POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
116 suçtan aranıyordu: Adliye otoparkında yakalandı!
116 suçtan aranıyordu: Adliye otoparkında yakalandı!
Barış Boyun çetesi ‘taşeron' çıktı!
Barış Boyun çetesi ‘taşeron' çıktı!
Benzine bir büyük zam daha geliyor!
Benzine bir büyük zam daha geliyor!
Makarna fabrikasındaki patlamada yeni gelişme!
Makarna fabrikasındaki patlamada yeni gelişme!
3 Temmuz 2023 Pazartesi - 15:07

Aslanoğlu'ndan 'ortak liste' iddiası ve başkanlara 'kamu kaynağı' uyarısı!

CHP’de delege seçimleri start alırken İl Başkanı Aslanoğlu’ndan önemli mesajlar geldi. “CHP İzmir tarihinde en çok ortak liste çıkan seçim süreci olacaktır” iddiasında bulunan Aslanoğlu, ‘ortak liste’ mesajını detaylandırdı. Parti içi yarış dönemlerinde gündeme gelen ‘belediye başkanlarının sürece müdahalesi’ tartışmaları için ise Aslanoğlu, başkanların kamu kaynağını kullanarak sürece müdahil olmalarına izin vermeyeceklerini ifade etti.

Aslanoğlu ndan  ortak liste  iddiası ve başkanlara  kamu kaynağı  uyarısı!

GERÇEKİZMİR - Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) delege seçimleri start aldı. 3 Temmuz’da başlayan sandık mesaisi, 30 Temmuz’da sona erecek. Ağustos ayıyla birlikte ise ilçe kongreleri başlayacak.

"BİZLER AYNI AMACA HİZMET EDEN YOLDAŞLARIZ"
CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, delege seçimlerinin başlamasıyla birlikte örgüte mesaj verdi. Aslanoğlu, “Daha önce yaptığımız toplantılarda söyledim.  Bizler aynı amaca hizmet eden yoldaşlarız. Delege seçimlerinde herkesin aklında bulunması gereken şey bu… Biz nihai olarak bugünkü iktidarın değişmesi için mücadele ediyoruz” dedi.

‘ORTAK LİSTE’ İDDİASI: CHP İZMİR TARİHİNDE…
‘Ortak liste’ çağrısını yineleyen Aslanoğlu şunları söyledi: Kendi içimizde temsilciler seçeceğiz. Temsilciler ilçe başkanlarını il başkanlarını seçecek. Genel Merkez kadrolarını belirleyecekler. CHP ilk kez bir kongre yapmıyor. Bunu da sükunet ve saygı içinde geçireceğiz. Benim ortak liste yapın mesajım ‘tek liste’ değil. CHP demokrasinin partisidir. Hep böyle olmuştur. Birinin yukarıdan aşağı emir verdiği, o emri uygulattığı bir parti değil. Tek liste değil ortak liste mesajı verdim. ‘Ortak liste mahallede oturanlar yan yana gelsin. Seçimlerde aktif görev alanlar, kanaat önderi olanlar, mahallede çalışanları onurlandırın. Onları delege yapın’ dedim. ‘İlla benim dediğim olsun’ değil mahallede herkesi kucaklayan ortaklaşa listeler yapılsın mesajıydı... 

“CHP İzmir tarihinde en çok ortak liste çıkan seçim olacaktır” iddiasında bulunan Aslanoğlu, “Seçimin daha heyecanlı görünen yerlerinde bile bir çok mahallede ortak listeler göreceksiniz. 2’li 3’lü listelerde yarışacaktır elbette.  Bir mahallede 4 liste çıkabilir. Ancak genel itibariyle sakin bir dönem geçireceğimizi düşünüyorum. Partinin odağı yerel seçimler” dedi.

"KAMU KAYNAĞINI KULLANMALARI KIRMIZI ÇİZGİMİZDİR"
Parti içi yarış dönemlerinde gündeme gelen ‘Belediye başkanlarının sürece müdahalesi’ tartışmaları için Aslanoğlu şunları söyledi: İl başkan yardımcılarım da dahil olmak üzere mahallesidir, siyaset yaptığı yerdir. Taraf olmasını garipsemem. Belediye başkanı için de geçerli. Belediye başkanı kendi ilçesinde tarafsa, bir oyları varsa atarlar ya da çevrelerine telkinde bulunurlar. Belediye başkanına ‘oyunu geçersiz at’ diyemeyiz.  Ancak kamu kaynağını kullanarak bu seçimlere müdahil olurlarsa bu kırmızı çizgimizdir. Böyle bir durum olursa, şikayet gelirse disiplin sürecini işletirim. Bunların olacağını düşünmüyorum. Bu konuda tevatür yayılırsa başkan yardımcılarımız gider inceler. Varmış gibi dedikodusu da olur bazen. Gerekli incelemeyi yaparız.

O BAŞKANLAR İÇİN GENELGEYİ İŞARET ETTİ
Yerel seçimlerde başkan adaylığı düşünen ilçe başkanlarının durumu içinse Aslanoğlu, “Genelge gelir. Bugüne kadar genelge geldi. Aday olacak arkadaşların ilçelerde ve ilde görev almaması yönünde genelge gelir diye düşünüyorum. Örgütleri bu süreçte boşaltmamız doğru olmaz”  dedi.

“BU MAHALLEDE SANDIK KURULMADI DİYE BİR ŞEYİ KİMSE DUYMAYACAK”
İl başkanlığının süreçteki rolü/görevi için Aslanoğlu şunları söyledi: Normal zamanlarda il başkan yardımcılarımız bir ilçeden sorumlu değil. Çünkü ilçeyle kaotik bir ilişki oluşturuyor. İlçe başkanı var. Onun üstünde bir arkadaş var durumu oluşturuyor. Seçim dönemleri görevlendirme oluyor.  Son genel seçimde böyle bir görevlendirme yapmıştık. Aynı görevlendirme bu dönem içinde geçerli. Görevleri ilçede seçimin güvenli şekilde yapılmasını sağlamak ve il başkanlığı ile koordinasyonu sağlamak. Demokratik, sakin, şeffaf bir seçim olması için görev yapacaklardır. ‘Burada sandık kurulmadı’ diye bir şey duymayacaksınız. Buna müsaade etmeyeceğiz.

 
Litvanya’dan İzmir'e adaylık desteği sözü
 
Korkunç cinayetler: Peş peşe 3 kadın öldürüldü
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Murat Nazlı 4 Temmuz 2023 Salı 00:47

Sayın başkanım ilçe belediye başkanları seçim lere kamu kaynaklarını kullanarak müdahil oluyorlar.Beladiye çalışanlarını tehdit ediyorlar.Işe alma sözü verip saygıdeğer üyelerimizi kandırıyorlar.

Yorumu oyla      0      0  
Partili 3 Temmuz 2023 Pazartesi 20:23

Belediye başkanlarının tutum ve davranışlarını izliyoruz ama hiçte sizin söylediğiniz gibi değil. Bayraklı,ve bir çok ilçede ortak liste hayal olur örgüt bölünüyor ve gelecek zaman korkarım bir çok ilçeyi kaybedecegiz

Yorumu oyla      0      0  
chpli 3 Temmuz 2023 Pazartesi 15:51

Sayın başkan o zaman bazı ilçelerdeki belediye başkanlarına karşı tutumunuzu merakla izleyeceğiz bakalım konakta,karşıyakada,karabağlarda,bornovada,bucada belediye başkanlarına ne diyeceksiniz.yoksa başkanlar değilde yardımcıları yada özel kalemlerimi yüretecek süreci bakalım ne yapacaksınız.ha bu dediğinizi yaparsanı ne ala saygı duyarım.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İmamoğlu 'değişim manifestosu' yayınlayacak
CHP'de seçim sonrası değişim tartışması başlatan isim İstanbul Büyükşehir ...
Tanju Özcan'ın CHP Genel Merkezi'ne yürüyüşü başladı
Cumhurbaşkanı seçiminden sonra yaptığı açıklamalarla tartışılan Bolu Belediye ...
CHP'de o ilçede başkanlığa yönetimden aday!
CHP'de Ödemiş İlçe Yönetim Kurulu üyesi iş insanı Bülent Eker, ilçe kongresi ...
 
Bayraklı Madımak’ı unutmadı!
Bayraklı’da 2 Temmuz 1993’te Sivas Madımak Otel'deki yangında katledilen ...
Çıray'dan Akşener'e 'siyasi canlı bomba' çıkışı ve CHP sorusuna yanıt!
İzmir Eski Milletvekili Çıray, İYİ Parti'ye geliş ve yollarını ayırış ...
Zafer Partisi'nden CHP'ye yeşil ışık!
28 Mayıs’taki cumhurbaşkanlığı seçiminde CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu ...
 
CHP İzmir'de bir ilçe başkanı daha 'kongrede yokum' dedi!
CHP İzmir'de Aliağa, Karşıyaka ve Bayındır ilçe başkanları kongrede aday ...
CHP ve AK Parti arasında 'artıma tesisi' polemiği
CHP İzmir Milletvekili Nalbantoğlu; Büyükşehir Belediyesi’nin arıtma tesislerine ...
Kılıçdaroğlu’ndan Sivas Katliamı paylaşımı
CHP lideri Kılıçdaroğlu, Sivas Katliamı'nın 30. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Başkanların 150 günü
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri