POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Şimşek: Fiyatlar artıyor ama daha yavaş!
Şimşek: Fiyatlar artıyor ama daha yavaş!
Sıla bebek açıklaması: Anne delilleri karartmaya çalışıyor!
Sıla bebek açıklaması: Anne delilleri karartmaya çalışıyor!
AK Partili Çelik: Sivil anayasaya ihtiyaç var!
AK Partili Çelik: Sivil anayasaya ihtiyaç var!
17 yaşındaki Beyza’dan iki gündür haber alınamıyor
17 yaşındaki Beyza’dan iki gündür haber alınamıyor
14 Eylül 2023 Perşembe - 08:19

Aliağa’ya bir dev tesis daha bakanlık masasında!

Habaş’ın başvurusu ile Aliağa’nın Bozköy Mahallesi’nde sıcak haddehane tesisi için bakanlık tarafından başlatılan ÇED’in ardından inceleme değerlendirme süreci başladı. Proje 16 Ekim’de bakanlık İDK toplantısında değerlendirilecek.

Aliağa’ya bir dev tesis daha bakanlık masasında!

Efe Can TAN/GERÇEKİZMİR - İzmir’in Aliağa ilçesi Bozköy Mahallesi Kabayer Mevkii’nde Habaş tarafından inşa edilmesi planlan sıcak haddehane tesisi için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı inceleme değerlendirme süreci başlattı. Proje ile ilgili olarak 16 Ekim’de İDK toplantısı gerçekleştirilecek.

İzmir’de son yıllarda art arda inşa edilen tesislerle ‘ağır sanayi bölgesi’ haline gelen Aliağa’ya dev bir tesis daha geliyor. Bölge halkı hava kirliliğine sebep olduğu, kanser vakalarını artırdığı iddiasıyla fabrika sayısının artışına karşı çıkarken geçtiğimiz yıl sıcak haddehane tesisi için ÇED süreci başlatılmıştı.
 

847 MİLYON TL’YE MAL OLACAK
Habaş Sinai ve Tıbbi Gazlar İstihsal Şirketi’nin 847 Milyon Lira’ya mal olacak tesis projesi Aliağa Bozköy Mahallesi, Kabayer Mevkii 373, 1091, 1476, 1511 ve 1513 No’lu şirkete ait parsellere inşa edilecek.

YILDA 2 MİLYON 500 BİN TON ÜRÜN KAPASİTESİ
Gerçekleştirilmesi planlanan tesiste muhtelif ebatlarda düz ve nervürlü inşaat demiri üretimi yapılacak, yılda 2 milyon 500 bin ton ürün kapasitesine sahip olacak. Yine aynı bölgede inşaatı planlanan yeni tesise 1,3 km uzaklıktaki HABAŞ’a ait tesiste üretilen kütükler üretim programına uygun olarak kütük stok sahasından kamyonlara yüklenerek kara yoluyla haddehaneye getirilecek ve burada 130-200 mm ebatlarındaki kütükler ayrı olarak istiflenecek.

1,5 KM UZAKLIKTA BOZKÖY MAHALLESİ VAR
Proje alanı İzmir-Manisa Planlama Bölgesi 1/100.000 ölçekli Çevre Düzeni Planı'nda "Sanayi Alanı" kullanımında kalıyor. Projeye en yakın yerleşim birimi 1,5 km uzaklıkta Bozköy Mahallesi’nde yer alıyor. Ayrıca proje alanının kuş uçuşu yaklaşık 2 km güneydoğusunda Şehitkemal Mahallesi, 3 km kuzeydoğusunda Samurlu Mahallesi ve 3,5 km batısında Horozgediği Mahallesi bulunuyor. Tesisin inşa edilmek istendiği alanın çevresinde orman alanları da bulunuyor.

HAVA KİRLİLİĞİ ENDİŞESİ, PERSONEL CİVAR KÖYDEN OLSUN ŞARTI!
HABAŞ daha önce 1 milyon 250 bin ton ürün kapasiteli tesis için başvuru yapmış bakanlıktan onay alamamıştı. Şirketin ikinci başvurusu sonrasında projenin ÇED sürecinin başlamasının ardından 2022 yılının Şubat ayında Halkın Katılımı Toplantısı gerçekleştirilmişti. Toplantıya katılan vatandaşlar yetkililere bölgedeki hava kirliliğinin artması ile ilgili endişelerini dile getirmişti. Bölge halkı toplantıda ayrıca sanayi tesislerine karşı olmadıklarını, fabrikalardan kaynaklanacak kirliliğin önlenmesi durumunda tesisi kuruluma karşı olmadıklarını HKT toplantısında belirtmişti. Bölgede yaşayan bir başka vatandaş ise ‘’En çok korktuğumuz hava kirliliği gerekli önlemler alınmalı’ ifadesini kullanmıştı. Bozköy Mahalle Muhtarı Mehmet Öz ise konuşmasında, çalışacak personelin civar köylerden alınmasını talep etmişti.

SICAK HADDELEME NEDİR?
Sıcak haddeleme, metal ve alaşımlarının sünekliklerinin yüksek olduğu yeniden kristalleşme sıcaklığının üzerindeki sıcaklıklarda yapılan deformasyon işlemidir. Diğer bir deyişle proje kapsamında uygulanacak sıcak haddeleme; işletmeye gelen ham kütüklerin tav fırınında istenilen sıcaklığa getirilip daha sonra haddeleme teknolojisi ile inceltilerek düz veya nervürlü çubuk demir haline getirilmesi işlemi olarak tanımlanabilir. 

 
Lüks yolcu gemisi Kuzey Kutbu'nda mahsur kaldı!
 
Polis aracı Togg devriye görevinde!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Motorinin ardından bir zam da benzine!
Benzinin litre fiyatına 1.65 lira zam geldi. Zam bugün itibarıyla pompa fiyatına yansıdı
KKM'de zorunlu karşılık oranı yükseltildi
Kur Korumalı Mevduat'ta (KKM) zorunlu karşılık oranı yükseltildi. KKM'lerin ...
Fitch Türkiye'nin 2023 büyüme tahminini yükseltti
Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, küresel ekonomiye ...
 
ABD enflasyon verisi açıklandı
ABD'de Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE), ağustosta aylık bazda yüzde 0,6 ...
Kim Milyoner Olmak İster'de büyük ödüle enflasyon ayarı!
ATV'de yayımlanan Kim Milyoner Olmak İster yarışmasında yeni sezonda büyük ...
İzmir'de dev madencilik fuarı kapılarını açtı!
İzmir'de kapılarını açan 10'uncu MINEX-Madencilik, Doğal Kaynaklar ve ...
 
İkinci el konutta fahiş fiyatlı ilana 349 bin lira ceza
Ticaret Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan, yapılan denetimler kapsamında ...
Konut kredilerinde önemli gelişme: Sınır geliyor!
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in konut kredileri için verdiği ...
Motorine büyük zam: 40 lirayı aştı!
Gece yarısı motorine yapılan zam 2 lira 3 kuruşluk zam pompa fiyatlarına ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Başkanların 150 günü
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri