzmir’de CHP’yi etkileyecek güçte olamayacağını ifade etti. Akpınar, “İzmirli seçmen İzmir dinamiklerine bakarak sandığa yönelmiyor. Türkiye genel siyasetini ölçek alarak sandığa yöneliyor. Türkiye’nin içinde bulunduğu durum İzmirli seçmeni ciddi rahatsız ediyor. 2019 sürecinde kaybettiğimiz ilçeleri tekrardan CHP’li yapacağımıza inanıyorum. Yeni kurulacak partinin İzmir’de bizi etkileyecek güçte olacağını düşünmüyorum” dedi.

TEK BAŞINIZA İSTEMENİZ YETERLİ DEĞİL
İsminin kamuoyunda potansiyel Büyükşehir Belediye Başkan Adayları arasında geçmesiyle ilgili ise Akpınar şunları söyledi: Belediye başkanlığı yapmış insanlar değerlendirilecekse bizim istememiz tek başına yeterli değil. Kamuoyunun takdiri, partinin değerlendirmesi çok daha önemli. Yaptığımız işler, takındığımız siyasi tavırlar, yönetim anlayışımız... Bunlar hepsi belirleyecek kriterlerdir. Yoksa herkes ister. Kime sorsanız tabi ki ister. Mesele istemekte değil. Mesele olup o işi en iyi şekilde yapabilmekte. Allah bana yapamayacağım bir işi yazmasın. Hayat devam ediyor. Sokakta devam ediyor. Yaşamımın hiçbir döneminde sokaktan kopmam mümkün değil. Başarısız olup sokağa çıkamayacaksam yazılmasın. Ben görevimi en iyi şekilde devam ettiriyorum. Kendimi her şeye hazırlıyorum. Geliştiriyorum. Okuyorum. Yazıyorum. Hem kendime karşı sorumluluğumu hem halka olan sorumluluğumu yerine getirmek için uğraşıyorum.”

 
Gar katliamı kurbanları karanfillerle anıldı
 
Her köşesi hüzün: Mübadele anıları bu evde yaşayacak!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Kemal Baykal 11 Ekim 2017 Çarşamba 18:32

Geleceğin CHP genel başkanı olarak ülkeyi en iyi şekilde yönetecek bir lider gibi konuşuyor. Helal size başkanım.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Delican’dan Kocaoğlu’na ‘yavuz hırsız’ çıkışı!
Büyükşehir Belediye Başkanı’nın son meclis oturumunda AK Partili başkanlara ...
CHP İzmir'de disiplin rüzgarı
CHP  İzmir’de delege seçimleri sürerken bir yandan disiplin mekanizması ...
Erdoğan Kanal İstanbul için tarih verdi
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kanal İstanbul'un bu yıl sonu veya 2018 başı gibi ...
 
Eylem hazırlığındaki teröristler Mersin'de yakalandı
Akdeniz Bölgesi'nde eylem hazırlığında olan ve Kuzey Irak'tan kente geldikleri ...
İşte vize krizine neden olan Topuz'un ilk ifadesi
FETÖ'nün 17-25 Aralık 2013'teki kumpası ile 15 Temmuz darbe girişimine ...
Erdoğan: Bu ajanlar başkonsolosluğa nasıl sızdı?
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sırbistan Cumhurbaşkanı Vucic ile görüşmesinin ...
 
Başkent’te sürpriz görüşme: Pekdaş’tan Kılıçdaroğlu’na ‘Gültepe’ daveti
Konak Belediye Başkanı Başkent’te CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ile görüştü. ...
Kılıçdaroğlu'ndan Yıldırım'a 'Nuriye-Semih' çağrısı!
CHP Lideri Kılıçdaroğlu, 'Enis Berberoğlu'nun toplu iğne kadar suçu yoktur. ...
''Suçsuzluğumu ispatlamama bir adım kaldı''
MİT TIR'ları davasında 25 yıl hapis cezası alan CHP İstanbul Milletvekili ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Başkanların 150 günü
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri