POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Cumhurbaşkanlığı açıklaması: Aday ben değilim!
Cumhurbaşkanlığı açıklaması: Aday ben değilim!
İstanbul'un göbeğinde taciz dehşeti: Tutuklandılar!
İstanbul'un göbeğinde taciz dehşeti: Tutuklandılar!
Doktor ve savcı konuştu: Mezardan neden 'poşet' çıktı?
Doktor ve savcı konuştu: Mezardan neden 'poşet' çıktı?
2 kadını öldürdü, birinin kafasını kesip aşağı attı!
2 kadını öldürdü, birinin kafasını kesip aşağı attı!
3 Mart 2023 Cuma - 08:16

Ankara'da adaylık kulisleri hareketlendi!

Altı parti lideri dün 12. kez buluştu. Toplantı sonrasında “Adayımız için ortak bir anlayışa ulaştık” denildi. Dört parti, adaylık için Kılıçdaroğlu’nu destekledi. Akşener ise kurullarına danışmak için süre istedi.

Ankara da adaylık kulisleri hareketlendi!

6’lı masanın liderleri dün ilk defa cumhurbaşkanı adayını belirlemek için bir araya geldi. Toplantı Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu’nun ev sahipliğinde yapıldı. Karamollaoğlu, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti lideri Meral Akşener, DEVA Partisi lideri Ali Babacan, Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu ve Demokrat Parti lideri Gültekin Uysal’ı kapıda karşıladı.

Toplantı öncesi Kahramanmaraş merkezli depremler için mevlit okutan İYİ Parti, Saadet Partisi çevresinde mevlit şekeri dağıttı. Akşam saatlerine dek süren toplantıda liderler, “adaylık konusunun yanı sıra milletvekilleri listeleri, güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçiş süreci, deprem çalışmaları” gibi konuları da ele aldı.

Toplantı sonrası yapılan açıklamada ortak aday ve geçiş süreci konusunda uzlaşı sağladıklarını söyleyen liderler, adaylarını 6 Mart’ta kamuoyu ile paylaşacaklarını ilan etti. Kulislere yansıyana bilgiye göre masaya “ortak aday” olarak CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun adı geldi.

Dört partinin Kılıçdaroğlu’nu desteklediği, İYİ Parti’nin ise yetkili kurullarına danışmak istemesi nedeniyle 6’lı masanın bir kere daha 6 Mart’ta toplanma kararı aldığı belirtildi.  

‘YAVAŞ’ DA GÜNDEMDE 

CHP kaynakları “masaya önerdikleri tek adayın Kılıçdaroğlu olduğunu” söylerken toplantıdan kısa süre önce “Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın adaylığı” da İYİ Parti kulislerinde konuşulmaya başlandı. Tartışmalar sürerken partilerin liderleri de baş başa görüşmeler gerçekleştirdi. 

‘SÜRPRİZ BEKLENMİYOR’

Masa kurmayları, “Masaya gelirken tüm genel başkanlar aday belirleme konusunda yetki almıştı. Hatta Kemal Bey’in adını vererek yetki veren partiler de olmuştu. Meral Hanım’ın ise sadece adayın konuşulmasıyla ilgili partiden yetki aldığı görülüyor. Kemal Bey’in adının görüşülmesi için tekrar partisine danışacağı görülüyor” dedi. “Kılıçdaroğlu dışında bir ismin masaya gitmediğini” de söyleyen kurmaylar, “Aday konusunda da bir sürpriz beklenmiyor” yorumunu yaptı. İYİ Parti kaynakları ise “Masaya gelen isimlerin değerlendirilmesi için tekrar partinin yetkili kurullarının toplanacağını” belirtti. Bu kapsamda İYİ Parti GİK’in yarın bir araya gelmesi bekleniyor.

‘PAZARTESİYİ BEKLEYİN’

Kılıçdaroğlu, liderler toplantısı sonrası partisinin genel merkezinde kurmaylarıyla görüştü. Toplantıya ilişkin bilgi veren kurmaylar, “Genel başkanın görüşünü bekledik. ‘Hayırlı olsun’ dedik. O da ‘Pazartesiyi bekleyin’ dedi. Bir sorun görünmüyor” açıklaması yaptı.  

İYİ Parti Mali İşler Başkanı Ümit Dikbayır, sosyal medyadan “Millet 5’ten büyüktür” paylaşımını yaptı. 

‘İSİMDE UZLAŞILMADI’

İYİ Parti Grup Başkan Vekili Erhan Usta ise katıldığı televizyon yayınında “Bir isim üstünde uzlaşılmamış diye düşünüyorum” dedi. 

Öte yandan 6 saat süren liderler toplantı sonrası kısa bir metin paylaşıldı. Metinde şunlar kaydedildi: “Adayımız ve geçiş süreci yol haritası konusunda ortak bir anlayışa ulaşmış bulunuyoruz. Nihai açıklamayı 6 Mart’ta kamuoyu ile paylaşmak üzere Saadet Partisi’nin ev sahipliğinde tekrar bir araya geleceğiz.”

FOTOĞRAF KRİZİ ÇIKTI

Toplantı başladıktan sonra partiler tarafından servis edilen bir fotoğrafta İYİ Parti lideri Akşener’in görünmemesi dikkat çekti. Saadet Partisi kaynakları, yaşanan durumun “bir iletişim kazası olduğunu” söyledi. 

Öte yandan toplantı sürerken Saadet Partisi Genel Merkezi’ne gelen bir grup genç, “Bizim adayımız Muharram İnce” yazılı pankart açmak istedi. Pankartın açılmasına izin verilmedi. Saadet Partili yetkililer şikâyetçi olmadıklarını söyledi. (Cumhuriyet)

 
EYT düzenlemesi Resmi Gazete'de yayımlandı
 
28 Şubat davası hükümlüsü üç generalin cezası kaldırıldı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
"Birlik-beraberlik ölümden başka her şeyi yener"
CHP lideri Kılıçdaroğlu, 6'lı masanın Cumhurbaşkanı adayının görüşüldüğü ...
Aday mesaisi: Akşener kurmaylarıyla bir araya geldi
İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, cumhurbaşkanı adayının görüşüldüğü altılı ...
Altılı masa: Aday 6 Mart'ta açıklanacak!
Altılı masanın cumhurbaşkanı adayı gündemiyle gerçekleştirdiği toplantıda ...
 
TBMM'de depremler için komisyon kuruldu
Genel Kurulda, Kahramanmaraş merkezli depremlerin sonuçlarının araştırılması ...
Bakan Kurum: 21 bin 244 konutun yapımına başlıyoruz
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, depremden etkilenen ...
2 Grup Başkanvekilinden çarpıcı 'emsal krizi', Çeşme Projesi ve Buca Cezaevi alanı mesajları!
Politika Durağı programında Gazeteci Avcı'nın konuğu olan CHP Grup Başkanvekili ...
 
AK Parti'den deprem için önerge
AK Parti, Kahramanmaraş merkezli depremlerin araştırılması için Meclis'e önerge sundu.
CHP'li Aslanoğlu'ndan AK Parti'ye 'Önce kendi kapının önünü süpür' çıkışı!
CHP İl Başkanı Aslanoğlu gündeme dair önemli mesajlar verdiği toplantıda ...
Komisyondan CHP'li Başarır ve İYİ Partili Türkkan kararı
Adalet ve Anayasa Komsiyonu'ndan oluşan karma komisyon İYİ Partili Lütfü ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Ne kongreymiş ama!
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri