POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Zafer gecesi: EURO 2024'te çeyrek finaldeyiz!
Zafer gecesi: EURO 2024'te çeyrek finaldeyiz!
Erdoğan: Bu sinsi tuzağa düşmeyeceğiz
Erdoğan: Bu sinsi tuzağa düşmeyeceğiz
Ankara'da facia: Çocuklarını rehin alıp öldürdü
Ankara'da facia: Çocuklarını rehin alıp öldürdü
Eski başkan sokak ortasında öldürüldü
Eski başkan sokak ortasında öldürüldü
10 Haziran 2024 Pazartesi - 09:29

Araç kiralayanlar dikkat! Dolandırıcılık uyarısı

Tüketicilerin TOKKDER üyesi olan, yaygın ofis ağı bulunan kurumsal şirketleri tercih etmeleri gerektiğini belirten Kağan Yaşa, “Bu noktada girilen internet sitelerinin dikkatli şekilde incelenmesi şart” dedi.

Araç kiralayanlar dikkat! Dolandırıcılık uyarısı

Günlük araç kiralama sektörü yaz aylarının başlamasıyla birlikte en yoğun dönemine girdi. Yabancı turistlerin yanı sıra okulların tatile girmesi ve uzun bayram tatillerinin etkisiyle talep iyice artıyor. Tüm Oto Kiralama ve Mobilite Kuruluşları Derneği (TOKKDER) Yönetim Kurulu Başkanı Kağan Yaşa, kısa süreli araç kiralamada, bayram döneminde yüzde 80-90’lara varan doluluk yaşanacağını beklediklerini, sektörün yaklaşık 110 bin araçla hizmet vermeye çalıştığını söyledi.

Yaşa yaptığı açıklamada, “Seyahat ve tatil dönemlerinde araç kiralamaya yönelik artan istekle birlikte bazı kötü niyetli kişiler, sosyal medya mecralarında ya da kurdukları sahte internet siteleriyle bazı tanınmış araç kiralama kuruluşlarının taklidini yaparak, logolarına benzer logolar kullanarak, bu tanınmış kuruluşlar ile ilgisi bulunmayan telefon ve online platformlar üzerinden yaptıkları görüşmeler ile tüketicilerden araç kiralama vaadiyle avans toplamakta, avans ödemesi sonrasında bu kişilere ulaşmak mümkün olmamakta ve tüketiciler bu yöntemle maalesef dolandırılmaktadır. Bu tür olumsuz durumlar ile karşılaşılmaması için tüketicimizi uyarmak amacıyla hem derneğimizin hem de üye şirketlerimizin iletişim çalışmaları da devam ediyor” dedi.

TOKKDER Başkanı Yaşa’nın önerisi ise tüketicilerin TOKKDER üyesi olan, yaygın ofis ağı bulunan kurumsal şirketleri tercih etmeleri.

Bu noktada girilen internet sitelerinin dikkatli şekilde incelenmesi şart. Tüketicilerin ağırlıklı olarak 4-5 günlük araç kiralama talebi olduğunu söyleyen Yaşa, otomobil fiyatlarının hızlı yükselişi nedeniyle araç kiralamanın mobilite açısından avantajlı bir alternatif haline geldiğini ve pandemi öncesi başlayan “sahiplik yerine kullanım” akımının artarak devam edeceğini beklediklerini ifade etti.

‘HİBRİTİN PAYI ARTTI’

Operasyonel kiralama tarafında da hibrit ve elektrikli araç sayısının günden güne artmasını beklediklerini söyleyen Yaşa, “TOKKDER Operasyonel Kiralama Sektör Raporu verileri de bu öngörüyü teyit eder nitelikte. Raporumuza göre operasyonel araç kiralama sektörünün filosunda yer alan hibrit ve elektrikli araçların payındaki artış oldukça dikkat çekici. 2021 yılı sonunda operasyonel araç kiralama sektörünün filosundaki hibrit ve elektrikli araçların payı yüzde 6.5 iken bu payın 2023 yılının sonunda yüzde 9.3’e eriştiğini görüyoruz. Kiralama yöntemi sayesinde tüketiciler, elektrikli araçları, başlangıç maliyeti ve ikinci el fiyat belirsizlik riski olmaksızın, makul aylık kira ödemeleri ile edinme imkânına kavuşacak” diye konuştu. (Halit Bolkan / Cumhuriyet)

 
Liberal Avrupa'nın sonu: Aşırı sağ rüzgarı!
 
Kafe Siyaset’te Avcı’nın konuğu AK Parti İl Başkanı Saygılı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
10 Haziran Pazartesi günü İzmir'de hangi ilçelerde su kesintisi yaşanacak?
İZSU, 10 Haziran Pazartesi günü İzmir'de planlı su kesintisi yaşanacak ...
İzmir sularında yine can pazarı!
İzmir'in Urla ilçesi açıklarında durdurulan lastik bottaki 9'u çocuk 23 düzensiz göçmen yakalandı.
İzmir'in hava raporu: Sıcaklar geride kaldı, aşırı sıcaklar geliyor!
İzmir'de yeni haftada merkez ilçelerde ortalama sıcaklık 39-40 derece ...
 
İsrail'de hükümet krizi: Gantz, istifa etti!
İsrail Savaş Kabinesi Üyesi Benny Gantz, kabineden istifa ettiğini duyurdu. ...
Kemalpaşa'da korkutan yangın
İzmir’in Kemalpaşa ilçesindeki palet ve seramik deposunda çıkan yangın, ...
Erdoğan'dan elektronik sigara açıklaması
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Sigaranın bütün zararlarına rağmen tütün endüstrisi ...
 
Bakanlık açıkladı: Hesaplara yatırıldı
Bakan Mahinur Özdemir Göktaş, haziran ayı için yaşlı aylığı ve engelli ...
Kurban pazarında bakan çok, alan yok
Bahçelievler'deki kurban pazarında müşteri yoğunluğu yaşanır ancak satışlar ...
Fahiş fiyatlı bilet satışı yapan firmalara ceza!
Fahiş fiyatlı bilet satışı, korsan ve yetki belgesiz taşımacılığın yanı ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Cemil Tugay’la A’dan Z’ye siyaset… Çarpıcı mesajlar!
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri