POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Beşiktaş, Hollanda'da farklı kaybetti
Beşiktaş, Hollanda'da farklı kaybetti
Kadıköy'de 3 gol 2 kırmızı kart!
Kadıköy'de 3 gol 2 kırmızı kart!
Eşini boğarak katleden kocaya indirimli ceza!
Eşini boğarak katleden kocaya indirimli ceza!
Narin Güran cinayetinde yeni bulgular ortaya çıktı
Narin Güran cinayetinde yeni bulgular ortaya çıktı
26 Eylül 2024 Perşembe - 08:56

Alsancak'ı değiştirmek isteyenlere davet!

İzmir Büyükşehir Belediyesi Alsancak’ın kültürel dokusunu ve dinamik ruhunu yapay zekâ ile yeniden keşfetmek için "Şehrini Yapay Zekâ ile Tasarla" başlıklı atölye çalışması düzenliyor. 7 Ekim’de Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi Lokali'nde (AASSM) düzenlenecek atölye ile Alsancak bölgesi için yenilikçi tasarımlar geliştirilmesi öngörülüyor.

Alsancak ı değiştirmek isteyenlere davet!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Avrupa kıyı şehirlerinde kentsel kalite ve iklimsel sürdürülebilirlik kavramlarına yeniden değer vermeyi amaçlayan ve İzmir’in Avrupa Komisyonu’ndan 239 bin 625 Euro (7 milyon 131 bin TL) hibe almaya hak kazandığı “Re-Value” projesi kapsamında inovasyon kampı düzenliyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü ve Genç Başarı Eğitim Vakfı iş birliği ile ikincisi düzenlenen inavosyon kampı için başvurular başladı.

Alsancak’ın kültürel dokusunu ve dinamik ruhunu yapay zekâ ile yeniden keşfetmek için "Şehrini Yapay Zekâ ile Tasarla" başlığıyla düzenlenecek bir günlük atölye çalışması, 7 Ekim’de Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi Lokali'nde (AASSM) yapılacak. “Alsancak’ın geleceğini birlikte tasarlayalım” sloganıyla organize edilecek atölye ile Alsancak bölgesi için yenilikçi tasarımlar geliştirilmesi öngörülüyor. Planlamadan kentsel tasarıma, mimariden çevre tasarımına kadar farklı disiplinlere açık atölyeye “Herkes için Şehirler” konsepti ile yapay zeka teknolojilerini entegre ederek şehrini tasarlamak isteyenlerin başvurması gerekiyor.

Atölyeye katılmak isteyenler bu bağlantıdan veya afiş üzerindeki karekodu kullanarak başvuru formuna ulaşabilir.

Üç kamp yapılacak

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentlilerin denizle etkileşimini güçlendirmeyi hedefleyen “Re-Value” projesi kapsamında üç inovasyon kampı düzenliyor. 7 Ekim’de 09.30-17.30 saatleri arasında Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi Lokali'nde (AASSM) 2. İnovasyon Kampı kapsamında düzenlenecek atölye boyunca; yapay zekanın yaratıcı potansiyelini kullanarak İzmir’in kalbi olan Alsancak bölgesi için yenilikçi tasarımlar geliştirilmesi öngörülüyor. Düzenlenen ilk inovasyon kampında yapılan saha çalışmalarıyla belirlenen sorunlar ve elde edilen coğrafi veriler, ikinci inovasyon kampının çıkış noktalarından biri olacak. İkinci inovasyon kampında, kapsayıcılığı ön plana alarak yapay zeka teknolojisinin kentsel tasarıma nasıl entegre edilebileceği deneyimlenip iklime ve çevreye duyarlı bir İzmir düşlenecek. Üçüncü kampın ise 2025 yılında yapılması planlanıyor.

9 Avrupa kıyı kenti var

İnovasyon kampları, 2030 yılına kadar şehirleri eşit, sürdürülebilir, dirençli ve iklim nötr hale getirmeyi hedefliyor. Dokuz Avrupa kıyı kentinin katılımıyla yürütülen bu projede, sera gazı salınımlarını azaltırken kıyı bölgelerini dönüştüren bir etki modeli üzerinde çalışılıyor. New European Bauhaus (NEB) prensipleri ışığında düzenlenecek olan inovasyon kampı adı altındaki atölyeler; estetik, sürdürülebilirlik ve kapsayıcılığı bir araya getirerek şehrin geleceğini yeniden tasarlama fırsatı sunuyor.

Re-Value projesi

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Avrupa kıyı şehirlerinde kentsel kalite ve iklimsel sürdürülebilirlik kavramlarına yeniden değer vermeyi amaçlayan “Re-Value” projesi kapsamında Avrupa Komisyonu tarafından 239 bin 625 Euro hibe bütçesi almaya hak kazandı. Avrupa Komisyonu tarafından alınan kararla İzmir’le birlikte Ålesund (Norveç), Bruges (Belçika), Burgas (Bulgaristan), Rimini (İtalya), Cascais (Portekiz), Constanta (Romanya), Písek (Çek Cumhuriyeti) ve Rijeka (Hırvatistan) kentleri paydaş olarak belirlendi. Proje, 2027 yılına kadar devam edecek.
Re-Value projesi kapsamında İzmir, halkın denizle etkileşimini güçlendirmek için bütünsel tasarım stratejisini genişletecek, kentin belirlenen kesimlerinde doğaya ve kent estetiğine uygun şekilde kıyı bölgelerini yenileyecek. Ayrıca kentin mirası ve turizmi açısından önemli olan noktalarını birbirine bağlamak için “Kentsel Yeşil Alan” konsepti oluşturularak, kent geneli için çoğaltılabilecek çalışmalar yapılacak. Ayrıca dijital ekosistem modelleme çözümleri ile kentsel sel riskinin azaltılması için kentin mavi-yeşil altyapıları güçlendirecek.

 
Çeşme Belediyesi'nden arsa satışı!
 
Bornova trafiğine nefes aldıracak yeni yol açıldı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çeşme Belediyesi'nden arsa satışı!
Çeşme Belediyesi mülkiyetinde hisse sahibi olduğu arsayı satma kararı ...
Urla’nın mutfak kültürü kayıt altına alınacak
Urla Belediyesi ile Urla Doğal Sofra Derneği arasında imzalanan Urla'nın ...
İzmirliler vapurda spor yapıyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Avrupa Spor Haftası etkinlikleri kapsamında ...
 
Sengel'den çarpıcı çıkış: Efes'i Aydın'da zannediyorlar... İzmir lobisi olmalı!
İzmir Ticaret Borsası Eylül Ayı Meclis Toplantısı İzmir'in kadın belediye ...
Başkan Mutlu İTB Meclisi’nde konuştu: Kentsel dönüşüm birinci gündemimiz!
İTB Meclisi’ne konuk olan Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, ...
Yiğit: Balçova daha güzel olacak!
Balçova Belediye Başkanı Onur Yiğit, Eğitim Mahallesi’nde yapılan çalışmaları ...
 
Başkan Yıldız özel çocuklarla buluştu
Çiğli Belediye Başkanı Onur Emrah Yıldız, okullarında eğitim gören özel ...
Buca’da mahallelere 'yaşayan sokaklar' oluşturuluyor
Buca Belediyesi,  Laleli Mahallesi’nde yer alan kaçak yapıları yıkarak ...
Yılmaz'dan Menemen'e ziyaret: Pehlivan'dan hizmet raporu!
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Menemen Belediyesi'ni ziyaret ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Başkanların 150 günü
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri